Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca TVR si SRR vor avea o conducere strict politica, el sustinand ca TVR va reveni PDL, iar SRR va reveni UDMR, transmite Mediafax. Potrivit lui Ponta, declaratiile facute pana acum de deputatul PDL Raluca Turcan si de ceilalti membri democrat-liberali privind "jugul politic" exercitat asupra TVR si RRA au valoare doar cand nu se afla la putere.

"Daca doamna Turcan, dupa ani de lupte, va reusi pana la urma sa transforme Televiziunea in portocaliu - si Radioul inteleg ca va fi verde, dar nu verde ecologist, ci verde UDMR - va insemna ca, din pacate, toate declaratiile facute pana acum, prin care domana Turcan si membrii PDL vorbeau de jugul politic asupra Televiziunii si asupra Radioului, asa cum ne-am obisnuit la PDL, au valoare doar cand nu e vorba de jugul lor politic. Dar cand sunt ei acum la putere, ceilati trebuie sa facem ciocul mic, conform solicitarii PDL-iste cunoscute si vom avea o conducere strict politica - PDL la TVR si UDMR la Radio Romania", a precizat Ponta.

El a aratat ca PSD se va opune instituirii unei conduceri politice la TVR si SRR, chiar daca nu are majoritatea necesara in Parlament.

Raportul SRTV - introdus pe ordinea de zi a sedintei plenului reunit de marti

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au aprobat luni ordinea de zi pentru sedinta de marti, unde figureaza si raportul de activitate al Societatii Romane de Televiziune (SRTV), a declarat pentru Agerpres liderul senatorilor PDL Traian Igas.

Sedinta de plen comun, care avea pe ordinea de zi rapoartele SRR si SRTV, a fost suspendata miercurea trecuta. "De aceasta data colegii care au fost mai vocali saptamana trecuta au fost mai linistiti, constientizand ca nu pot tergiversa la nesfarsit introducerea pe ordinea de zi, dezbaterea si votarea raportului SRTV", a spus Igas.

Daca raportul televiziunii publice va fi respins, intregul Consiliu de Administratie al TVR, condus de Alexandru Sassu, va fi inlocuit. Printre numele vehiculate in presa pentru functia de presedinte-director general al TVR se numara Rodica Culcer, Robert Turcescu, Valeriu Turcan, Florin Calinescu, Brandusa Armanca.

Mandatul conducerii SRR a expirat anul trecut, fiind prelungit pana la sfarsitul lunii martie 2010. "Gandul" a relatat recent ca, pentru sefia SRR, UDMR i-ar avea in vedere pe Gasparik Attila, fost reprezentant al Uniunii in Consiliul National al Audiovizualului (CNA), sau pe actualul reprezentant in CNA, Szasz Attila. De asemenea, o varianta luata in calcul de PDL, in cazul in care UDMR nu va face nominalizarea, ar fi mentinerea in functie a actualei sefe a postului de radio public, Maria Toghina.