Germania a raportat miercuri 112.323 de noi cazuri de coronavirus, un nou bilanț zilnic record, iar ministrul sănătății a declarat că vârful nu a fost atins și că vaccinarea obligatorie ar trebui introdusă până în luna mai, transmite Reuters.

Coronavirus GermaniaFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Acest bilanț din Germania vine în contextul în care și alte țări europene au raportat cifre record miercuri, precum Bulgaria, Cehia și Ungaria.

Numărul de infecții cu coronavirus din Germania se ridică acum la 8.186.850, a transmis Institutul Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase.

De asemenea, numărul deceselor Covid-19 a crescut miercuri cu 239, ajungând la 116.081.

Ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, a declarat că se așteaptă ca valul să atingă apogeul în câteva săptămâni, deoarece varianta Omicron, foarte contagioasă, a dus rata de incidență la șapte zile din Germania la 584,4 cazuri la 100.000 de persoane.

"Cred că vom atinge vârful valului la jumătatea lunii februarie, iar apoi numărul de cazuri ar putea scădea din nou, dar nu am atins încă vârful", a declarat Lauterbach.

Lauterbach a spus că el crede că numărul actual de cazuri neraportate ar putea fi de aproximativ două ori mai mare decât cifrele cunoscute.

El a susținut că vaccinarea obligatorie ar trebui introdusă rapid, în aprilie sau mai, pentru a evita un alt val de infecții cu posibile noi variante în toamnă.