VIDEO Un grup de persoane cantand imnul si cantece bisericesti a intrerupt o proiectie de film la Muzeul Taranului Roman - Hotnews Mobile
1 € 4,7800 1 USD 4,4131marţi 18 feb 2020
Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei
alex1234 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 2:17
-7/113
Art. 277 Noul cod civil Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei Încheierea căsătoriei

Categorie: Noul cod civil actualizat 2012 - Legea 287/2009


CAPITOLUL II
Încheierea căsătoriei

SECŢIUNEA 1
Condiţiile de fond pentru încheierea căsătoriei
Art. 277

Interzicerea sau echivalarea unor forme de convieţuire cu căsătoria

(1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex.

(2) Căsătoriile dintre persoane de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.

(3) Parteneriatele civile dintre persoane de sex opus sau de acelaşi sex încheiate sau contractate în străinătate fie de cetăţeni români, fie de cetăţeni străini nu sunt recunoscute în România.


Citiţi mai mult: http://legeaz.net/noul-cod-civil/art-277-interzicerea-sau-echivalarea-unor-forme-de-convietuire-cu-casatoria-conditiile-de-fond-pentru-incheierea-casatoriei-incheierea-casatoriei
ha
Mazeta [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 2:28
-45/71
Monica Macovei este membra fondatoare a asociatiei trisexualilor? Haha, cred că asta este soluția pt PDL, un președinte trisexual.
si?
molocea andreea [anonim], Joi, 21 februarie 2013, 2:29
+14/110
ce treabă are asta cu vizionarea unui film într-un spațiu care și-a dat în prealabil acordul? ce spune articolul și ce spui tu..
Urmări
adi_vasile [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 2:34
+10/84
Vor fi oare anchetați și trași la răspundere cei care au dat năvală, au perturbat desfășurarea unui eveniment cultural și au apelat la intimidare prin prezențe „masive”, în numele religiei și al istoriei României? Sau vinovați vor fi spectatorii unei creații artistice?!
ha
Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 2:49
+26/44
Desigur ca este in universul mirific al antenei 3.
Legea e cea de mai sus
alex1234 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 3:00
-4/90
Legea e cea de mai sus
1) Este interzisă căsătoria dintre persoane de acelaşi sex.

In conditiile in care Legea e cea de mai sus
Este aberant ca o institutie publica (deci una a Statului Roman) cum este MTR, sa difuzeze filme de propaganda care practic militeaza pentru modificarea unei legi in vigoare....

Unii vor spune ca era "un film artistic" care facea "arta" si nu era "un film de propaganda"

Numai ca ciclul de activitati in care a fost inclus "eveniment care sarbatoreste viata si cultura LGBT" indica contrariul....

Desigur oricine are dreptul sa militeze pentru schimbarea unei legi ....

Dar propaganda pentru schimbarea legii, nu poate fi facuta prin institutiile publice si/sau prin infrastructura acestora, caci singura menire a acestor Institutii este de a sustine Legea asa cum e ea in prezent....

Daca nu ar fi asa, in mod similar, se pot face "filme artistice" care sa militeze pentru dezmembrarea tarii
pe cale pasnica si legala, facute sau difuzate de o minoritate din tara: cei care doresc "un spatiu liber si fara frontiere de la Moscova pana la Tisa sau chiar dincolo..."

Trebuie oare ca astfel de filme sa fie difuzate de Institutiile Statului Roman sau ar fi normal ca Institutiile Statului Roman sa puna la dispozitiile Infrastructura lor pentru a gazdui astfel de manifestari?

Era deci normal ca MTR sa nu puna la dispozitie infrastructura sa, unor militanti care infierau o lege in vigoare si militeaza pentru schimbarea ei ...

Aceste organizatii sau oricare altele au tot dreptul sa militeze pentru schimbarea legilor in vigoare atata timp cat o fac intr-un cadru legal, dar pe banii lor si cu infrastructura lor....

In acelasi timp, Institutiile Statului nu au dreptul sa puna la dispozitia unor astfel grupari, ce militeaza pentru schimbarea legilor in vigoare, infrastructura Statului Roman....pentru ca altfel Statul Roman se pune sau isi pune Infrastructura sa serveasca interesele de grup ale unor privati....oricare ar fi acestia
Alex,
Tommy Bahama [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 3:05
-10/52
vezi ca daca esti normal sar dezorientatii astia pe tine?
Mai Gigel
paraipan [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 3:17
-7/91
Spectatorii unei asa creatii artistice poa sa vada filmul ala intr-un club sau intr-o cafenea PRIVATA, nu intr-o institutie de cultura care reprezinta Romania. Eventual cumperi sidiul cu filmu si-l vezi acasa cu cine vrei tu. Ma doare inima cand ma gandesc cati or gandi ca tine. Respect pentru cei care au intrerupt balciul ala trist. Tot ce se intampla in ziua de astazi e o campanie media perversa si masiva de idiotizare a oamenilor oferindu-le, printre politicieni rasuflati si dive retarde, iluzia absurda a unei libertati deviante. Filmele astea sunt la fel de "arta" ca si parada gay, cand se inchide un bulevard intreg pentru o mana de rasuciti cu chef de exhibitionism. Tre sa fii nebun la cap sa accepti asa ceva drept normalitate.
Scandal la MTR
Setalcott [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 4:55
-6/92
Adevaratul scandal este ca s-a aprobat un astfel de eveniment la MTR.
Trist
adi_vasile [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 7:49
+15/85
„O instituție de cultură care reprezintă România”. Ce frumos spus! Și de când este cultura românească una de îngrădire a dreptului la expresie artistică sau de instigare la violență, oricare ar fi forma ei, împotriva minorităților? Nu ți se pare că unii români au găsit în ele „țapul ispășitor” pentru toate neajunsurile pe care le trăiesc? Se agață cu disperare de cuvinte precum „valori” (ale trecutului, de cele mai multe ori), „normalitate”, „cruce”, termeni abstracți ale căror sensuri nici nu-și bat capul să le aprofundeze, deoarece le iau ca pe un dat, și vorbesc de odraselele cărora alții le dau exemple negative. Dar, vai, ce-i vor mai judeca acești copii în viitor pentru îngustimea gândirii și lipsa de informare! Pentru că, ne place sau nu, lumea evoluează. Mai grav este că această concentrare a propriilor porniri agresive dă naștere unor forme de violență în masă (de limbaj sau de comportament) care denotă în mod clar o incultură personală și o ignoranță (teren propice incitărilor la ostilitate) având la bază un cadru în care „norme” au devenit semianalfabetismul, primirea și darea de mită sau șpagă (pentru că „altfel nu suntem bine tratați”, pentru că vrem să ne sustragem cadrului legal și „așa face toată lumea din România” ori pentru că „suntem prost plătiți”), reproducerea necontrolată, violența domestică, ura față de tot ce este diferit. Nu! Homosexualitatea nu este sinonimă cu pedofilia sau criminalitatea (acestea din urmă trebuie reglementate, pe drept cuvânt, întrucât vizează întreaga populație, atunci când se aduce atingere directă integrității personale). A existat dinaintea ortodoxiei și va exista în continuare, fără să provoace războaie, genocide sau scindări între popoare. Nu atracția unei persoane adulte față de o altă persoană adultă duce la astfel de situații extreme, ci felul în care acționează fiecare dintre noi în privința celor care gândesc și se poartă diferit, fără să ne aducă prejudicii.
Trist
adi_vasile [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 7:49
+11/71
E nevoie de deschidere, pentru a accepta că nu suntem singuri în această lume (sau chiar în această țară) și că nu există culturi individuale desăvârșite , că există catolici, musulmani, persoane care îmbrățișează alte religii, nu doar ortodocși, că există și alte rase decât a noastră, că există minorități etnice sau sexuale cu care se poate conviețui. Însă la această deschidere nu se ajunge în niciun caz prin obtuzitate, înghistare și încercări de a propovădui „valori” naționale absolute.
Comment sters de user
polonyca [anonim], Joi, 21 februarie 2013, 8:03
-14/98
Fiecare
Un cititor [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 8:14
-1/81
face ce vrea la el acasa. Parca asa era lozinca astora. Asadar, de ce nu-si proiecteaza filmul in bucaatrie. Ce treaba are cu asta muzeele , taranii si romanii?
Normalitate
adi_vasile [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 8:14
+14/56
NORMALITÁTE (‹ normal) s. f. (PSIH.) Stare a unei persoane care se poate aprecia prin raportarea simultană atât la o performanță medie, cât și la absența manifestărilor patologice. N. are limite largi, de o parte și de alta a mediei, ceea ce fundamentează acceptarea diferențelor interumane. Aceste limite largi ale normalului sunt condiționate în același timp de cultura, vârsta, sexul cărora le aparține individul evaluat.

