Producatorul de mobila Natuzzi va semna joi un acord prin care isi relocheaza o parte din productie din Romania in Italia, cea mai mare parte a celor 1.700 de angajati care ar urma sa isi piarda locul de munca, urmand sa fie angajati de companii locale, a declarat un purtator de cuvant al sindicatului pentru Reuters.

"Maine ne vom pune de acord asupra unei cai prin care aproape toti cei care au fost concediati temporar vor fi angajati de noi companii, iar unele dintre ele vor prelua, de asemenea productia din Romania", a declarat miercuri Paolo Acciai, secretarul national al sindicatului Filca Cisl.

Noile companii ar trebui sa inceapa productia in primavara si vor angaja treptat angajatii concediati de Natuzzi, a precizat reprezentantul sindical. Reprezentantii companiei au refuzat sa comenteze, precizeaza Reuters.

Natuzzi are peste 6.000 de angajati pe plan mondial, iar in Romania are o fabrica de mobila la Baia Mare.

Compania locala se numeste Italsofa Romania si avea, conform datelor Ministerului Finantelor, circa 1.450 de angajati in 2012 cand cifra de afaceri a fost de 318 milioane lei, iar profitul net, 12 milioane lei