Mai sunt cateva zile pana la debutul oficial al campaniei electorale – 1 noiembrie. Nume grele din PNL, PSD si PD-L au nimerit in colegii cu adversari anonimi. HotNews.ro a inventariat 30 de cazuri cu parfum de blat din cele trei partide. Presa a speculat inca de la desenarea colegiilor electorale ca liderii cu vechime s-au inteles sa-si imparta colegiile in asa fel incat sa nu se concureze direct. Pe de alta parte, fiecare formatiune politica si-a directionat oamenii in colegiile uninominale in care au majoritate politica la primarii sau consilii judetene, avand teoretic cele mai bune sanse.

In comisia parlamentara, PSD si PNL au fost acuzate ca si-au votat reciproc propunerile de delimitare a colegiilor, in timp ce propunerile PD-L au fost respinse. Miza cea mare a fost ca un colegiu uninominal sa cuprinda cat mai multe primarii de aceiasi culoare politica.

Cu o luna inainte de alegerile parlamentare, Guvernul a directionat, la rectificarea bugetara, aproximativ 2 miliarde de lei catre primariile PNL si PSD, mai exact catre colegiile in care candideaza importanti lideri ai celor doua partide.

Sute de milioane de lei au plecat in judetele cu canidati importanti ai celor doua partide: Dolj - Mircea Geoana, Ilfov - Calin Popescu-Tariceanu, Bacau - Viorel Hrebenciuc, Iasi - Varujan Vosganian, Tudor Chiariu, Cristian Adomnitei, Relu Fenechiu, Vrancea - Miron Mitrea, Calarasi - Eugen Nicolaescu, Teleorman - Doru Ioan Taracila si Norica Nicolai, Hunedoara - Dan Radu Rusanu etc.

Topul blatistilor

1. Premierul Calin Popescu-Tariceanu (PNL) candideaza pentru Camera Deputatilor in colegiul 4 din Ilfov impotriva reprezentantului PD-L, patronul de la Angst, Sorin Minea si a social-democratei Viorica Ioana Mates.

2. Mircea Geoana (PSD) candideaza pentru Senat in colegiul 5 din Dolj si are contracandidati pe presedinta femeilor liberale, Elena Costea iar din partea PD-L pe fostul prefect Nicolae Giugea.

3. Vasile Blaga (PD-L) candideaza pentrun un mandat de senator in colegiul 5 din Capitala impotriva unui profesor fizician din partea PSD,Constantin Traistaru si un jurist din partea PNL- Ioan Danut Fleaca.

4. Adrian Nastase (PSD) candideaza pentru un mandat de deputat in colegiul 8 din Prahova, la Mizil, si are contracandidati din partea PNL pe Gheorghe Matei, inspector scolar iar din partea PD-L pe consultantul politic, Mircea Staicu.

5. Dan Voiculescu (PC) candideaza in colegiul 8 din Capitala unde este si primarul conservator Cristian Popescu-Piedone si are contracandidati pe liberalul inginer Daniel Paul Mircescu si reprezentantul PD-L inginerul Razvan Ionescu.

6. Miron Mitrea (PSD) candideaza in fieful lui Marian Oprisan in colegiul 2 din Vrancea, pentru un mandat de senator si are contracandidati din partea PNL pe omul de afaceri Nicu Mazare, iar democrat-liberalii merg pe mana unui consilier localDanut Popoiu.

7. Bogdan Olteanu (PNL)candideaza in sectorul lui Andrei Chiliman, colegiul 1 si are contracandidati un medic de la PSD, Mihaela Anton si un jurist de la PD-L,Gheorghe Groza.

8. Cornelui Vadim Tudor (PRM) candideaza in colegiul 12, Bucuresti pentru Senat si are contracandidati pe avocatul Ionel Olteanu din partea PSD, un pedolog - Mihai Toti, PNL si un jurist - Gabriel Mutu, PD-L.

9. Radu Berceanu (PD-L) candideaza pentru un mandat de senator in colegiul 1 din Dolj si are drept contracandidati pe omul de afaceri din partea PNL- Dumitru Ungureanu si din partea PSD - Maria Antoneta Dobrescu - inspector scolar.

10. Viorel Hrebenciuc (PSD) candideaza la el acasa in Bacau in colegiul 9 impotriva consilierului judetean, Corneliu Pricope-PNL si a democratului liberal Bebe Coanda.

11. Relu Fenechiu (PNL) candideaza pentru un mandat de deputat in judetul de domiciliu, in colegiu 2 din Iasi si are drept contracandidati un avocat din partea PD-L, Dragomir Tomasevschi si pe presedintele interimar al PC Iasi, Daniel Matasaru din partea Aliantei PSD+PC.

12. Varujan Vosganian (PNL) candideaza pentru Senat in colegiul 1 din Iasi si are drept contracandidati un medic chirurg Iulian Serban, din partea PD-L iar din partea Aliantei PSD+PC, un necunoscut si proaspat conservator, Marian Enache.

13 Manuela Mitrea, (PSD) sotia lui Miron Mitrea, candideaza in fieful lui Radu Mazare, in colegiul 8 din Constanta si are contracandidati pe Sebastian Septimiu Bourceanu - PNL si din partea PD-L pe Petrescu.

14. Paul Pacuraru (PNL) candideaza pentru un nou mandat de senator in colegiul 1 din Galati si are drept contracandidati pe Constantin Petrea din partea PD-L si pe Laurentiu Chirvasuta din partea PSD+PC.

15. Doru Ioan Taracila (PSD) merge in colegiul 1din Calarasi si are drept contracandidati un agricultor Vasile Nedelcu, din partea PNL si un democrat-liberal - Emil Musat.

16. Catalin Predoiu (PNL), ministrul justitiei, candideaza pentru un mandat de deputat in colegiu 5 din Buzau impotriva deputatei PD-L, Gratiela Iordache si a controversatului om de afaceri Marian Ghiveciu din partea PSD.

17. Titus Corlatean (PSD) canideaza pentru un nou mandat de deputat in colegiul 2 Brasov si are drept contracandidati pe liberala Felicia Carmen Tansescu senator si din partea PD-L, Mihai Vetea, consilier judetean.

18. Eugen Nicolaescu (PNL) candideaza in colegiul 1din Calarasi, impotriva presedintelui PD-L Calarasi, Marian Dinulescu si social-democratului, Marian Dragan, fost candidat la primaria Calarasi.

19. Daniela Popa (PC) candideaza pentru un nou mandat de deputat in colegiul 19 din Capitala impotriva consilierului juridic din partea PNL Andrei Petrescu si din partea PD-L, Cristian Mircea Raicu, economist.

20. Teodor Melescanu (PNL) candideaza in colegiul 3 din Prahova si are drept contracandidati un avocat din partea PD-L, Ion Ardelean si un consilier judetean din partea PSD, Constantin Augustin Mitu.

21. Cristian David (PNL) candideaza in colegiul 3 din Vaslui si are drept contracandidati din partea PD-L un oarecare Emil Bordeianu, iar din partea PSD un fost prefect - Ioan Tibulca.

22. Gheorghe Barbu (PD-L) candideaza in colegiul 1 din Hunedoara impotriva finantatorului echipei Jiul Petrosani, Alin Simota - PNL, si a deputatului PSD, Cosmin Vasile Nicula.

23. Norica Nicolai (PNL) candideaza in colegiul 2 din Calarasi si are drept contracandidati un senator PD-L - Dumitru si un deputat PSD, Ion Neagu.

24. Silviu Prigoana (PD-L) candideaza pentru Camera in colegiul 15 din Bucuresti si are drept contracandidati pe deputatul PSD Mihaela Mandrea si avocatul Pierino Ionescu, PNL.

25. Puiu Hasotti (PNL) candideaza in colegiul 1 din Constanta si are drept contracandidati pe fostul primar la Navodari, din partea PD-L, Tudorel Calapod si pe fratele primarului din Eforie, din partea PSD, Liviu Tit Brailoiu.

26. Mihail Hardau (PD-L) candideaza in fieful lui Emil Boc in colegiul 1 din Cluj impotriva unui fost secretar de stat - Aurel Netin, PNL si a profesorului universitar, Ioan Bolovan, PSD.

27. Dan Radu Rusanu (PNL) candideaza in colegiul 3 din Hunedoara si are contracandidati pe fostul subprefect de Hunedoara din partea PD-L, Vladu si pe campionul mondial la box Mihai Leu din partea PSD.

28. Teodor Atanasiu (PNL) candideaza in colegiu 3 din judetul Alba si are drept contracandidati pe deputatul PD-L, Stefan Bardan si social-democratul Vasile Emilian Cutean.

29. Tudor Chiuariu (PNL), protejatul lui Relu Fenechiu, candideaza in colegiul 1 din Bacau si are contracandidati din partea PD-L pe viceprimarul Constantin Draganuta iar din partea PSD, Gabriela Zvetlana Zaharia.

30. Cristian Adomnitei (PNL), un alt protejat al lui Relu Fenechiu, candideaza in colegiul 7 din Iasi impotriva reprezentantului PD-L, Narciza Nedelcu, om de afaceri si a social-democratului PSD, Vasile Catea, consilier judetean.