După o pauză de cinci ani, Sorana Cîrstea este din nou în optimile de la Australian Open. Locul 38 WTA, sportiva noastră a trecut de Anastasia Pavlyuchenkova (a zecea favorită de la Melbourne), scor 6-3, 2-6, 6-2. La finalul meciului de pe Rod Laver Arena, Sorana a lăudat-o pe adversară și a spus că nu știe nici măcar cât e ceasul (atât de concentrată a fost).

Sorana CirsteaFoto: Brandon MALONE / AFP / Profimedia

"Mulţumesc că aţi stat atât de târziu, cred că este aproape miezul nopţii, vă mulţumesc că v-aţi petrecut sâmbăta cu mine. Nu știu ce oră este.

Mă bucur că sunt iar în optimi aici, nu ştiu când am fost ultima oară, nu sunt bună la statistici, eu încerc să mă concentrez doar pe teren, să joc ca şi cum ar fi primul tur.

Cu Anastasia mă cunosc de când avem 14 ani, cu ea trebuie să fii foarte atentă şi inteligentă, să joci puțin șah, pentru că ne cunoaștem foarte bine jocul. Sunt bucuroasă că am putut câştiga, este o adversară foarte dificilă" - Sorana Cîrstea, după meci.

Aici poți urmări un rezumat al partidei dintre Sorana Cîrstea și Anastasia Pavlyuchenkova.

România are două sportive calificate în cea de-a doua săptămână de la Australian Open, Simona Halep și Sorana Cîrstea făcând pasul în optimile de la Melbourne.

De știut:

  • Pentru parcursul de până acum de la Australian Open, Sorana va primi un cec în valoare de 328.000 de euro și 240 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • În optimi, Cîrstea va da peste Iga Swiatek (a șaptea favorită). Poloneza este campioana din 2020 de la Roland Garros. Este primul meci direct din circuitul mondial între cele două sportive.
  • Sorana a mai atins faza optimilor de la Australian Open și la ediția din 2017.

Program optimi:

Ashleigh Barty (1) vs Amanda Anisimova

Jessica Pegula (21) vs Maria Sakkari (5)

Barbora Krejcikova (4) vs Victoria Azarenka (24)

Madison Keys vs Paula Badosa (8)

Danielle Collins (27) vs Elise Mertens (19)

Simona Halep (14) vs Alize Cornet

Iga Swiatek (7) vs Sorana Cîrstea

Kaia Kanepi vs Aryna Sabalenka (2).