Militanți, propagandă! O adevărată conspirație împotriva „normalității”! Români „adevărați”, data viitoare, pentru o pâine și-o ceapă, veți putea veni cu seceri, coase și topoare. Ca-n secolul al XXI-lea local!
Te simti...
Tommy Bahama [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 8:25
-17/49
... atins?
Hopa si Mazeta
Sani [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 8:41
+18/34
Dragule, ce-ai gandit tu cu capsorul tau crizat?
Suntem o natie exceptionala.
Sorrows [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 8:43
+12/96
Intre ghilimele, desigur. Suntem un popor primitiv si barbar. Boborul roman nu intelege ca, de fapt, e vorba despre a accepta o stare de libertate a celuilalt si de asumare a unor valori (sexualitatea e una dintre valorile care ne guverneaza viata). Prefer oricand tovarasia unui homosexual (sau lesbiene etc) decat cea a unui barbar al Romaniei 'profunde'.

Vai de capul vostru, rumani.
de ce tocmai la Muzeul Țăranului Român?
c_dragos [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 8:55
-3/113
MTR un loc al tradiției, al istoriei creștine a acestui popor. Este nevoie ca acolo, într-un spațiu finanțat din banii tuturor contribuabililor, să fie "celebrată" "diversitatea"? Civilizația europeană s-a întemeiat pe creștinism, iar creștinismul în forma autentică - nu cea schimonosită de secte - nu sprijină propaganda gay.

E neplăcut pentru unii, dar când vine vorba de mișcări pro-multiculturalism, pro-gay, pro-imigrație etc. vedem că și în România interesele dreptei politice (de ex. D-na Macovei) converg cu ale stângii marxiste (Fundația Soros care sprijină mai toate fundațiile care promovează aceste mișcări ex PSI, Accept).

Voi seculariștii și ateii, chiar credeți că naționalismul, respectul pentru valorile și istoria propriei țări sunt ridicole? Că este OK ca Europa albilor creștini să devină tărâmul hoardelor de musulmani, imigranți din Africa, rromi, etc? Asta în timp o mișcare inversă, aflux de albi sau creștini în țările lor este imedat catalogat drept colonialism, invazie, intoleranță față de valorile sau tradițiile tribale? De ce acest dublu standard?
de fapt tu te simti :)
gigel123 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 8:56
+11/31
:)
dezambiguizeaza-ne
derblauereiter [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:02
+18/50
adica legea interzice persoanelor de acelasi sex sa se casatoreasca si prin urmare nici la film nu e cazul sa-i lasam ca sa nu se amageasca? asa?
Ai foarte mare dreptate...
finutza [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:05
-11/53
... si nu numai, dar si argumentezi astfel incat nimeni sa nu aiba nimic de spus. Ai dreptate si cand scoti in evidenta ca o institutie a statului este atrasa intr-o astfel de manifestare (se pare ca si angajati ai MTR nu ar fi fost de acord cu ce se intampla la ei in casa). In acest context, alaturarea numelui unei persoane publice apare ca foarte... de comentat. Mai ales ca acea persoana este o jurista de notorietate, care trebuie, mai intai, sa aplice legile si apoi sa-si expuna pozitia personala intr-o problema sau alta. Nu uitati de cazul judecatoarei adepta a MISA...
Homofobii lovesc din nou
donjoe [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:07
+14/66
Păi se putea să n-o comită iar ortofanaticii medievali?
dilema
Enofereus [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:15
+23/49
daca tot te referi la constituie, de ce nu publici si textul referitor la libertatea de gandire si exprimare?
Cei care au intrat in sala mi s-au parut mai degraba niste oameni ai pesterilor decat niste crestini autentici care poate ar trebui sa arate si toleranta. Pana la urma ce are a face manifestarea respectiva cu trairea crestina? Aud?
Stai, nene
muciflenduri [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:16
+14/28
Stai un pic nene, da' de acum chiar facem ce vor EI? Cum adica sa proiecteze un astfel de film propagandistic in bucatarie? Pai ne batem joc de bucatarie, chiar uitam de traditii? Pai bunicii nostri gateau si se rugau in bucatarie, iar noi lasam niste de astia sa pangareasca ideea de bucatarie? Sa-l vada in America sau in vestul decadent, ca aia nu au istorie de doua mii de ani ca noi.
nu clar
Un cititor [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:18
-1/55
Tu esti roman sau nu?
haha
jeanvaljeanro [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:20
-3/51
v-a adus ceausescu la oras, la apa calda si closet in casa, v-a bagat materialism dialectic pe gat, dar voi tot aceiasi tarani cu patru clase mirosind a ceapa si tamaie ati ramas, saracilor!
logica lipsa
zgubilitix [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:20
-2/92
spui ca institutia e finantata din banii contribuabililor. si homosexualii, lesbienele, persoanele de alta religie, culoare a ochilor si a pielii blabla sunt contribuabili si au dreptul, ca si tine, sa foloseasca o institutie publica a care au cotizat. pa.
libertatea ta,libertatea mea...
luci30 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:28
-3/25
Un tip intra intr-un bar si cere un rom.
-Nu servesc persoane in stare de ebrietate!
-Nu sunt beat,sunt marinarsi de aia ma clatin
-Si eu sunt curva de 20 de ani ,dar de aia nu ma duc bitiindu-ma pe strada.
marxisti?!
bogK01 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:32
-2/50
Cei cu materialismul dialectic in sange sunt tocmai tinerii neomarxisti din Accept, Fundatia Soros, organizatiile promulticulturalism, anti-crestine etc. Documenteaza-te ca sa vezi cine perpetueaza in secolul XXI invataturile marxiste.
de ce tocmai la Muzeul Țăranului Român?
IonC [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:38
+12/76
Pe scurt: la Muzeul Taranului Roman a avut loc o proiectie de filme cu ocazia unui eveniment LGBT. Sa se inteleaga ca era ceva ce avea legatura cu drepturile minoritatilor sexuale.

Bun. Cum puteau lipsi cocalarii cu ceafa groasa care au aparut cantand cantece bisericesti, cantece patriotice si injurand ca din fundul curtii?

Vai, ce s-au mai ofensat ei ca conceptul de homosexualitate e introdus in templul lor preasfant. Dupa cum se stie, traditionalistii astia fanatici au un adevarat cult pentru taranul roman. Taranul roman e un zeu in ochii lor, i-ar pupa opincile daca ar putea.

Ce au in comun homosexualii si taranul roman? Istoric, ambii au fost victimele persecutiei sub regimul dictatorial comunist.

Iar gorilele militante? Ei sunt echivalentul baietilor cu cagule care ii urcau in dube pe homosexuali si pe taranii care nu vroiau sa renunte la pamant, si le aplicau batai surori cu moartea.

Simtul ironiei le-a scapat falfaitorilor de steaguri si prapuri. Pai ideologia lor e pui de stalinism.
Ipocriti
benicio [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:57
+5/43
Sunt curios daca ipocritii si limitatii astia de nationalisti patrioti medievali daco-romani carpato-danubiano-pontici nu s-au uitat in viata lor la un film porno.
mai usor cu pianul pe scari
gigel de luxembourg [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 9:59
+1/27
am vazut filmul respectiv (the kids are alright) insa nu e mare mostra de cultura, este un film lejer, o comedie usoara in care e prezentata viata unei familii de lesbiene. nimic prea cultural,stai linistit.
mda
jeanvaljeanro [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:02
+13/37
citesti in zig zag. comunismul s-a chinuit sa va aduca la zi invatandu-va matematici, chimie si fizica, stiinte rationale, dar voi nu si nu, biserici, acatiste si sfinti. treaba voastra daca, rupti in fund si saraci lipiti,ati rezolvat toate problemele si a mai ramas doar asta cu homosexualitatea. dar sunteti patetici.
Teroristi
DV [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:03
+15/69
Nu e nicio diferenta intre manifestarile islamistilor fundamentalisti si cele ale ortodocsilor din evenimentul de aseara. Ortodocsii romani se inspira din ce in ce mai fidel din comportamentul miscarilor islamiste.Este o chestie raspandita in Europa ultimilor ani, fundamentalistii intra in institutii publice, mai ales universitati si opresc proiectii, conferinte, seminarii care sunt pe teme care nu le plac, strigand Allah Akbar sau, iata, Aleluia, dupa caz.
Cu diferenta ca politia suedeza chiar a reactionat, un singur exemplu de manifestare identica aici:http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=s2IHnWY-i6Y
dap
Sorrows [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:03
+4/40
Da, sunt roman si heterosexual, traitor in Romania. Si mi-e scarba de Romania profunda.
logic sau nu
1st_gica [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:07
0/74
Nu am nimic cu LGBT, dar eu cred ca ar trebui sa fie mai discreti.
Nu cred ca Muzeul Taranului Roman este cel mai inspirat loc pentru o asfel de proiectie.Pare mai degraba sfidare la adresa culturi taranului roman (in majoritate ortodax) si nu numai.
Hai sa organizam parade gay pe la manastirile din nordul Moldovei, Maramures, si in cluburi la platane sa punem un papa mai cu har si un cor de dascali in background.
Sa organizam cate-o competitie de drifturi in parcuri si sa ne plimbani copiii doar prin intersecti, ca doar si noi am cotizat.

gica
nu ti-e clar
JustinCase [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:13
+7/11
Tu ai creier, sau nu?
Daca mergeau la IMAX nu se intampla nimic...
beee [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:14
-4/44
...de fapt ce s-a intamplat: aproximativ 50 de oameni au boicotat proiectia dupa primele trei minute. Au fost angajati din muzeu, reprezentanti ai unor ong-uri, ziaristi, editori, scriitori, oameni de la diferite parohii bucurestene.
Maine organizatorii evenimentului LGBT vor trambita probabil intoleranta sociala. Muzeul Taranului este depozitarul unui patrimoniu crestin impresionant, incompatibil cu o asemenea propaganda, oamenii s-au mobilizat sa protejeze ceea ce instiutiile trebuiau sa o faca din oficiu. Nu spun cuvinte mari cand amintesc ca in istoria noastra s-a murit aparand acest patrimoniu.
Sanctionata a fost in primul rand cacofonia deontologica a directorului MTR care nu a inteles ca Muzeul Taranului este incompatibil cu un festival LGBT.
Institutia a fost gandita inca din perioada interbelica tocmai sa separe patrimoniul spiritual romanesc de celelalte exponate din Muzeul de arta. Horia Bernea a fost un geniu aducand dupa revolutie in Romania singurul premiu EMYA (cel mai bun muzeu european). Din pacate epigonii fac gafe si creaza gratuit tensiuni.
deci
Un cititor [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:20
-8/40
daca esti esti roman si iti asumi aceasta identitate , inseamna ca esti, dupa cum afirmi, primitiv si barbar. Daca nu esti roman , ci cumva ai ajuns sa vorbesti limba asta si sa traiesti pe meleagurile astea, de cind dai tu lectii altora ce sa faca si sa nu faca la ei acasa?
bine zisa asta cu rolul statului
derblauereiter [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:24
+14/34
dar el ar trebui sa administreze resursele si infrastructura:

a/ in beneficiul tuturor cetatenilor sai, indiferent de convingeri, orientare sexuala etc;

b/ conform legilor in vigoare si nu a unor paranoidisme ipotetice: legea in vigoare spune ca cetatenii pasnici care merg la film trebuie aparati de huliganii agresivi - indiferent de convingerile personale ale politistilor, personalului salii de proiectie, ministrului culturii si personalului bgs;

cu proiectiile LGBT: nu mi se pare ca reprezinta "o actiune militanta", nici macar ca s-ar adresa publicului LGBT; cred ca ele se adreseaza in egala masura heterosexualilor civilizati si ca ne pot ajuta sa intelegem mai bine problemele minoritatilor alaturi de care convietuim; nu, n-am participat la proiectie - dar dupa tot scandalul asta, daca se mai organizeaza, da, am sa ma duc!

cu MTR: tot Bucurestiul asta a devenit un mare Muzeu al Taranului Roman in aer liber - chiar nu vad care e problema cu cateva proiectii intr-o sala de la MTR.
fabulos...
S/Manu [anonim], Joi, 21 februarie 2013, 10:27
+16/26
„Credeam că e o bâtă dar ne-am uitat cu atenție și era steagul României rulat”...
nu dau lectii
Sorrows [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 10:36
+7/35
Nici pomeneala sa imi permit sa dau lectii cuiva pe subiectul asta. Am facut doar o constatare, pe care o repet, pentru o mai buna claritate: suntem un popor de primitivi, ne-educati, balacindu-ne intr-o groaznica mlastina a lipsei de valori. Sigur ca sunt roman si ma situez, asadar, in intregul acestui popor, insa educatia pe care am primit-o (acasa si in scoala) a reusit sa ma tina departe de mlastina de care vorbeam.
LGBT
dekar [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:08
+4/28
In mod absolut obiectiv,LGBT au existat,exista si vor exista,inclusiv in manastiri (adaug asta fiindca unul dintre comentatori pomenise de ele intr-un context gingas-pozitiv).De aceea,personal,cred ca, tot in mod obiectiv, trebuie sa le acordam partea cuvenita de intelegere si drepturi atat cat logica si bunul simt necesare ne-o cer.Asta cred ca nu au inteles sau nu vor sa accepte vehementii @Alex1234,Viking si altii ca ei.
E clar
Un cititor [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:11
-7/27
inteleg ca esti un roman primitiv si barbar , dar educat in afara mlastinii de care vorbeai. clear
hahahah
Cifre [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:16
-6/38
Jenant!
mars
ala_ [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:18
+7/55
mai du-te ma cu obsedatii tai religiosi
ce taranul roman crestin visezi acolo? Ma lasi? Taranul roman abuzazul crestinilor (bisericii), poate!
religia + nationalism = extremisti irationali
exact asa au scandat si musulmanii in suedia cand au vrut sa puna filmu cu Mohamed. Exact asa sunteti si voi, inapoiati ca niste talibani
te inseli..
Dnn [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:19
+4/36
in europa au ars acuma cativa ani cateva cinematografe.. si nu crestini le-au ars.. iar aici mesajul e clar: faceti ce vreti dar in alta parte..

nu sustin ce au facut dar sustin dreptul acestor oameni de a-si apara valorile.
Roman verde
Setalcott [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:23
-5/15
Un exemplu perfect de oikofobie.
Iti zic eu..
Che.Ghevaru [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:28
+1/35
.. care e problema.Problema e ca avem prea multe cefe late.atit in aer liber cat si in mediul virtual.Si problema e ca astia se dau si academici si aparatori ai valorilor romanesti.Zice la biblie sa arunce cu pietre doar cel fara de pacat.Pai manelistilor, ia nu va mai uitati la filme porno si incercati sa nu va mai dati la fete minore.asta ca sa respectati dogma crestina pe de o parte si legea pe de alta parte.si cand vedeti o femeie frumoasa pe strada la care fluieraturile si urletele nu functioneaza ca sa o agatati, nu mai fugiti acasa ca sa va masturbati in fata oglinzii.nu de alta dar Biserica Ortodoxa Romana nu e de acord cu masturbarea.Si mai e un lucru "crestinilor"Daca Dumnezeu le-a facut pe toate, asta inseamna ca el este creatorul tuturor oamenilor.Inclusiv homosexualii si lesbienele.Daca Dumnezeu nu ar fi vrut ca ei sa existe, e simplu.Ei nu existau.Dar ei exista.Si daca, credeti in Dumnezeu, cum puteti sa puneti la indoiala, munca lui?Zicea un mare roman mai demult ca poprul asta are 2 calitati mari.Suntem lasi si curve.Voi cu siguranta ati dovedit asta din plin.
Concluzie
Octavian48 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:30
+7/33
Defapt ceea ce au reusiti acesti primitivi este sa aduca mai multa reclama si public awareness la problema dezbatuta. Practic daca nu intrerupeau filmul NIMENI habar nu avea ca asa ceva se intampla. Deci tot planul s-a intors impotriva lor. Acum nu mai traim in trecut, exista internet, multiple surse de informatii, iar generatiile tinere se schimba, in bine zic eu. Problema voastra e ca veti ramane niste batrani tristi, introvertiti si singuri intr-o lume in plina evolutie, niste relicve ale unui trecut urat. Exact ca si cei care INCA!!! protestau/protesteaza in fata TNB dupa ce a venit la putere USL-ul.. Toata lumea va trece pe langa voi, va zambi, face o poza si isi vor continua ziua ca si cum nimic nu s-a intamplat
Creatia
fanecelmare [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:31
+4/24
Filmul a fost nominalizat la 4 oscaruri, ce vrei mai conventional de atit. a rulat in toata lumea asta din 2010. macar informati-va despre ce mare eveniment e vorba, ce se intimpla acolo la proiectia aia. e c asi cum s-a protestat ca un fiml de-al lui Tarantino nu e de taranul roman, ca are prea multa violenta, prea mult singe, intrarea era libera, vai, deci puteau intra si copii (la ora 18), ia sa va luati voi CD-uirle acasa si sa il urmariti intr-un mediu privat. deci, mai gandeste-te o data ce sustii.
exact
Sorrows [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:37
+5/25
Ma bucur ca ai inteles cel mai important lucru: educatia ne schimba. Un sistem de valori cladit de o educatie matura si eficienta ne va face sa devenim intelegatori (toleranti) si sa acceptam libertatile celorlalti. Clear ca 'buna ziua'.
Zau
Setalcott [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:38
+1/13
Compara cu asta. Si vezi ca ei isi pun in practica amenintarile:
http://www.youtube.com/watch?v=B_kyNIevsIs
?
Sorrows [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:39
+2/8
Oicofobia e teama de intoarcere in mediul familial dupa o iesire din spital. Nu inteleg legatura ce ce mananc io aici...
nu ne faceti sa plangem...
derblauereiter [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:40
+5/23
nu stiu niciun fiu al neamului mort in vreo confruntare cu LGBT.

cand directorul Ateneului Roman a permis expunerea cadavrului lui Ion Dolanescu in Rotonda Ateneului pt. ca toti fii patriei sa-si poata face poze cu mortu' n-am auzit niciun protest;

am mai spus-o si o s-o repet: tot Bucurestiul asta a devenit un mare Muzeu al Taranului Roman - faceti mult prea mult caz pt. o sala de proiectie la MTR.
Bravo Sorrows!
m12 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:48
+3/9
.
sa se duca la biserica!!
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:50
+3/35
Daca nu le placea filmul, nu i-a obligat NIMENI sa se duca la MTR!!
Ce sa spun!! mare "patriotism" la ei si mare 'grija fatza de tzaran"!!! Pai, daca vor sa faca scandal, sa vina FIECARE din ei cu minimum cinci bilete cumparate ANTERIOR, de intrare in Muzeu, sa dovadeasca ca le-a pasat veeodata de el!

Sa se duca la biserica!!! Si sa-l intrebe pe popa de ce sta incuiata biserica ziua in amiaza mare!!!
du-ti, mei, de aici!!!
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 11:56
0/16
Du-te si ia-i la bataie pe manelistii din Ferentari - sau pe aceiasi manelisti care pun muzica la maximum langa manastiri sau pe munte sau chiar... prin cimitire... daca iti pasa ASA tare de "cultura romana" si daca te dai asa rotund!!

...Jalnicilor!...
ayurea!!!
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:00
0/14
Se discuta despre schimbarea Constitutiei si pateticii astia jalnici vor sa se faca "vizibili", ca poate fac cumva sa strecoare prin Constitutie cum sa jecmaneasca Statul de ceva firfirici!

FIX de "traditii" si "valori" le pasa lor! Singura "valoare" de care le pasa e banu'! de preferat, luat cu japca de la noi!
Tot circul de la MTR n-a fost decat o forma de "piar" - intr-adevar, un "piar" cat se poate de jegos!

PLUS ca unul mai face referiri si la Roncea... vai de capu' lor...!
ma cam gandeam eu...
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:03
+2/12
... ca de fapt, printre "angajatii" aceia e unul care ocheste postul de director - si ca i-a instigat pe ceilalti, sa-i faca jocurile :P

"cauta banu' " - si ai sa vezi si motivatia asa-zisilor "pastratori de traditii" cat si pe a "angajatilor"! :P
N-ati inteles
alex1234 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:03
+2/24
N-ati inteles:
Aici nu e vorba de orientare sexuala ci de aplicarea unor principii legale:

1. Orice grup poate milita prin mijloace pasnice si constitutionale pentru schimbarea unor legi, respectand cadrul legal in vigoare

2. Dar Statul nu are dreptul sa puna la dispozitia unor astfel de grupuri private mijloacele sale si/sau infrastructura sa in folosul unor astfel de grupuri private.

Exemplu:
un grup militeaza pentru declararea mahomedanismului ca religie de stat a Romaniei.

1. el o poate face, daca o face legal, folosind banii si infrastructura proprie -> pentru a difuza filme , oferi dezbateri publicului si militantilor sai, pliante etc...dar repet folosind banii si infrastructura proprie....
2. Statul insa nu are dreptul sa-si puna la dispozitie mijloacele si infrstructura sa (mijloace si infrastructura care au alte roluri definite prin lege) in interesul unor grupuri private de cetateni

Aplicand aceste principii:
1. militantii respectivi putea inchiria orice sala privata de film si prin mijloace proprii sa-si cheme acolo simpatizantii, militantii sau sa lase intrarea libera si sa cheme pe oricine vrea sa vina
(repet deci: ei erau liber sa organizeze rice vizionare de film vroiau)
2. DAR: Muzeul Taranului Roman nu putea gazdui el insusi o astfel de activitate caci facand-o ar trebui sa-i gazduiasca si pe
- militantii pentru mahomedanism (care ar avea acelasi drepturi nu?)
- militantii pentru dezmembrarea tarii (care ar avea si ei aceleasi drepturi de a folosi infrastructura Statului , nu?)
- militantii pentru eutanasierea persoanelor de peste 50 de ani (care ar avea si ei aceleasi drepturi de a folosi infrastructura Statului , nu?)
etc...etc...
Deci, Muzeul Taranului Roman a incalcat legea punand la dispozitie Infrastructura Statului unor organizatii de drept privat care militeaza pentru schimbarea unei legi in vigoare
sa fii tu sanatos!!!
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:08
+1/17
Cati tarani si ciobani samd. sunt homosexuali in Romania!!

