Numeroase comitete naţionale olimpice şi-au sfătuit sportivii să nu ducă dispozitivele lor informatice sau telefonul personal la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, informează L’Equipe.

JO Beijing 2022Foto: GK Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Sportivii sunt sfătuiţi să folosească telefoane luate pentru uz temporar, din cauza problemelor de securitate cibernetică.

Comitetele olimpice naţionale le vor pune la dispoziţie sportivilor şi celorlalţi membri ai delegaţiilor pentru JO de la Beijing dispozitive temporare pentru evitarea riscurilor de securitate cibernetică şi a lupta împotriva oricărei tentative de monitorizare în timpul competiţiei.

"Trebuie să pornim de la principiul că fiecare SMS, mail, acces pe aplicaţii poate fi văzut", a notat într-un mesaj Comitetul Olimpic şi Paralimpic al SUA.

Comitetul Olimpic Canadian este de aceeaşi părere şi şi-a sfătuit membrii să îşi lase acasă dispozitivele personale şi să fie foarte atenţi pentru că JO reprezintă "o oportunitate unică pentru criminalitatea informatică".

Şi comitetele din Elveţia şi Suedia vor pune la dispoziţia sportivilor dispozitive noi şi au informat cu privire la măsurile pe care le pot lua ca să nu aibă probleme de securitate cibernetică.

Asociaţia Olimpică Britanică a anunţat că i-a sfătuit pe membrii delegaţiei cum să procedeze şi a precizat că le va da sportivilor care doresc aparate pentru uz temporar.

Şi Comitetul Olimpic Olandez le oferă membrilor delegaţiei pentru Jocurile Olimpice de iarnă telefoane noi.

Măsurile comitetelor olimpice naţionale vin în contextul în care cercetătorii au afirmat că aplicaţia comitetului de organizare a JO de la Beijing, pe care toţi participanţii trebuie să o folosească pentru monitorizarea stării lor de sănătate, are lacune în ceea ce priveşte securitatea, ceea ce înseamnă că datele personale pot fi furate, scrie News.ro.