Deputatul PSD, Valeriu Zgonea, a declarat, pentru HotNews.ro, ca “a respectat protocolul de stat” si ca nu a incalcat nici o regula in timpul ceremoniei de marti, 25 octombrie, de la Palatul Parlamentului. Zongea i-a inmanat Regelui Mihai o decoratie, dupa care i-a luat-o din maini pentru a se poza cu ea. Deputatul PSD a mentionat ca ar fi trebuit sa rosteasca si “un mic speech” pe care nu l-a mai spus.

Valeriu Zgonea si Regele MihaiFoto: HotNews / DP
  • Zgonea: Sunt chestiuni delicate pe care nu as vrea sa le comentez. De ce Majestatii Sale, emotionat fiind, i-a iesit cravata, iar eu fiind la fel emotionat am uitat sa ma inchid la haina?

Valeriu Zgonea, vicepresedintele Camerei Deputatilor, a fost desemnat sa ii acorde Regelui Mihai Colanul Camerei Deputatilor in cadrul ceremoniei de marti, 25 octombrie. Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a lipsit de la evenimentul de marti.

In timpul ceremoniei, deputatul PSD i-a inmanat regelui decoratia, a asteptat pret de cateva secunde, dupa care i-a luat-o si s-a pozat cu ea. Deputatul sustine ca protocolul convenit cu Casa Regala a fost respectat “punct cu punct”. Vezi mai jos explicatia deputatului:

Descarca fisierul audio in format MP3

  • Nu trebuie sa cadem in penibilul acestor detalii insignifiante. A fost un gest emotionat pentru toti.  Pentru mine a fost o onoare sa ii inmanez acesta decoratie. Trebuia sa fie si un mic speech. Detaliile stabilite cu Casa Regala au fost respectate punct cu punct de la primirea pe scarile Parlamentului pana la plecarea domniei sale.
  • Protocolul a fost unul de rang inalt pentru sefi de stat. In rest, cred ca sunt chestiuni delicate pe care nu as vrea sa le comentez. De ce Majestatii Sale, emotionat fiind, i-a iesit cravata, iar eu fiind la fel emotionat am uitat sa ma inchid la haina. Cred ca pana la urma toti suntem oameni normali intr-o tara normala. Gestul este pana la urma acelasi. Majestatea Sa este un om la 90 de ani care a fost demn si ne-a respectat cu demnitate si a vorbit pentru toti romanii.
  • Noi am fost parlamentari care am reprezentat cu cinste cred ca pentru prima data in ultimii doi ani acest for. Cred ca acestea sunt elementele cele mai importante in urma unui discurs al unui om care a reprezentat Romania si care este in viata dupa 65 de ani in fata reprezentantilor cetatenilor.
  • Mie, personal, mi-au dat lacrimile cand a vorbit, desi nu sunt monarhist si la fel mi-au spus si colegii social-democrati.  
  • Nu am fost in parlament sa discut despre cancanuri. Nu cred ca in toata evolutia mea de ieri ca reprezentant al Parlamentului am adus vreo ofensa protocolului de stat sau vreunui cetatean. Intrebari de genul asta nu isi au rostul.”