1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022
Versiune
Mobile
vorba lui nenea Iancu
monica L [anonim], Miercuri, 6 septembrie 2006, 23:58
0/0
... pai, daca se pune acum si ce-a fost mama si ce-a fost tata, atunci "ne-am procopsit"... sa termine baremi CNSAS-ul verificarile dosarelor pesoanelor cu raspunderi in viata publica, asa cum e deocamdata legea...
ma-ntreb...
suca [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 0:02
-1/1
daca tata-l lui basescu era la fel cam ce scandal era acum...?
nu trebuie sa-mi raspundeti, intrebarea e retorica.
Persecutie in armata
emil [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 8:10
+2/2
D-le Orban, daca atat ai fost persecutat in armata inseamna ca ai avut pile, tuturor li se citea corespondenta, erau ascultate telefoanele din unitate, toti care au facut armata au ajuns sa rada ceva uscat sau umed de pe pereti. Daca mai tii minte in armata femeia de serviciu tocmai a plecat in concediu. Credeam ca ai fost persecutat mai grav, ti s-au legat sireturile de la bocanci de catre colegi, sau trebuia sa faci flotari sau plantoane nefiind angajate in acea vreme firme de paza. Dar apropo chiar ai facut armata?
si cam ce educatie a primit
Cozmir [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 8:54
0/0
Intr-0 familie de securisti probabil a primit o educatie national liberala
Orban = 0
elefantu [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 9:24
+1/1
Orban a fost, este si va ramane un mare zero.
Ma intreb daca totusi s-au terminat oamenii normali in tara asta.
Toti sunt fii de securisti, securisti, fii de activisti, soti/sotii de copii de securisti / activisti etc.
Vezi Olteanu, Nastase, Geoana, Orban, etc.

Foarte nasol.
comentariu
Popa C. [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 9:32
0/0
Oameni buni, mi se pare mie sau istoria este ciclica si anumite mentalitati revin ? Stiu de la parintii mei ca in anii '50 erai incriminat daca proveneai dintr-o familie de politicieni (exclus PCR !), chiaburi, elemente reactionare etc.

Vad ca si acum se poarta aceasta mentalitate de sorginte sovietica si asta imi repugna ! Oameni buni, ar trebui sa traim intr-o societate in care criteriile valorice sa predomine !

Foarte multi parinti de-ai nostri au fost membri PCR, inseamna ca noi nu suntem competenti sa criticam sistemul actual, sa solicitam reforma si sa ne implicam sa schimbam ceva in Romania ?

