Președintele Biden a deplâns influența predecesorului său asupra Partidului Republican, deoarece agenda sa extinsă și prioritățile reformei electorale rămân blocate în Congres, fără nicio cale de urmat, potrivit CNN.

Joe Biden, discurs la Casa AlbaFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fără a-l numi pe fostul președinte Trump, Biden a criticat amenințările lui Trump de a sprijini oponenții principali ai politicienilor republicani care iau poziții pe care Trump le consideră neloiale.

„Te-ai gândit vreodată că un bărbat ar putea intimida un întreg partid în care nu se găsesc oameni dispuși să dea niciun vot contrar a ceea ce crede el de teamă să nu fie învinși la primare?” a întrebat Biden retoric în timpul conferinței de presă de astăzi.

Biden a spus că „cinci senatori republicani” i-au spus că ar fi în sprijinul legislației pe care o susține, dar le este frică să nu fie înfrânți la primare.

„Trebuie să rupem asta. Trebuie să se schimbe”, a spus Biden.

Când i s-a cerut să-i numească pe cei cinci republicani, Biden a refuzat să spună.

Primul an de mandat al lui Joe Biden a fost marcat de „provocări”, dar și de „progrese enorme”, a asigurat miercuri președintele american, în ajunul primei sale aniversări la Casa Albă, potrivit AFP și CNN.

„Știu că există multă frustrare și oboseală în această țară”, a recunoscut președintele din prestigioasa „Camera de Est” a Casei Albe în cadrul unei conferințe de presă rară și foarte așteptată, în ajunul primei aniversări de la preluarea mandatului.