​Premier League nu se oprește din alergare nici în acest sfârșit de săptămână. Sâmbătă, 22 ianuarie, de la ora 17:00, stadionul „Old Trafford” va fi din nou plin, pentru un meci care contează pentru etapa a 23-a de campionat: Manchester United vs West Ham United. Sunt două formații care trag tare pentru Top 4, pozițiile care trimit în Liga Campionilor.

Minge de fotbalFoto: premierleague.com

United a prins roșu în obraji odată cu victoria din deplasare contra celor de la Brentford, scor 3-1, de miercuri seară. A urcat pe locul 7, cu 35 de puncte în 21 de partide.

La United, Ralf Rangnick vrea să facă revoluție. Dorește să dea afară 3 jucători care au costat clubul aproape 200 de milioane! Se vorbește că nu este deloc liniște în cantonamentul de la Carrington, unde pare evident că Rangnick nu va continua ca tehnician.

Dar, ca manager, poziție pe care va rămâne din vară, plănuiește să facă remanieri. Iar prima ajustare este primenirea lotului.

Manchester United îl numește pe Ralf Rangnick, pe canalele sale oficiale, folosind termenul „managerul nostru interimar”. Chiar neamțul a explicat că a acceptat să stea pe banca „diavolilor roșii” doar pentru că la finalul sezonului, orice s-ar întâmpla, va lua loc în spatele unui birou, lăsând terenul liber altcuiva.

Într-o întâlnire cu oficialii clubului, germanul a explicat în detaliu cum intenționează să se acționeze pentru sezonul viitor.

Astfel, Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka și Luke Shaw, care au costat împreună o avere, nu vor mai juca pentru Manchester United.

Primul este căpitanul echipei și a costat 90 de milioane de euro, dar nici cei doi fundași laterali nu au ajuns gratis pe „Old Trafford”, costând 55, respectiv 38 de milioane.

Pentru Maguire, Max Kilman ar fi înlocuitorul, în timp ce pe „aripi”, strategul german pare să aibă încredere în Dalot și în Alex Telles, neavând nevoie imediată de înlocuitori pentru Wan-Bissaka și Shaw.

Cristiano Ronaldo va părăsi Manchester United, dacă nu reușește să se califice în următoarea ediție a Ligii Campionilor.

Vestea a dat-o tabloidul „The Sun”. Alegerea campionului portughez nu este legată de bani, ci de ambițiile sale personale. Va încerca să egaleze performanța lui Gento.

Legenda lui Real Madrid, care a părăsit recent această lume, a intrat în istoria fotbalului cu cele 6 Ligi ale Campionilor. Iar Cristiano Ronaldo are doar 5.

Un alt element care îl împinge pe Ronaldo este rivalitatea cu Leo Messi. Cariera celor doi se caracterizează prin depășiri și contradepășiri. Messi s-a distanțat la numărul de „Baloane de Aur”.

Întrebat despre ce jucători ar merita să rămână la Manchester United, fostul căpitan Roy Keane a răspuns: „Ce jucători aș păstra? Sincer... Ei bine, nu știu. Poate 3. Bruno Fernandes, cu siguranță. Apoi, Cristiano Ronaldo. Cu aceștia doi, situația nu pare atât de gravă. Mai este și Varane, care este printre cei mai buni din echipă”.

Apoi, l-a lăudat pe Rashford, activ pe teren și implicat social. De asemenea, Paul Pogba i-a informat pe șefi că vrea să-și termine contractul cu United, înțelegere care expiră în 2022, apoi va pleca la Real Madrid.

West Ham United este pe locul 4 în campionat, cu 37 de puncte, urmând să fie depășită de United (35 de puncte), dacă va pierde pe „Old Trafford”.

Liderul Manchester City este mult în față: 56 de puncte. În clasamentul celor mai bune echipe europene în funcție de media de puncte pe meci, în cele mai importante 5 turnee continentale, Manchester City, grație unei medii de 2,55 puncte pe meci, este înaintea tuturor celorlalte echipe, devansându-le pe Bayern, Inter și pe PSG.

„Ciocănarii” au victorie cu Chelsea, campioana Europei, scor 3-2, la începutul lunii decembrie 2021, dar cu același scor au cedat runda trecută, cu Leeds, pe teren propriu.

În istorie sunt 122 de meciuri între United și West Ham. Gazdele au câștigat 61 de meciuri contra celor 31 de succese ale adversarilor. Cele două cluburi s-au întâlnit, în septembrie anul trecut, în turul 3 al Cupei Ligii: gol decisiv Lanzini.

United a câștigat 20 din ultimele 25 de meciuri în Premier cu West Ham și este neînvinsă în ultimele 13. Aceasta este doar a 5-a oară în istorie când West Ham o înfruntă pe Manchester fiind deasupra sa în clasament, nereușind niciodată să câștige.

Superbet are cota 1.45 pentr 0-3 goluri în meci.

Manchester United vs West Ham
Cotă


0-3 goluri în meci
1.45


* cote valabile la ora publicării acestui articol