Pateticilor!

In plus, vad ca mi se confirma ipoteza: careva din angajati a pus ochii pe postul de director si vrea MUSAI sa i-o cloceasca (inclusiv in acest mod) celui actual! :P
Nu te amagi
Un cititor [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:08
-6/20
nici educatia nu te poate schimba
De ce?
DV [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:09
+2/18
De ce as compara o manifestatie care opreste proiectia unui film cu o manifestatie de strada? Am comparat manifestari de acelasi fel, cum e firesc.
Daca vrei sa compari manifestari de strada intre ele, nu ai decat sa cauti singur pe cele ale Noii Drepte&Co, sunt fix ca cea din linkul tau.
Cat despre punerea in practica a amenintarilor, tocmai aceste asemanari izbitoare ma fac sa cred ca mai e foarte putin pana cand ortodocsii fundamentalisti vor ajunge si acolo, pentru ca deja fac exact ceea ce si islamistii fundamentalisti fac.
Nu stiu MTR, dar stiu Europa
Ankasch [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:24
-10/28
Dragos, esti deja la limita discriminari cu cele comentate.
Stii ca Olanda, tara fondatoara ale UE (Uniunea bazata pe valorile crestine), permite si sustine traditia homosexuala in tara? Orice imigrant (de ex. Musulman, Arab, African, etc.) este pus sa se uite la un film cu barbati care se sarute si femei care fac plaja topless, etc. inainte de a putea intra in tara, stiai? In Germania s-a permis adoptia copiilor si pentru cupluri homosexuale, in Anglia este permis casatoaria intre oameni cu acelasi gen/sex. Daca crezi ca "naționalismul, respectul pentru valorile și istoria propriei țări" inseamna sa nu te modernizezi si sa continui sa te izolezi ca si tara in trecutul tau, tin-o tot asa!
!?
Sorrows [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:28
+8/14
Oo, ba da, educatia te schimba mult.
mdea
tudorr [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:34
+7/21
Cata energie consumata aiurea! De ce nu protesteaza la fel de vehement impotriva manelelor si impotriva orasele sunt pline de gropi dar biserici rasar la tot pasul! Impotriva celor cu nr de Bg care evident nu-si iubesc tara si platesc taxe altor state! De ce nu se duc in Harghita si Covasna sa fluture drapelul tarii si sa cante acolo pe strazi in romaneste! De ce nu militeaza impotriva cumpararii de alimente straine si nu romanesti! Dar tot asa cu injuraturi si huiduieli pe intuneric!!!!
:)
tudorr [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:39
-1/13
Se uita dar cu lumina si Tv ul stins :)))
s-au uitat
Vise [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 12:56
-2/20
s-au uitat,dar nu in public,nu in locuri in care asta ar puta fi o ofensa.problema nu e ca s-a difuzat un film,ci unde.e un exercitiul de imagine prin care s-a incercat in mod nesimtit asocierea evenimentului cu MTR,cu valorile traditionale si crestine.
din imensa plaja de cinematografe,s-au gasit sa faca evenimentul la MTR.o mare obraznicie.
MTR
Pistache [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 13:37
+12/32
Ma scuzati ca ma bag, dar publicul MTR nu sunt cretinii aia care cantau fals "Desteapt-te romane". Locul nu le apartine, ei nu consuma asa ceva. La NCRR, la Clubul Taranului, unde se fac atatea si atatea evenimente, merg tot oamenii aia care au fost in sala de cinema si altii ca ei. Si nu ma refer la o minoritate sexuala, am alti parametri in cap. Am lucrat trei ani in cladirea muzeului si stiu. Acolo merg hipsteri, scriitori, muzicieni, cinefili, simpli turisti, sau oameni care pur si simplu gasesc expozitia cutare interesanta sau au venit sa-si ia o carte de la Carturesti. Desi in opinia mea locul oricum nu conteaza (esti gay si in biserica, pana la urma), NCRR nu este o alegere ciudata, din contra, este un loc familiar si pana acum prietenos
Dumnezeu nu a creat pacatul
michelle l [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 13:44
-5/21
Habar n-ai despre creatia lumii si despre ceea ce reprezinta omul, creat de Dumnezeu, dar asta vad ca nu te opreste sa improsti cu noroi. Omul nu a fost creat de Dumnezeu nici homosexual, nici lesbiana, nici hotz, nici criminal, ci ajunge uneori asa, atunci cand se indeparteaza de Dumnezeu Creatorul si , implicit se apropie de satan, asa cum se intampla cu voi, nefericitilor...
Renuntati la pacate si intoarceti-va la Dumnezeu...cat mai este timp...
The Kids are all right ....aren't they ??
zamolxys [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 13:54
-6/22
But for what ? For pedofilia maybe ??

Asa ca filmul propus spre vizionare are titul exact legat de cele pe care le-am expus in mesajele precedente ... asa ca inca o data ... doar ca sa stiti si sa fiti in cunostinta de cauza fata de toate alegerile voastre ... dar si fata de ale noastre ...
„Cine e nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine e spurcat, să se spurce încă. Cine este drept, să facă dreptate mai departe. Cine este sfânt, să se sfinţească încă. Iată, vin curând şi plata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după cum este fapta lui.” (Apocalipsă 22:11-12)
...
tudorr [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 13:57
+5/15
Istoria a fost scrisa de cei care au avut puterea, la fel si biblia! Totul e relativ si fara logica n-ai sa pricepi nimic niciodata!
a, nu...?
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:00
-1/13
Deci exista mai multi "creatori"?

Interesant... adica aceia care cred in Dumnezeu sunt, de fapt, politeisti?

hmmm....
apropo:
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:01
+2/14
erai acolo, cand a "creat"? de stii tu PRECIS si asa bine ce a "creat" El?

Sau uneori niste voci iti zic ce a avut Dumnezeu in intentie... si, in general, iti zic Adevaruri Absolute?
ha,ha...!!!
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:05
+11/17
Nu-mi plac miorlaitorii care pretind ca "apara traditiile" - dar asta, cu "obligatia de a te uita la film" deja e PREA trasa de par!!!

Si ce fac daca astia inchid ochii? le pun scobitori la pleoape? >:

Poate ii leaga si de scaun... sa se uite la film...! :)))))))
ortodox, ma rog...
Codruta N [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:08
+2/16
Poate o fi, daca zici tu... (eu ma indoiesc RAU ca e vreunul in stare sa spuna despre ce e vorba prin diverse capitole din Biblie >:)

Dar asta nu inseamna ca n-or fi si destui homosexuali pruintre ei >:
Nu putem spune cine e Directorul?
alex1234 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:27
+1/11
Ce se-ntampla?

Nu putem spune cine e Directorul Muzeului Taranului Roman?

De ce ati cenzurat acel mesaj?
Ignoranta si nesimtirea
Baiazid [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:53
-5/13
Merg mana in mana... de unde stii tu Codruta ce a fost la inceput? Poate tu crezi ca ai aparut din greseala (iar in cazul tau pare o greseala mare) dar la ora actuala nu exista nici o dovada ca lumea nu ar fi fost creata de o inteligenta atotputernica (Dumnezeu), ba din contra fizicienii descopera chiar ei din ce in ce mai multe dovezi ca asa este. Numai ca Dumnezeu nu este ce credem noi... dar ce sa iti mai spun - nu cred ca ai intelege :)
Doamna..
Che.Ghevaru [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:54
+8/10
...doamna, sa stiti ca eu sint foarte fericit.Eu nu am habar de creatia lumii (doar nu am fost acolo) dar bag de seama ca nici matale nu ai de loc.Si vreau sa va rog ceva.Mai postati pe aici cand aveti toti neuronii la purtator si nu in deplasare.Dumnezeu nu a creat pacatul spuneti.Pai sa va contrazic.Conform Bibliei, Dumnezeu a creat totul.Asta zice la Bibile.Pai da ca a creat totul, se cheama csa tot el l-a creat si pe satan.Prin urmare tot el a creat si pacatul.De acord cu tine ca omul are liberul arbitru si poate decide ce actiuni sa faca..Dar un medic o sa iti spuna ca a fi homosexual in mai mult de 90% din cazuri e o problema medicala.Adica acei oameni se nasc cu acea problema.Si fiindca ,conform dogmei crestine toti sintem creati de Dumnezeu, aia ca devenim homosexuali pentru ca sintem pacatosi, e retorica de 2 lei, asa cum ti-a fost pusa in cap de preoti si biserica.Si ar fi dragut, daca ati putea (presupun ca aveti neuroni la purtator) sa imi indicati punctual unde am improscat cu noroi.Nu de alta dar discursul dumneavoastra, se distinge doar prin ura si indooctrinare dar nu prin ceva concret.
nu-ti
baronul stanganbuch [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:55
+3/11
doresc sa simti pe pielea matale ca e o diferenta intre a cinta cintece religioase si a pune bombe sau a decapita , respectiv injunghia.
salut tudore
zamolxys [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 14:57
-2/20
esti botezat ? daca da ar fi util, sa mai cauti si alte surse, altele decat cele pe care le servesc cei ce-si cultiva si-si motiveaza pacatul, cautand explicatii stiintifice sau aiurea ... ar fi de vorbit spre exemplu cum a fost revelata Sfanta Scriptura, atat vechiul cat si noul testament ... puterea a fost doar de sus, a Sfntului Duh, altfel evreii vechiului testament nu au depasit spatiul orientului mijlociu spre a se impune ca forta globala - fiind mereu prigoniti si alungati, iar dupa Hristos - crestinii ce sa mai zic - ia istoria si vezi cand au condus ei lumea aceasta? ... e mult de vorbit insa afirmatia ta nu este sustinuta de dovezi ... si nu uita Dumenzeu nu vrea moartea pacatosului ci sa se intoarca si sa fie viu ... dar iara spune ca Cu neputinţă este să nu vină smintelile, dar vai aceluia prin care ele vin! Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară şi ar fi aruncat în mare decât să smintească pe unul dintre aceştia mici. (Luca 17:1-2) ... adica una e sa pacatuiesti intr-ascuns, alta sa faci propaganda din asta ...
Credinta
Baiazid [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 15:03
-1/19
Trist cum dintr-o tara crestina am ajuns intr-un asemenea hal. Problema e foarte simpla: cei care cred in Dumnezeu inteleg de ce asemenea manifestari sunt orori in fata Lui precum si in general fara prea multe explicatii. Celorlalti e foarte greu sa le explici ceva despre normalitate.
Ei se vor afunda din ce in ce mai mult in aceasta mocirla a "libertatii" pe care mai marii lumii ne-o baga fortat pe gat. Dar va veni si ziua in care Dumnezeu va spune "destul!" insa atunci va fi prea tarziu pentru multi dintre ei.
Domnul meu..
Che.Ghevaru [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 15:09
+5/7
... daca nu puteti face analiza pe text de ce vorbiti?Codruta nu a afirmat niciunde ca stie ce a fost la inceput.doar a intrebat (poate usor ironic) pe antevorbitorul nostru daca stie ea ce a fost la inceput.Lasati analiza pe text pentru altii si fugiti la biserica repede ca sa va luati portia de indoctrinare si indobitocire servita zilnic si la ore fixe.Si nu uitati.Homosexualii si lesbienele sint vinovati pentru tot ce este rau in viata dumneavoastra si prin urmare la d....l cu ei si manifestarile lor.
"diversitatea"
Geo201 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 15:18
-4/14
"Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;

Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.

Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine. " (Romani 1:26-28)
asa, si?
S/Manu [anonim], Joi, 21 februarie 2013, 16:06
-2/10
Pai si pedofilii au existat, exista si vor exista. Ce facem, le acordam „partea cuvenita de intelegere”? Si ce legatura are comunitatea LGBT cu MTR, de trebuie sa faca propaganda acolo? Si in general, de ce naiba trebuie sa faca propaganda, protesteaza cineva daca raman in propriile dormitoare?
care valori taica?
Ion Zapada [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 16:19
+4/6
ca nu i-a invitat nimeni sa vada filmul...nici macar nu au fost fortati sa intre...ci au venit de buna-voie si au oprit filmul si dreptul de a viziona un film unor cetateni care platisera pentru asta.
asta cu siguranta
Ion Zapada [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 16:30
+2/6
ca asa-i in firea romanului...ciorditor, hot si apoi tipa...sariti, ma fura..
mai sunteti multi din pestera?
Ion Zapada [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 16:32
+1/13
mai...de unde atata credinta-n voi, zau daca pricep
pai ce hal?
Ion Zapada [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 16:34
+4/12
ca suntem tara cu 90% ortodoxi si pe ultimul loc la testele PISA, la orice inseamna cultura, nu avem nici macar o universitate in top 500 mondial...si cate si mai cate....
Nu discutam de faptul ca suntem codasii Europei...da' la credinta, primii.
tu cand ai fost ultima data in vizita la MTR?
Ion Zapada [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 16:35
+2/6
ca la cum iti turuie "gura", nu pari sa-i fi calcal pragul.
Macar stii unde se afla, asa ca locatie "fizica"?
ce voturi stranse!
TudorSerban1312803517154 [anonim], Joi, 21 februarie 2013, 16:41
0/8
Cele mai multe comentarii pe care le vad au cate aproape o suta de voturi, impartite in mod egal intre pro si contra...
Nu ma asteptam sa fie atat de multi lipsiti de principii morale intre cititorii hotnews.
Sa va vad daca imi "mirositi" tabara cu voturile!
Raspuns
Octavian48 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 16:56
0/6
Pai si daca evreii au traversat ei cu puterea Sf Duh tot atata spatiu si conduc lumea, cum se face ca ei nu sunt crestini? Religia a devenit o prostie, si-a depasit utilitatea. Defapt ea este de vina pentru Evul Mediu in mare parte.. Este doar o modalitate ca cei slabi sa se pot simti in siguranta, neavand nevoie sa se simta trasi la raspundere sau obligati sa faca ceva pentru ca are grija de ei cel de sus...
DESCHIDETI OCHII!
.
Octavian48 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 16:58
+4/6
Ai fi crezut ca Dumnezeu ar zice destul dupa 2 razboaie mondiale nu dupa ce se raspandeste acceptarea fata de ceilalti
nu e chiar asa
Vladutz_Anton [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 18:06
0/10
cei mai multi oameni normali cand vad titluri de articole despre gay nici nu le dau importanta, in schimb comunitatile gay, dupa ce platesc articolul in presa, se aduna buluc in fata calculatoarelor si incep sa posteze, sa-si apere fundurile (desi pare un nonsens :D ). Deci numarul comentariilor homofobe il poti inmulti lejer cu 10.
Iata adevarul pe care nu vreti sa-l vedeti
Ioan44 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 19:35
-2/10
Sa recapitulam: astazi trebuia sa fie prezentat un film in Studioul Horia Bernea al Muzeului Taranului Roman, in cadrul lunii LGTB organizat de “Accept”. Intrarea era LIBERA, desi filmul este considerat pornografic:
Iata ratingul, asa cum apare el pe IMDB

MPAA: Rated R for strong sexual content, nudity, language and some teen drug and alcohol use
Certification:

