webRelease: Magie neagra cu putin mov pe scena Centrului National al Dansului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2484vineri 22 oct 2021

webRelease: Magie neagra cu putin mov pe scena Centrului National al Dansului

de Centrul Dansului Luni, 27 septembrie 2010, 10:50
- a A+
Imagine
Unul dintre spectacolele de succes ale stagiunii trecute - "Bun ramas (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic) !"- se reia joi 30 septembrie, de la orele 20.00, la Sala Ronda a Centrului National al Dansului Bucuresti (CNDB). Dupa ce a pus in incurcatura mediul cultural autohton printr-un proiect inspirat de biografie fictionala, coregraful Mihai Mihalcea a lasat intreaga sa mostenire artistica unui personaj bizar si a disparut. Noua identitate sub care artistul isi semneaza de-acum incolo proiectele artistice este cea a unui coregraf libanez controversat, care actioneaza la granita sensibilitatii sale extrasenzoriale cu coregrafia, magia si clarviziunea.


Farid Fairuz, noul nume de scena al coregrafului Mihai Mihalcea, amesteca fara rezerve concepte, ideologii si religii dand nastere unui spectacol bulversant, inspirat de delirul cu care multe personaje ratacite alimenteaza adesea spatiul public romanesc. Spectacolul prezentat anterior drept descantecul culturii romane este readus pe scena sub forma unei ferii extrasenzoriale, promitand inca din descrierea inedita un adevarat show delir-glamour cu conotatii politice.

Din distributie fac parte cateva dintre cele mai cunoscute nume feminine ale dansului contemporan romanesc: Madalina Dan, Maria Baroncea, Carmen Cotofana, Iuliana Stoianescu, carora li se alatura coregrafa Alexandra Pirici, recent intoarsa de pe covorul rosu al festivalului de film de la Venetia, unde a jucat rolul principal in filmul "Hai paura del buio" regizat de Massimo Coppola.

Bun ramas! (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic*)
- feerie extrasenzoriala deliranta -

Mind Control Deep Alpha: Farid Fairuz
Consulting sinergetic si prezicatori: Maria Baroncea, Alexandra Pirici, Carmen Cotofana, Madalina Dan, Iuliana Stoianescu

Metode de vindecare prin deghizare si tehnici de manipulare: Andrei Dinu
Meloterapie: Miles Davis
Fototerapie: Catalin Nicolescu
Energii subtile: Centrul National al Dansului & Solitude Project

Conform Ordinului Hermetic al Zorilor Aurii, Farid Fairuz a fost imputernicit sa reia Marea Lucrare Extrasenzoriala - "Bun ramas (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic)!" - prin care vegheaza la emanciparea conceptelor din societatea romaneasca si dezvolta evolutia constiintei umane pentru urmatorul salt cuantic, impotriva curentului actual al corporatiilor si al institutiilor academice si religioase. Prin integrarea ambelor emisfere ale creierului intr-o constiinta simultana, Fairuz invita spectatorii sa simta cu intreaga fiinta conexiunea cu celelalte vietati, in timp si spatiu, joi 30 septembrie, de la orele 20.00, la CNDB.

In Marea Lucrare Extrasenzoriala ondinele vor dansa alaturi de Lady Gaga si Stefan cel Mare. Salamadrele vor rosti de sub gradene citate din Tutea, iar gnomii vor culege scamele ramase in creierele romanilor. Miles Davis va trimite psalmi catre eternitate, iar silfii vor rasuci in aer incantatii hipnotice.

Vor fi prezente: Mama Shipton, Vanga Dimitrovna, Carmen Harra, Sybilla si Mi-Fei. La cererea publicului acestea vor pune in aplicare: passe developpe-uri, decantece, fandari si grand plie-uri, litanii, aghezmuiri, sfoara si spagatul (pe dreptul si pe stangul), mudre, mantre si mandale. in caz de pericol vor trece la binecuvantari, legari si blesteme, iar in caz de urgenta vor apela la domnul Ion Caramitru sau chiar la domnul Hunor Kelemen.

*Sistemul limbic?

Sistemul limbic este format din totalitatea structurilor cerebrale situate in regiunea mediana si profunda a creierului, jucind un rol major in memorie si emotii, precum si in elaborarea comportamentelor. Sistemul limbic este elementul esential care pune in acord cortexul cu formatiunile cerebrale mai vechi. Acest creier limbic raspunde de afectivitate si memorie. Formatiunile lui nervoase nu sint incluse in cortex. Functia sa esentiala este de a mentine adaptarea la mediul social. Empatia, relatiile interpersonale, convingerile, credintele, impulsul de atac si de aparare, sentimentul de securitate sau insecuritate sunt coordonate de sistemul limbic, nu de cortex. Sistemul limbic are un rol important si in constituirea memoriei de lunga durata. Persoana inregistreaza astfel caracterul placut sau neplacut al stimulilor, pe viitor neevitand stimulii placuti, dar ocolindu-i pe cei neplacuti. Astfel sistemul limbic stocand toate amintirile, este resposabil de dobandirea experientei. De asemenea are si un rol cognitiv care consta in producerea de imagini si in utilizarea lor. Astfel sistemul limbic este sediul afectivitatii, memoriei de lunga durata si al imaginatiei.

Farid Fairuz?

Farid Fairuz este nascut la Beirut dintr-o mama libaneza si un tata evreu. De-a lungul vietii ramine marcat de povestea de dragoste tulburatoare dintre parintii sai, care au trait in clandestinitate vreme de 10 ani migrind mereu intre Turcia, Siria, Liban si Iordania. Dupa disparitia tragica a acestora in razboiul din Beirut, este adoptat de doi beduini care il cresc cu lapte de camila si il educa conform credintelor lor. Fairuz are un comportament diferit de ceilalti copii de virsta lui si dovedeste o sensibilitate maladiva. Destinul ii suride la virsta de 11 ani cind este infiat de o bogata familie iordaniana care se ocupa cu atentie de studiile lui. Astfel Farid Fairuz ajunge sa studieze muzica popoarelor arabe, dansul oriental, dansul clasic si contemporan, iar apoi creeaza spectacole si danseaza vreme de citiva ani in Europa si Statele Unite ale Americii fiind privit ca o curiozitate.

In timpul unui spectacol, o intimplare iesita din comun ii schimba radical existenta. Aceasta intimplare, povestita in soapta numai celor foarte putini apropiati care il inconjoara, ii dezvaluie adevaruri tulburatoare si perspective stranii ce ii indica un drum nou. incurajat de ceea ce simte din ce in ce mai puternic, Fairuz renunta la coregrafie devenind medium si expert vizionar in perceptii extrasenzoriale.

Desi isi continua existenta in maxima discretie, zvonurile au facut insa tabloidele din lumea intreaga sa scrie ca Fairuz nu are virsta, ca nu are o identitate precisa, si ca are puterea de a intra in corpul altor persoane, alegind corpul gazda in functie de intensitatea cu care acestea manifesta disfunctii ale sistemului limbic.

Predictiile sale au ajutat personalitati din lumea intreaga pe care le ghideza in demersurile lor profesionale si personale. Dalida, Daiana Ross si Cher au traversat momente de cumpana in care i-au cerut sfatul. Se spune ca celebrul talisman purtat de Eartha Kitt in filmul Catwoman era un cadou oferit acesteia de Fairuz si ca genele false purtate la ultimul concert de Shirley Basssey au fost alese in secret de acesta.

Dupa o vreme petrecuta ratacind din nou prin desert pasii il poarta spre Romania, unde gaseste ca imaginatia si spiritul oamenilor sint foarte bogate, si unde afla un loc foarte prielnic pentru activitatea de medium si vizionar. Se spune ca unul dintre corpurile gazda pe care le locuieste de preferinta, dupa cel al celebrei dive libaneze al carei nume il poarta, este cel al coregrafului Mihai Mihalcea, pe care l-a ajutat sa cistige concursul de director al Centrului National al Dansului ocupindu-i corpul, si aparindu-l de procesiunile malefice cu o amuleta daruita in desert de un batrin beduin.

Dan Puric, Mariana Nicolesco si Irina Loghin sint doar trei dintre personalitatile din Romania care apeleaza constant la darurile cu care Fairuz a fost inzestrat. in cercurile academice se vorbeste ca Fairuz este initiatorul de drept al proiectului sustinut de Ministerul Culturii si Patrimoniului National - "Panteonul National al personalitatilor culturale, stiintifice si educationale". Cele mai ascutite minti din diverse cercuri de intelectuali si politicieni conlucreaza de citiva ani cu Fairuz pentru a convinge mediile politice internationale ca Romania este singura tara cu adevarat binecuvintata.

In 2009, Farid Fairuz s-a lasat condus de ultimele sale presimtiri si a revenit aproape de lumea spectacolului. Dupa o procesiune infaptuita intr-un orasel obscur din Polonia a initiat procesiunea "Bun ramas! (sau despre discretele scapari ale sistemului limbic)!" in care se regasesc o parte din perceptiile sale extrasenzoriale recente. Se spune ca aceasta lucrare poarta un mesaj secret incifrat in mintea coregrafului pe care il locuieste deseori, si este rezultatul unui amalgam haotic de tehnici de magie si clarviziune. in procesiunea sa, Fairuz a invocat cinci spirite/fiinte cu care a putut stabili un contact extrasenzorial. Spre nemultumirea acestora, Fairuz le-a cerut neconditionat increderea si a folosit in exces magie neagra, senzatii extrasenzoriale contradictorii si vibratii greu explicabile, toate acestea fiind impuse printr-o atitudine macho.

Cele cinci spirite invocate:

Sybilla >> Maria Baroncea

Cu putin timp inaintea erei noastre traia intr-o pestera vestita Sybilla, prezicatoarea lui Apollo, care isi scria viziunile pe frunze de stejar dupa iesirea din transa. O parte dintre acestea au fost colectionate si pastrate in ceea ce reprezenta templul lui Jupiter. Dupa una dintre viziuni, prezicatoarea a anuntat ca viata pe Pamint va avea 9 perioade a cate 800 de ani. Conform acesteia, omenirea tocmai traverseaza ultima perioada. Pe langa asta, ea a mai prevazut ascensiunea Imparatului Constantin si nasterea lui Isus cu 20 de ani inainte, ceea ce i-a indreptatit pe multi sa o considere o precursoare a crestinismului. A murit electrocutata de un cablu electric, nu inainte de a prezice renovarea Teatrului National din Bucuresti.

Mama Shipton >> Alexandra Pirici

O alta prezicatoare care a trait in Anglia la inceputul anilor 1500, denumita mama Shipton, despre care se spune ca ar fi fost jumatate umana si jumatate fiinta supranaturala, vine sa sustina prezicerile altor oracole, adaugand chiar unele noi. Aceasta a anticipat corect moartea lui Henric al VIII-lea, domnia reginei Victoria, marea ciuma sau ororile celor doua razboaie mondiale. Francis Ford Coppola i-a atribuit un rol principal intr-unul din filmele sale. A anticipat si apocalipsa, cand conform viziunilor acesteia jumatate din populatia planetei va pieri in timpul unui spectacol de "dans contemporan".

Carmen Harra >> Carmen Cotofana

Fosta componenta si fondatoare a grupului Trio Expres, Carmen Harra a plecat din tara cu mult inainte de 1989, initial ca sa-si viziteze sora din Suedia. De acolo a plecat in Statele Unite. Acum are cetatenie americana si un cabinet de psihoterapie pe 5th Avenue, in New York. Este prietena cu vedetele box-office-ului american, de la Brad Pitt la Jeniffer Lopez, are trecere la Hillary Clinton si pledeaza cauza romanilor la Casa Alba. in Romania, Harra isi refuza titlurile de clarvazatoare, ghicitoare sau chiar vrajitoare. Spune despre sine ca este o vizionara, care „simte" viitorul apropiat al omenirii intr-o lumina mai putin favorabila.

Vanga Dimitrovna >> Madalina Dan

La zece ani de la moartea sa, faimoasa prezicatoare oarba Vanga Dimitrova nu a fost inca redata pamantului, ramasitele pamantesti ale acesteia fiind inca ascunse. Vanga a murit la varsta de 85 de ani, iar ziua mortii si-a prezis-o singura cu multi ani inainte de producerea evenimentului. Prezicerile sale continua sa atraga atentia la fel de mult ca si cele ale lui Nostradamus. Exista o intreaga lista cu preziceri de importanta cruciala pentru istoria lumii facute de Vanga, ce au pus in incurcatura minti rationale si luminate. Cu o jumatate de an inaintea mortii lui Stalin, femeia a prezis ziua si conditiile in care acesta va pieri, fiind arestata si intemnitata. A fost eliberata din inchisoare abia dupa moartea sangerosului dictator de la Kremlin. Vanga stia dinainte de invazia trupelor sovietice in Praga revoltata, in 1968, si de venirea minerilor la Bucuresti in 1990.

Mi-Fei >> Iuliana Stoianescu

Nascuta din parinti emigranti chinezi in Queens, New York, Mi-Fei s-a mutat in Colentina, Bucuresti. S-a initiat in magia binefacatoare si este atrasa de un mix eclectic de hobby-uri. Persoanele carora li se intimpla lucruri inexplicabile isi gasesc intotdeauna coerenta apelind la Mi-Fei. Cele parasite de noroc, persoanele care doresc sa intoarca persoana iubita, persoanele cu boli fara leac (alcoolismul, impotenta, depresia, frica, stari de ameteala si mai ales confuzie permanenta), persoanele care doresc amulete purtatoare de noroc si aparatoare de rau, sunt sfatuite sa apeleze cu toata increderea la unica Mi-Fei.

Cand?

Joi 30 septembrie, orele 20:00

Unde?

Sala Ronda, Centrul National al Dansului Bucuresti (CNDB)
TNB, B-dul Nicolae Balcescu 2, etaj 4 (acces spre Laptaria Enache)
tel: + 40 (21) 312 80 09

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPR.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro

Bilete si rezervari

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 15 lei (10 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari).
Biletele se pot achizitiona de la sediul CNDB inainte de inceperea spectacolului. Rezervari se pot face la adresa rezervari[at]cndb.ro fiind valabile doar dupa confirmarea scrisa din partea organizatorilor. Nu se pot face rezervari prin e-mail in ziua reprezentatiilor.


389 de afisariNiciun comentariu
comenteaza