Firma de paza si protectie Axis Corporate Security, detinuta de Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, a cistigat in asociere cu compania multinationala G4S Secure Solutions cinci contracte de asigurare a pazei pe autostrazile din sudul Romaniei. Contractele, atribuite joi, 25 aprilie a.c. de CNADNR (Compania Nationala de Autostrazi, aflata in subordinea ministrului Dan Sova) au o valoare totala de 15,7 milioane de lei, la care se adauga si TVA.

Vasile Blaga si Ionut RudeanuFoto: AGERPRES

Consortiul G4S (lider) - Axis a cistigat cele cinci contracte in urma unor licitatii deschise organizate de CNADNR, licitatii la care au participat de fiecare data cel putin cinci competitori. Consortiul din care face parte si firma ginerelui lui Vasile Blaga a cistigat de fiecare data datorita pretului oferit la licitatii - pretul cel mai mic.

Ionut Rudeanu, ginerele lui Vasile Blaga, este angajat la cabinetul senatorului PSD Cosmin Nicula, dupa cum a declarat pentru HotNews.ro parlamentarul. Rudeanu este angajat la cabinet din 2005. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, Ionut Rudeanu detine 50% din actiunile firmei, restul de actiuni fiind detinute de Rudeanu Aurora Mariana.

In luna martie 2013, firma ginerelui preşedintelui PDL castigase fara licitatie un alt contract, in valoare de 720.000 de lei pentru „paza obiectivelor, bunurilor şi valorilor” pentru sucursalele Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului SA, desi presa locala scria atunci ca firma este in executare silita pentru datorii de 967.000 de lei la bugetul de stat.

Ginerele lui Vasile Blaga, Ionut Rudeanu (medic stomatolog) s-a lansat in afacerea cu firma de protectie si paza Axis Security in 2009. Primul contract mare cu statul l-a cistigat la doar o luna de la infiintare prin asocierea cu Nei Guard, firma detinuta de Mihai Neicu, unul din oamenii lui Miron Mitrea in timpul Guvernarii Nastase.

O investigatie HotNews.ro arata in 2010 cum colaborarea dintre Rudeanu si Mihai Neicu a fost benefica pentru ambele parti, Neicu castigand si el un post de membru in consiliul de administratie al RATB, apoi la REBU - ambele la propunerea PDL.

Cine este Ionut Rudeanu:

Absolvent al facultatii de stomatologie, Ionut Rudeanu (26 de ani) este fiul preotului Ioan Octavian Rudeanu, fost director al Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Hunedoara (2001-2005). Este nepotul fostului baron local PSD, Mihai Rudeanu, presedinte CJ in perioada guvernarii Nastase. In octombrie 2009, Mihai Rudeanu a fost demascat drept colaborator al Securitatii inainte de 89, avand numele conspirativ Radu. Dezvaluirea apartine jurnalistului Catalin Docea, director la Ziarul Vaii Jiului. Detalii aici Familia Rudeanu are o puternica influenta in plan local, dupa cum reiese din unele relatari.

Ionut Rudeanu se casatoreste in iunie 2008 cu Agathe Blaga, fiica lui Vasile Blaga, despre care spunea ca o cunoaste din 1999 si ca a fost "dragoste la prima vedere". Pe atunci, tatal socru era in opozitie, dar proaspat candidat la functia de Primar General al Capitalei. Detalii aici

Detalii despre CNADNR:

Compania Nationala De Autostrazi Si Drumuri Nationale din România SA este o companie de interes strategic national ce functioneaza sub autoritatea Departamentului pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine condus de ministrul delegat Dan Sova.

Principalele obiective ale Companiei pentru perioada urmatoare sunt reprezentate de dezvoltarea retelei de autostrazi, construirea unei retele de drumuri expres si realizarea de centuri si variante ocolitoare pentru orasele mari, potrivit descrierii oficiale de pe site-ul companiei.

Cele cinci licitatii cistigate in aceasta saptamina de Asocierea SC G4S Secure Solution (Lider)- SC Axis Corporate Security SRL (conform e-licitatie.ro, site-ul oficial al achizitiilor publice):

1. Denumire contract: Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe autostrada A1 Bucuresti – Pitesti, km 10+600 – km 120+000

Valoarea: 2,956,867.07 RON plus TVA

Licitatie deschisa

Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL

2. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixepe autostrada A2 Bucuresti – Lehliu km 9+500 – km 64+020

Valoarea: 2,194,509.26 RON plus TVA

Licitatie deschisa

Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL

Adresa postala: Bucuresti, Pipera, Str. George Constantinescu nr. 3 , Localitatea: Bucuresti , Cod postal: 020339 , Romania , Tel. +40 212507253 , Fax: +40 212504533

3. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixepe autostrada A2 Lehliu – Cernavoda km 64+020– km 160+980

Valoarea: 5,099,961.24 RON plus TVA

Licitatie deschisa

Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL

4. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixepe autostrada A2 Cernavoda – Constanta ( km 160+980 – km 215+950 ) si pe autostrada A4 Ovidiu – Agigea ( km 0+000 – km 21+870 )”

Valoarea: 3,704,295.03 RON plus TVA

Licitatie deschisa

Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL

5. Asigurare paza patrimoniu prin patrulare si posturi fixe pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti km 6+500 – km 68+800

Valoarea: 1,813,388.31 RON plus TVA

Licitatie deschisa

Castigator: ASOCIEREA SC G4S SECURE SOLUTIONS SRL (LIDER) - SC AXIS CORPORATE SECURITY SRL