USA:R (certificate #46022) / Canada:14A (British Columbia) / Canada:18A (Alberta/Manitoba/Ontario) / Canada:13+ (Québec) / UK:15 / Ireland:16 (cinema rating) / Malaysia:18 / South Korea:18 / Finland:K-15 / Australia:MA / Norway:11 / Switzerland:14 (canton of Vaud) / Switzerland:14 (canton of Geneva) / Argentina:16 / Sweden:Btl / Singapore:R21 / Portugal:M/16 / Chile:14 / Brazil:16 / Ireland:15 (DVD rating) / Netherlands:12 / Denmark:11 / Germany:12 / Japan:R18+ (DVD rating) / Japan:R15+ (edited version)

In ceea ce priveste nuditatea, are 8 puncte din 10 (adica film pornografic)

Ce este mai ciudat, este ca filmul face referire la o familie de lesbiene intr-o tara in care familia homosexuala nu exista, conform Codului Civil in functie. Cat despre adoptie, putem sa citim:

Conditiile morale si materiale Art. 461
(1) Adoptatorul sau familia adoptatoare trebuie sa indeplineasca garantiile morale si conditiile materiale necesare cresterii, educarii si dezvoltarii armonioase a copilului.
(3) Doua persoane de acelasi sex nu pot adopta împreună.

Evident ca nici prin inseminare artificiala nu au acest drept. Filmul este…film. Realitatea este mult mai dura cu acei copii crescuti deja in familiile homosexuale, care sunt tarați pe viata, neavând un model traditional de familie (exista studii si marturii in aceasta privință).

De ce Ambasada SUA promoveaza astfel de filme intr-un muzeu premiat, si deci recunoscut in lume, care reprezinta ethosul romanesc, complet strain de aceasta meteahna sexuala? – este o intrebare la care nu am raspuns deocamdata. Din punctul meu de vedere, este o incercare de inginerie sociala,
Articolul si titlul sunt vadit tendentioase
Ioan44 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 19:57
-1/11
Daca Alexandra C. a avut loc sa relateze in articol, nu era deontologic normal sa relateze si din celalta tabara un reprezentant ceva cu opinia lor???
Prin proiecția unui astfel de film se încălca statutul Muzeului Național al Țăranului Român, care la Art. 5 specifică: „Muzeul este organizat astfel încât să armonizeze activităţile unei instituţii muzeale cu acelea ale unui centru de cercetare etnologică”, iar la Art. 6, obiectul de activitate cuprinde: „cercetarea, prin metodele etnologiei, a culturii ţărăneşti trecute şi recente, protejarea patrimoniului muzeal; expunerea şi prezentarea, în expoziţia permanentă şi în expoziţii temporare, a patrimoniului pe care îl deţine” și alte activități ce țin de patrimoniul cultural național românesc.

Promovarea de către Muzeu a unor evenimente de țin de Mișcarea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali) conduce la încălcarea flagrantă a statutului, cu grave consecințe pentru imaginea instituției, repetam, incompatibilă funciar cu astfel de evenimente. O instituție publică ce depozitează ethosul țăranului român nu poate să fie folosită discreționar în propaganda homosexuală și nici nu i se poate da o altă direcție, improprie, care ține de corectitudinea politică. Dacă globalismul se sprijină pe astfel de valori, noi avem dreptul de a ne apăra identitatea națională. În această cheie trebuie văzut protestul nostru de ieri. Filmul în cauză putea fi proiectat în alt loc, fără să nască discuții.

Faptul că s-a dorit să fie proiectat NEAPĂRAT în Studioul „Horia Bernea” arată dorința de a uzurpa valorile la care facem referire și premeditarea provocării de catre cei în cauză, cu complicitatea directorului Virgil S. Nițulescu.
Voi sunteti cei care vreti sa scoateti religia di
Ioan44 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 20:11
-4/10
Acum vad ca ati si gasit cu ce s-o inlocuiti : Cu mizeria de ,,educatie sexuala'' ce promoveaza ca firesti toate perversiunile si reclama legalizarea adoptiei de copii de catre homalai si lesbiene, cu scaderea varstei de accept sexual si in final cu legalizarea pedofiliei, zoofiliei care deja sunt intr-un stadiu avansat de a fi legalizate in unele tari occidentale. aaa Am uitat: zoofilia este legala in Germania si unele asociatii de protectie a animalelor vor s-o scoata in afara legii.

Acum vad si cat de ,,echidistanti'' sunteti ca nu mi-ati publicat nici o postare!
da
srpc [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 21:02
0/2
ce bine ca esti cu bogat si clubber cu beembeu, prostane :)))
Și Monica Macovei ??
Krokodilul Chichiricios [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 21:02
+1/7
Cine ar fi crezut că femeia asta sexoasă, care face să tremure hormonii gay-ilor este oarecum lesbiană ??? Sau o fi și ea gay-e ?
Cred că homălăii nu finanțează nimic...
Krokodilul Chichiricios [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 21:04
-5/11
Oricum alăturarea țăranului român de amatorii de practici cucuru e super jignitoare. Tribul cucuru ar fi trebuit un pic tăvălit prin smoală și pene- și după aceea dus în Ferentari să manifeste acolo.
mda
cartman3006 [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 21:18
-2/4
A devenit foarte la moda accepterea asta. Si imi place comparatia rasiala mai ales. Diferenta e ca rasa e cam din nastere, homosexualitatea nu. Nu sa gasit nici o gena a homosexualitati si nici legaturi ereditare. Dar pentru ca tari mai dezvoltate decat romania accepta homosexualitatea si adoptia de catre cupluri de homosexuali e absolut normal sa acceptam si noi fara sa ne folosim creierul.

Sunt foarte putine studii care sa arate daca un copil se poate sau nu dezvolta normal intr-o familie homosexuala si din alea putine se cam pare ca nu se intrgreaza la fel de usor intr-un mediu social decat cei din famili hetero. Miscarile astea pro gay au plecat din state di multe din drepturile date acolo au fost date pe motive politice si in nici un caz pe studii serioase care sa arate ca nu este afectata dezvoltarea normala a copiilor.

Si mie mi ca protestele de la noi sunt cam innapoiate dar daca filmul ala vrea sa promoveze "normalitatea" adoptiilor homosexuale si noi am ajuns sa consideram asta cum am mai citit in alte comentarii "eveniment cultural" e mult mai innapoiat si mai jalnic...
Să lesbiăm frumos
Krokodilul Chichiricios [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 21:28
+1/5
E interesant că mințile iscusite ale unor domni și doamne găsesc tot felul de motive pentru nimic. Probabil că toți românii sunt sătui, sănătoși, copii au unde să doarmă și ce să mănânce și am ajuns la momentul în care să-i batem elegant pe cap pe ”diverșii” noștri și eventual să-i și discriminăm pozitiv. N-am nimic împotrivă dacă dl.Ponta vrea să-și folosească băsescul pentru așa ceva dar nu înțeleg faza, așa cum nu înțeleg ce-au avut cu săracul Verheugen.
Nu este nevoie de nicio deschidere
V.R. [utilizator], Joi, 21 februarie 2013, 21:42
-1/5
Cu cat diversitatea este mai mare, cu atat conflictele cresc. Oamenii diferiti este mai bine sa stea cat mai putin in contact pentru a evita conflictele.

Pun pariu ca multi dintre cei care acum sar in apararea gayilor sunt tot aceiasi care se ofensau atunci cand ungurii au pus steagul Tinutului Secuiesc pe institutiile din Harghita si Covasna. Mai fratilor, daca nici macar cu unii care au, in linii mari, aceeasi structura a creierului ca si voi nu va puteti intelege, ce va faceti sa credeti ca va veti putea intelege cu unii fundamental diferiti fata de voi? Intrebarea este valabila atat pentru heterosexuali cat si pentru homosexuali.
hihi..
cititoare [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 0:13
+1/1
le pun scoci la pleoape :)
Ne certam degeaba aici
bigbrother [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 0:29
+3/7
Pana la urma, fiecare ADULT are dreptul la orientarea sexuala pe care o pofteste. Cum este ea exprimata, aici e insa alta problema.

