Marian Vajda, unul dintre antrenorii lui Novak Djokovic, susține că liderul mondial a fost extrem de afectat psihic de expulzarea din Australia, dar că acesta este puternic mental și își va reveni.

Marian Vajda, alaturi de Novak DjokovicFoto: CHRISTOPHE SAIDI / Sipa Press / Profimedia

"A fost extrem de afectat din punct de vedere psihic. Dar, din fericire, Novak este puternic mental şi îşi va reveni. Lumea tenisului va auzi din nou despre el”, a declarat Vajda pentru lesoir.be.

"Australia plăteşte astăzi preţul unei politici guvernamentale proaste în această pandemie. În ciuda izolării prelungite, numărul de infecţii este foarte mare. Oamenii nu ştiu ce să facă.

Mass-media a jucat şi ea un rol în acest proces. Acest lucru l-a pus pe Novak într-o lumină proastă în faţa publicului larg", a afirmat Vajda, care a spus că nu a mai discutat cu Djokovic de când acesta a ajuns la Belgrad, conform News.ro.

Novak Djokovic, care se opune vaccinării, a părăsit Australia pe 16 ianuarie, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne.

El a ajuns, luni, la Belgrad, fiind aşteptat la Aeroportul Nikola Tesla de un număr mare de jurnalişti, dar şi de câteva zeci de fani. Sportivul nu a discutat cu presa, folosind o altă ieşire pentru a părăsi aeroportul.

Novak Djokovic, nevaccinat, nu a fost lăsat să participe la Australian Open​

Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, care spera să-şi apere titlul de campion luna aceasta Australian Open şi să devină primul tenisman din istorie cu 21 de titluri de Grand Slam în palmares, s-a întors în Serbia la începutul acestei săptămâni, după 11 zile de controverse sportive, judiciare şi diplomatice, generate de opoziţia sa de a se vaccina împotriva Covid-19.

Pe 5 ianuarie, la sosirea în Australia, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroportul din Melbourne, iar viza sa de intrare, obţinută în urma unei scutiri medicale de la vaccinarea obligatorie impusă de autorităţile australiene, a fost revocată.

Cinci zile mai târziu, pe 10 ianuarie, campionul sârb a obţinut în justiţie anularea deciziei de revocare a vizei.

El a recunoscut a comis o "eroare umană, cu certitudine nu intenţionată" în declaraţia sa de călătorie făcută în faţa autorităţilor australiene, completată de o persoană din staff, care a bifat caseta greşită în legătură cu călătoriile sale anterioare sosirii în Australia.

Citește și: