Meteorologii anunţă ninsori viscolite, începând de duminică dimineaţă, în jumătatea vestică a Moldovei şi local în Carpaţii Orientali şi Occidentali. De asemenea, a fost emisă o avertizare de viscol şi ninsori abundente în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri.

Interventie viscolFoto: IGSU

O avertizare cod galben de ninsori temporar viscolite va fi în vigoare de duminică, de la ora 10.00, și până luni, la ora 10.00, pentru jumătatea vestică a Moldovei şi local în Carpaţii Orientali şi Occidentali. În acest interval, în jumătatea vestică a Moldovei, local în Carpaţii Orientali şi Occidentali, temporar va ninge viscolit, iar la rafală vor fi viteze în general de 50...70 km/h, conform meteorologilor.

Ninsori slabe şi vânt în general moderat (40…50 km/h) vor fi şi în estul Moldovei şi al Munteniei şi pe arii restrânse în Dobrogea.

O altă avertizare a fost emisă pentru intervalul sâmbătă, ora 17.00 – luni, ora 10.00, interval în care sunt anunțate ninsori însemnate cantitativ, în Carpaţii Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri. Potrivit meteorologilor, în acest interval vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăşi 80...100 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea redusă. Ninsorile vor fi însemnate cantitativ şi se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.