Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a cerut vineri occidentalilor să nu creeze panică în jurul tensiunilor cu Rusia, care este acuzată că pregăteşte o invazie în Ucraina. El a estimat totodată că principalul risc pentru ţara sa îl reprezintă „destabilizarea din interior”.

Volodimir ZelenskiFoto: president.gov.ua

„Nu avem nevoie de această panică”, pentru că „trebuie să stabilizăm economia” ţării, a subliniat Zelenski într-o conferinţă de presă pentru media străine, scrie Agerpres.

„Probabilitatea unui atac (rus) există, nu a dispărut şi nu a fost mai puţin gravă în 2021”, dar „nu vedem o escaladare superioară celei care exista” anul trecut, a asigurat el.

În schimb, dacă ne luăm după media internaţionale şi „chiar după şefi de stat respectaţi”, s-ar putea crede „că suntem deja în război” în toată ţara, „că sunt trupe care avansează pe şosele. Dar nu este cazul”, a insistat Zelenski.

„Cât costă această panică pentru Ucraina?”, a punctat şeful statului.

„Cel mai mare risc pentru Ucraina” este „destabilizarea situaţiei din interiorul ţării”, mai curând decât ameninţarea unei invazii ruse, a mai adăugat preşedintele ucrainean.

Citește LIVETEXT pe HOTNEWS.RO ultimele evoluții ale situației din Ucraina: