​Simona Halep este în turul al doilea de la Australian Open după victoria contra jucătoarei Magdalena Frech (6-4, 6-3). La finalul disputei, fosta lideră mondială a oferit un punct de vedere în legătură cu scandalul care a ținut capul de afiș al ultimelor zile: expulzarea lui Novak Djokovic din Australia (anularea vizei).

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Eu am fost tot timpul pro vaccin, m-am și vaccinat atunci când a trebuit, chiar de la început. Mereu am ascultat opinia specialiștilor, a doctorilor și sunt în totalitate de acord cu ei.

Cred că este vorba despre ceva global, de fapt este ceva global, și nu pot eu care nu mă pricep cu așa ceva să-mi dau cu părerea. Dar, într-adevăr a fost o situație dificilă pentru toată lumea" - Simona Halep, pentru Eurosport, după victoria cu Magdalena Frech.

De știut:

  • Cea mai importantă performanță a Simonei (15 WTA) la Melbourne este calificarea în finală, la ediția din 2018, când a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, scor 7-6(2), 3-6, 6-4.
  • Pentru calificarea în turul al doilea, Simona Halep va primi 97.210 euro şi 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Pentru un loc în turul al treilea, Halep (favorită 14) se va duela cu învingătoarea partidei dintre Katie Volynets (SUA - 176 WTA) și Beatriz Haddad Maia (Brazilia - 83 WTA).
  • Simona nu a mai întâlnit-o pe Volynets și a câștigat singura confruntare cu Haddad Maia (7-5, 6-3, la Wimbledon 2017).

S-ar putea să te intereseze și: