Ceremonia de decernare a premiilor Grammy pentru performanțele de top din muzică a fost reprogramată pentru 3 aprilie la Las Vegas, au declarat marți Recording Academy și CBS într-un comunicat, relatează Reuters.

Premiile GrammyFoto: Wikipedia

Premiile fuseseră programate să aibă loc pe 31 ianuarie în centrul orașului Los Angeles, dar organizatorii au renunțat la acea dată, deoarece varianta Omicron a declanșat un nou val de infecții cu COVID-19.

Trevor Noah va găzdui ceremonia, care va fi televizată și transmisă în direct de la MGM Grand Garden Arena.

Nominalizările pentru premiile Grammy 2022 au fost anunțate în noiembrie.

Muzicianul Jon Batiste, recompensat cu Oscar pentru muzica originală din filmul „Soul”, a primit cele mai multe nominalizări pentru gala de anul acesta a premiilor Grammy, fiind urmat de Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R.

Batiste, în prezent liderul trupei emisiunii „The Late Show With Stephen Colbert”, a primit 11 selecţii, în timp ce Justin Bieber, Doja Cat şi H.E.R., au primit câte opt, iar Billie Eilish şi Olivia Rodrigo, câte şapte.

Jay-Z a devenit cel mai nominalizat artist din istoria premiilor Grammy, odată cu trei primite pentru ediţia de anul viitor. El are în prezent 83 de selecţii. Anterior, se afla la egalitate cu producătorul şi compozitorul Quincy Jones.