În optimile de finală ale Cupei Italiei la fotbal, la Roma, Lazio o așteaptă liniștită pe Udinese, marți, 18 ianuarie, de la ora 18:30. Câștigătoarea o va înfrunta pe AC Milan în sferturile de finală ale întrecerii. Milanezii au trecut cu 3-1, acasă, de Genoa, săptămâna trecută. În această fază a competiției, partidele se joacă într-o singură manșă.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Românul Ștefan Radu nu este pe placul antrenorului Maurizio Sarri și a prins doar 5 jocuri în acest zezon la Lazio.

Cupa ar putea fi o ocazie pentru fostul dinamovist să reapară în primul 11.

Numai că, la italieni, spre deosebire de alte ligi, Cupa este importantă, fiind abordată cu formula de bază. Din păcate pentru român, plecarea antrenorului său preferat la Inter Milano, Simone Inzaghi, i-a răpit șansa de a continua ca titular.

Albanezul Igli Tare, directorul sportiv al Lazio, a vorbit despre despărțiri, iar printre numele vehiculate în această iarnă nu este și Radu: „Am primit o ofertă din Rusia pentru Muriqi”.

Pentru atacantul născut în Kosovo (în 1994), oferta este de la ȚSKA Moscova. După un an și jumătate, atacantul este aproape să îi părăsească pe biancocelești.

Lazio vine după 3-0 cu Salernitana, ultima clasată în Serie A. În schimb, Udinese a pierdut cu Juventus, 0-2 la Torino, după ce primise o corecție la Bergamo, 2-6 cu Atalanta. Doar echipe de Liga Campionilor în calea „alb-negrilor”.

Ultimul meci direct între Lazio și Udinese s-a disputat tot pe „Olimpico” și a fost spectaculos. S-a terminat 4-4, cu friulanii egalând în prelungiri (90+9), de față cu 7.000 de spectatori. Era 2 decembrie 2021.

Acum câteva zile, spaniolul Gerard Deulofeu, lider la Udine, după ce a trecut pe la cluburi mari (AC Milan, Barcelona), a publicat o postare controversată, fiind nemulțumit de restricțiile din pandemie.

„De marți până duminică, acasă, în carantină, apoi au jucat: 12 pozitivi, 8 jucători care s-au antrenat singuri pe teren... Nu pot decât să-i aplaud pe fiecare dintre coechipierii mei”.

Udinese este un club cu un scouting premiant. Directorul zonei tehnice, Pierpaolo Marino, l-a achiziționat pe stoperul Filip Benkovic.

Fundașul croat a crescut la Dinamo Zagreb și a reușit să se afirme în Liga Campionilor. Este un talent pe care a pus ochii și Leicester, motiv pentru care englezii l-au cumpărat cu 14 milioane de euro, în urmă cu doar trei sezoane și jumătate.

În primii ani cu Foxes, a fost împrumutat, mutându-se de la Celtic Glasgow (Scoția) la OH Leuven, în Belgia.

Superbet propune cota 1.57 pentru 1-3 goluri la secțiunea Total Goluri Meci.

Lazio vs Udinese Cotă


1-3 goluri în meci
1.57

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol