Bulgaria a raportat miercuri un număr record de 11.181 de infecții cu coronavirus într-o singură zi, potrivit datelor oficiale, citate de agenția Reuters.

Coronavirus BulgariaFoto: Georgi Paleykov/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

La sud de Dunăre, unde mai puțin de 30% din populația de 7 milioane de locuitori a fost vaccinată, au fost raportate și 91 de decese.

Bilanțul total al infecțiilor din Bulgaria a trecut 840.000, fiind raportate 32.332 de decese de la începutul pandemiei și până acum.

Noul guvern centrist a făcut apel în repetate rânduri la bulgarii sceptici la vaccinare să se inoculeze, pentru a evita presiunile asupra spitalelor care ar putea forța restricții mai dure.

Un salt recent al numărului de copii care au fost testați pozitiv la coronavirus a determinat autoritățile să ia în considerare extinderea unei vacanțe de o zi la nouă zile, începând cu 29 ianuarie, a declarat ministrul educației.

De asemenea, Republica Cehă a raportat miercuri 28.469 de cazuri noi de coronavirus, cel mai mare număr zilnic de când pandemia a ajuns în această țară de 10,7 milioane de locuitori, în martie 2020.

Numărul raportat pentru ziua de marți este mai mult decât dublu față de cele 12.371 de cazuri raportate pentru aceeași zi a săptămânii trecute.