Nu ma intereseaza ce a fost tatal lui Ludovic Orban, pe mine ma intereseaza ca omul Ludovic Orban sa nu fi facut politie politica si ca angajat al nostru (noi, populatia le platim salariile politicienilor !) sa-si faca datoria fata de noi.
unde sint oamenii curati?
costinpr [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 9:38
+1/1
Chiar nu se gasesc in Romania politicieni care sa nu fi avut legaturi cu Securitatea?! Pe la inceputul anilor 90 am cunoscut pe cineva din primul parlament care mi-a spus "Acum e important sa ai trecut, nu viitor" si am crezut ca a luat-o razna... Din pacate a avut dreptate. Se pare ca doamna (domnisoara) monica L (vezi mesajul 1) a uitat de punctul 8 de la Timisoara. Daca se tinea cont de "dosarul" fiecarui politician cred ca 99% din cei prezenti acum pe scena politica nu ar fi avut nici o sansa sa ajunga macar angajati intr-o institutie de stat. Din pacate nu s-a intimplat asta si asa ne-am procopsit (de data asta pe bune) cu fosti securisti, fosti nomenklaturisti, fosti colaboratori ai Securitatii, fosti directori de intreprinderi socialiste, fosti secretari de partid,etc. Sau cu rude ale acestora. In principiu cam toti cei care acum sint mari democrati capitalisti , inainte de '89 erau fie promotori ai democratiei socialiste, fie profitori ai acesteia. Asa ne trebuie daca cei ca doamna (domnisoara) monica L au drept de vot.
orban
capdebo [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 10:33
0/0
Cum te retragi din securitate ar trebui sa ne explice securisti.
Pe Orban nu-l cred oricum ce spune despre tatal sau.
Ceea ce cred sigur e ca miojicia i se trage din familie.
PNL e plin de securisti, dar se razbuna selectiv
teodora [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 11:05
0/0
sunt o gramada de securisti la liberali, dar dom' Tariceanu se razbuna doar pe Musca si Ghise. Mele, Orban si altii stau bine mersi in continuare sub acoperirea cusuta dupa 89
Ce naste din pisica.....
Costello [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 11:30
+1/1
Ma intrebam de unde atata tupeu la acest individ si de ce iese mereu la inaintare? Pai acum inteleg; am cunoscut destule odrasle de fosti securisti. Toti se purtau la indigo: tupeu cat cuprinde, un fals libertinaj, supusenie neconditionata in ierarhie gastii asemenea parintilor lor la seviciu. Cred ca aceste calitati le are si dl. L. Orban. I-as recomanda "ciocu' mic!" dar m-as obosi degeaba....
O chestie noua acum - rudele
Marius [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 11:47
0/0
Pai daca taica-miu a fost securist, sa zicem, ce vina am eu? N-am inteles... parca raspunderea e individuala, nu in familie, ca la sicilieni. Sunt securisti cunoscuti care inca activeaza prin diverse locuri, iar noi ne luam de oameni care n-ai alta vina decit ca au avut rude angajate la secu. Buna treaba.
autorului mesajului nr. 7
monica L [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 12:19
0/0
doamna sau domnule costinpr,
-n-are sens sa intru in polemica cu o persoana care, imi pare, n-a descifrat continutul mesajului meu... si apoi chiar sint si eu de parere ca, retoric, ar trebui sa ne intrebam "oare nu mai sint oameni curati in romania, totul a fost corupt de partidul comunist si securitate?"
-precum autorul mesajului nr. 7 cred ca ne intereseaza doar curatenia morala a persoanelor care au functii publice si conduc aceasta tara, si nu a membrilor familiilor acestora
-e regretabil ca lustratia nu s-a aplicat imediat dupa 1990, stabilindu-se o grila ferma de vinovatie
-se intimpla ca am fost si eu unul din idealistii care au semnat pct. 8 al Proclamatiei de la Timisoara, nefiind insa o persoana cunoscuta sau publica, gestul meu n-a avut nici o putere
-cit despre dreptul meu de vot, va asigur ca sint in deplinatatea drepturilor civile si mi-l exercit constiincios; problema mea e ca eu am votez cu "cine trebuie", dar cind "cine trebuie " ajunge la putere, nu face "ce trebuie"...
-sper ca acum am fost mai limpede....
Orban
BADGEO [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 13:01
+1/1
Acest domn numit Orban , care este obsedat de Basescu , adica un frustrat , nu are decat un merit : il cheama Orban si nu s-a dus la UDMR. In rest ar putea sa se duca la dracu si sa ne explice care este diferenta dintre un securist pocait si unul nepocait. Va spun eu , una singura : frica ! Ar trebui sa se duca la Antena 3 impreuna cu Cristoiu si sa se dea destept ca sisiitul de Felix , alt jeg de om, care isi imagineaza ca toti am fost niste delatori ordinari. Era o vorba candva , "baiat de zahar ...faci pipi pe el si gata ceaiul".
Gandirea este facultativa! Poti sa traiesti si fara...
Forest Gump [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 14:21
0/0
Legea lustratiei e binevenita! Dar trebuie facuta, si mai ales aplicata inteligent. Condamnarea la "angro", in functie de arborele genealogic, poate duce la situatii des intalnite in istorie in societatile totalitare. Nu ai acte care sa dovedeasca ca bunica ta a fost ariana, atunci esti evreu. Parintii sau unchii tai au fost "chiaburi", atunci nu ai voie sa faci o facultate. Daca faci abstractie de istorie, vei fi condamnat sa-i repeti greselile perpetuu.
In anii 90' liberalii faceau campanie electorala cu un slogan stupid: "Alungati comunistii, alungati lupii!". Ignorau complet faptul ca din populatia cu drept de vot, cam 4 milioane, adica aproape jumatate erau fosti membrii ai PCR. Daca punem la socoteala si rudele lor, cam 2/3 din alegatori aveau ceva legaturi cu defunctul partid comunist. Urmarea e cunoscuta de toata lumea: un vot masiv pentru Iliescu si ai lui. Daca liberalii si taranistii ar fi facut politica mai inteligent, poate ca acum Romania era deja tara membra a UE.
Parerea mea... :)
beizadele date la nufarul
Boris [anonim], Joi, 7 septembrie 2006, 15:50
+1/1
mai, sa fie.... dl. Orban, copil de ofiter de securitate. Dl. Tariceanu -fiul (adoptiv, dar crescut in aceeasi casa) al lui Dan Amedeo Lazarescu. Dl. Bogdan Olteanu = nepotul Gizellei Vass. Cum drac' au urcat, toti, in barca puterii? Si mai vorbeam de Roman, de Nastase, chiar de Iliescu.... cu antecedente paterne. Mai rasfirati, baieti!....Mai rasfirati?!?
Nu stiu ce este cu tatal sau, dar el este un demagog nerealist
Alex [anonim], Vineri, 8 septembrie 2006, 2:41
0/0
PNL-ul isi face dupa parerea mea o defavoare facand demagogie fals pe chestiuni asazis "aprinse". Parca ar lucra in presa, fug dupa tot ce zboara, dar au si lipsa de talent de a nu alege zburatoarele bogate in proteine sau macar cu gust placut.

Mult mai bine ar prinde o tehnica a la Gigi Becali: am facut 10 case la sinistrati, am incheiat un contract cu ... care va aduce...

...desi probabil daca ar citi dl. Orban, singura intrebare pe care si-ar pune, ar fi: "Cum, eu ca Gigi?". Pacat
un fost coleg
kozma lajos [anonim], Luni, 29 ianuarie 2007, 23:17
0/0
draga ludovic
E mult ca sigur ca nu te mai amintesti de mine.Ma numesc Kozma Lajos si am fost colegi de facultate la Brasov la TCM.Am fost coleg de grupa cu Jaliu Codruta.Desi sunt Udmr-ist simpatizez cu ideile liberale nu de acum ci din vremea studentiei.Apropo de securitate- inca din anul trei de facultate eram cercetati imreuna cu Brassai Zoltan si Horvath Gyula de securitete. In rest am numai amintiri bune. Datorita acestui fapt incerc sa iau legatura cu fostii colegi cu privire la organizarea intilnirii de 20 de ani.
Daca ai timp pentru un raspuns asi fi foarte recunoscator.
Apropo de Basescu tin pumnii pentru voi Lajos
majoritatea oamenilor nu mint
Pi's Day [anonim], Joi, 10 iunie 2010, 19:50
0/0
Orban evident , nu minte . Ce dreak ? Ne-ar minti el pe noi ? Nici publicitatea nu minte . Deci , cumparati ( pardon , votati ) Orban .
basescu
RAVI [anonim], Vineri, 17 aprilie 2020, 6:50
0/0
Referitor la Traian Basescu Braunovici -cel foarte vocal in zilele noastre- recomand a se cauta si citi pe GOOGLE urmatoarele:
“Traian Băsescu, declarat de instanță colaborator al Securității. Decizia nu este definitivă”
“Conform CNSAS, pe parcursul colaborării cu Securitatea, Traian Băses¬cu a furnizat informaţii prin care se denunţau activităţi potrivnice regimului totalitar comunist, precum intenţia de a pleca în străinătate şi relaţii cu cetăţeni străini, existente în notele informative date în 05.05.1975.”
“Potrivit CNSAS, fostul preşedinte Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină. Din documentele depuse în instanţă de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fos¬ta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe.”
Traian Băsescu a fost dat în gât, olandezii i-au desecretizat dosarul: . . . . . “Dacă ceea ce se afirmă în rapoartele serviciului secret olandez, care astăzi este un partener al serviciilor secrete din România, este real, atunci rezultă că un trădator al statului român s-a aflat, ani de zile, în importante funcții de conducere ale statului, inclusiv în cea mai înaltă dintre acestea. Iar trădarea de țară trebuie anchetată, judecată și pedepsită ca atare, chiar dacă trădătorul, în mod teatral, săruta, cu lacrimi în ochi, tricolorul atunci când se despărțea de Palatul Cotroceni.
Precizez ca Traian Basescu Braunovici putea sa ceara in instanta stergerea informatiilor aparute despre el pe GOOGLE, consider ca nu a fact-o ca sa nu sparga crusta la fecalele din jurul domniei sale.
comenteaza