Pana la urma, afisarea orientarii sexuale nu este ceva ce trebuie vizualizat de toata lumea, e ca si cu fetele care merg cu sanii afara, este interesant, dar deranjeaza si califica persoana in alta categorie.

Cum ar fi ca toti sa ne afisam preferintele sexuale pe strada/in public? Nu prea bine, nu? De asta nu inteleg nici acele manifestatii/spectacole gay atat de extrem de colorate si tipatoare. Nu cred ca asta va aduce intelegere din partea oamenilor, niste barbati imbracati ca niste cocote, zau asa.

INSA, "cel care e fara de pacat, sa arunce primul piatra". Nu sunt cel care judeca pe cineva, dar sunt sigur ca fiecare avem "scheletele" noastre in dulap, mai vechi sau mai noi, mai mari sau mai mici. Cred ca inainte de a arata catre cineva, sa ne uitam intai "la barna din ochiul nostru".

Sa fiu bine inteles: nu spun ca aceei oameni care au intrerupt proiectia filmului aveau in secret dorinte/tendinte homosexuale. Ce spun este ca sunt lucruri MULT mai "rele" decat a fi homosexual.

Ca filmul a fost proiectat la Muzeul taranului..care e de fapt problema, locatia sau filmul? Daca rula un film erotic sau mai mult, un film XXX cu heterosexuali, se schimba problema, puteau sa-l proiecteze?
domnu
bogdan. [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 1:43
-1/1
cum iti dai tu cu stangul in dreptul. te legi de musulmani numai ca sunt alta religie. pe care in conceptul tau e inferioara religiei tale. adica religia lor nu e buna. pai atunci a ta de ce e buna?

cum te uiti la ei ca si inapoiati, noi astia ateii agnosticii ne uitam la voi la fel. e vorba de religie la urma urmei. nu de om. adica personal cu tine n-am nimica. pentru ca ala ii musulman ii inferior tie. daca facem o comparatie , conform parerii tale crestinismul e mai bun decat alte religii. te intreb si care e raportul intre ortodoxism si catolicism/reformat/sectari. care-i mai buna.
iti pun din nou intrebarea - daca religia aluia nu e buna a ta de ce e buna? ca e tot religie.
E alegerea ta
adi_vasile [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 2:00
-1/3
Este decizia ta personală să nu accepți diversitatea și să-i vezi drept dușmani pe toți cei care sunt diferiți față de tine, dar nu le cere și altora să-ți împărtășească punctul de vedere sau, mai grav, să-i judeci pentru că încearcă să vadă dincolo de alb sau negru. Da, e greu să se ajungă la înțelegere între grupuri eterogene, însă a spune că suntem „fundamental diferiți”, cu „structuri diferite ale creierului” este pe cât de simplist, pe atât de periculos (un antropolog vorbea de un posibil punct de plecare al extremismului ideologic). Dacă tu nu esti dispus la dialog și îi consideri pe români un neam „fundamental” de încuiați, lasă-i pe alții s-o facă și mulțumește-te cu cei pe care-i privești ca pe semenii tăi.
Chiar totul ține de politic?
adi_vasile [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 2:56
+1/3
Într-adevăr, nu există multe studii sociologice despre modul defectuos de dezvoltare al copilului dintr-o familie de homosexuali, dar există din plin despre traumele și neajunsurile copiilor din familii heterosexuale (cauzate de violență domestică, alcool, lipsa afecțiunii și atenției din diferitele etape de formare, care duc la izolare, sinucidere etc.). Evident că nu aș dori să văd în acest moment, în România, copii din familii de homosexuali, pentru că riscă să fie marginalizați și agresați încă din perioada grădiniței (loc frecventat de odrasle cărora li se spune că bau-bau sau răul suprem este „omul negru”, „țiganul cu sacul” sau „cerșetorul de la colțul străzii”).
Și da, noi nu suntem ca alții din țări dezvoltate, noi ne folosim creierul în slujba „sfintei bâte” și a „atotputernicei înjurături”, după care ne facem cruce, cântăm despre glie și eroi și rezolvăm principalele probleme ale țării, oferindu-le copiilor un viitor „luminos”! Și, mai ales, acești copii trebuie să știe că prea multă cultură strică și orice film despre homosexuali, despre alte religii reprezintă, de fapt, o propagandă împotriva lor, o încercare de a li se fura ce au mai de preț, adică pura, unica și veșnica „normalitate” românească!
:0
dumnezeu [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 8:35
0/10
de ce nu spune nicaieri ca "grupul de persoane" care a navalit la metzere, era format din membri noua dreapta? adica grupul de neolegionari care fac manifestatii anti ghei, sint o mina de idioti indoctrinati cu ortodoxie de 2 lei si alte mitologii dacopate, admiratori ai unor criminali precum zelea-codreanu, si in general singurii carIe se agita atunci cind gheii au vreo manifestare publica?
pein urmare, hai sa o scriu eu sa se vada:

HULIGANII CARE AU NAVALIT LA METZERE SINT NEO-LEGIONARI APARTININD NOII DREPTE!
Principii morale
TudorSerban1312803517154 [anonim], Vineri, 22 februarie 2013, 11:37
0/2
Acum, bineinteles, depinde ce intelegi prin principii morale...
Unul din principiile morale de baza mi se pare sa poti sa accepti si sa respecti libertatea altora, chiar daca nu esti de acord cu ei.
Provocare
Adeodatus [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 11:59
+3/3
asta a fost. Aveau nevoie de putina reclama ca sa faca si ei parte la lupta de clasa impotriva dusmanului de clasa, Biserica pravoslavnica. Sa ne fie rusine de Horia Bernea macar daca nu de Biserica. Se intoarce bietul in mormant vazand la ce-o ajuns viata si munca lui. Daca eu vin in insitutia publica numita scoala la care cotizez si vorbesc de religie sunt intolerant... astia au voie sa vina in biserica lui Bernea sa faca orice. Cat despre a spune la sfarsit pa e semn de Ferentari nu de Hotnews. La buna vedere!
Da, doar canta imnuri religioase...
5asha [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 14:42
0/0
http://www.mediafax.ro/social/organizatorii-unei-piese-despre-istoria-gay-in-romania-agresati-dupa-o-reprezentantie-la-snspa-10280154
Scuza-ma dar...
V.R. [utilizator], Vineri, 22 februarie 2013, 17:44
+1/3
Si eu am libertatea de a nu viziona imagini cu sex anal daca nu doresc, si nici sa nu ma gandesc la asa ceva, in special cand sunt la masa. Dar din pacate cineva tine mortis sa ne vare astfel de imagini vizuale in creier, amintind tot timpul de sexul gay.
poate nu vreau
TudorSerban1312803517154 [anonim], Luni, 25 februarie 2013, 15:11
+1/1
Nu vrei sa vezi sau sa auzi, nu te expune la asa ceva. Nu poti sa impiedici oamenii sa spuna lucruri pentru ca nu vrei sa le asculti. Daca nu vrei sa le asculti, nu le asculta.
Daca te gandesti la sex anal de fiecare data cand auzi de homosexualitate, problema e a ta, nu a conceptului de homosexualitate. In general homofobia e un simptom de homosexualitate reprimata.
Eu, de exemplu, nu ma gandesc la sex anal decat daca se vorbeste exact despre asta. In nici un caz la masa cand vad o stire despre drepturile LGBT...
comenteaza
Cookie Settings