Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că a fost sesizată Poliția în cazul unor șoferi STB care sâmbătă, în cea de a treia zi de grevă, ar fi vrut să iasă cu mașinile pe traseu, dar ar fi fost agresați sau amenințați. El a acuzat "sindicalismul de tip mafiot", spunând că a fost "o adevărată teroare din partea sindicatului", iar "orice persoană din STB care se teme" va fi sprijinită juridic de către municipalitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Nicușor Dan a făcut aceste declarații sâmbătă după-amaiază, la finalul unei ședințe comune a AGA și CA ale STB, el spunând că "vremea sindicalismului de tip mafiot a apus, iar ce se întâmplă în aceste zile este ultima acţiune a acestui tip de sindicalism mafioto-politic".

  • "Fac un nou apel la rațiune. Nerespectarea unei decizii judecătorești este infracțiune. Cu cât persiști, cu atât e mai grav.
  • Sunt ultimele zvâcniri ale acestui sindicalism de tip mafiot. Au fost oameni care au încercat să iasă și au fost agresați de reprezentanți ai sindicatului. Acest lucru nu poate rămâne fără urmări", a afirmat primarul Capitalei.

El a anunțat înființarea unei linii telefonice - 0800800868 - la care pot suna șoferii și vatmanii care vor să iasă la muncă și sunt împiedicați de colegi de-ai lor.

  • "Dăm garanția că Poliția intervine imediat.
  • Promit ajutor juridic din partea PMB pentru orice persoană care se teme, pentru că a fost o adevărată teroare din partea sindicatului
  • Sunt convins că sindicatul își trăiește ultimele zile. (...)
  • În STB a fost o presiune a sindicatului de tip mafiot, care acum simte că își pierde puterea
  • Sunt sesizări făcute la Poliție în cazul șoferilor agresați sau amenințați", a afirmat primarul general.

Răspunzând unei întrebări, el a mai spus că angajații care au fost de serviciu în cele trei zile de grevă - joi, vineri și sâmbătă - și nu au ieșit pe traseu din vina lor riscă să le fie desfăcute contractele de muncă.