Emma Răducanu a obținut marți calificarea în turul al doilea de la Australian Open, britanica trecând de Sloane Stephens (campioană la US Open în 2017). Emma s-a impus în trei seturi, câștigătoarea de la Flushing Meadows administrându-i adversarei un bagel (set adjudecat cu 6-0).

Emma Raducanu, la Australian OpenFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

A 17-a favorită la Melbourne, Emma a avut parte de un start fantastic de meci. Primul set a fost unul de pus în ramă de către Răducanu: a fost precisă, agresivă, a speculat erorile adversarei și s-a impus cu un incredibil 6-0 după doar 17 minute.

Britanica a mai pierdut din precizie, a comis și mai multe erori, iar Sloane a știut cum să-i rupă ritmul adversarei în special cu ajutorul unui incomod slice de rever.

Stephens (67 WTA) s-a impus cu 6-2, iar duelul de pe Margaret Court Arena avea să intre într-o manșă decisivă.

Emma a lăsat însă în urmă pierderea setului, a trecut din nou la comanda partidei și s-a desprins la 5-0. Sloane a evitat un noul "bagel", iar victoria britanicei s-a conturat după o oră și 45 de minute (6-0, 2-6, 6-1).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Emma Răducanu și Sloane Stephens.

De știut:

  • Este prima victorie pe tabloul principal de la Australian Open pentru Emma Răducanu.
  • În turul al doilea, Răducanu va da peste Danka Kovinic (Muntenegru - 99 WTA).
  • Dacă Emma va trece de Danka, iar Simona de Beatriz Haddad Maia, atunci în turul al treilea vom vedea un duel în premieră între Răducanu și Halep.
  • Sloane Stephens (67 WTA) este o fostă campioană la US Open (în 2017) și finalistă la Roland Garros în 2018 (învinsă de Simona Halep).