Indianca Sania Mirza, fost lider al ierarhiei WTA la dublu, a anunţat miercuri că sezonul 2022 va fi ultimul pentru ea, invocând vârsta, accidentările şi dificultatea de a mai face deplasări având un copil de trei ani, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Am decis că acest sezon va fi ultimul'', a anunţat jucătoarea în vârstă de 35 de ani după eliminarea ei în primul tur de dublu feminin de la Australian Open, unde a făcut pereche cu ucraineanca Nadiya Kichenok (fostă colegă a Ralucăi Olaru).

"Simt că pot să joc bine, să mă implic în turnee. Dar îmi ia din ce în ce mai mult timp să-mi revin, m-a durut foarte mult genunchiul azi şi-mi expun fiul luându-l cu mine la turnee. O voi lua pas cu pas dar nu sunt sigură că pot încheia sezonul. Voi încerca totuşi", a spus Sania Mirza.

Anul 2015 a fost apogeul carierei ei: a ajuns pe locul 1 mondial la dublu feminin, cu două titluri de Grand Slam la Wimbledon şi la US Open. A ridicat singurul său trofeu de simplu în acel an, la Hyderabad, şi a obţinut cel mai bun rezultat într-un turneu de Grand Slam ajungând în optimi la US Open, informează Agerpres.

Al 43-lea şi ultimul ei titlu de dublu feminin datează din septembrie anul trecut la turneul de la Ostrava, alături de chinezoaica Shuai Zhang. În 2016, s-a impus în proba de dublu de la New Haven făcând echipă cu Monica Niculescu.