​Simona Halep a făcut pasul în turul al doilea de la Australian Open, sportiva noastră trecând în două seturi (6-4, 6-3) de Magdalena Frech (105 WTA). La finalul unui meci care a durat o oră și 29 de minute, Halep a spus că a avut emoții.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Primul meci este întotdeauna greu. Am fost foarte nervoasă, dar sunt bucuroasă de modul în care am jucat, de modul în care am fost pe teren.

Serviciul meu nu este atât de puternic ca al altor jucătoare care sunt foarte înalte. Nu am simţit că a fost un mare minus azi. Nu a fost grozav, dar nu a fost nici rău.

În general, cred că a fost un meci bun pentru un prim meci. E întotdeauna greu şi sunt mereu nervoasă. Nici ea nu a jucat rău, a jucat bine.

A alergat foarte bine, s-a mişcat bine. Cred că a fost un meci bun şi iau numai lucrurile pozitive din el.

Mă simt bine fizic, simt că nu am probleme, cred că sunt pregătită, am lucrat mult înaintea sezonului.

Nu ştiu ce să zic de finală. Este unul dintre visurile mele să ajung acolo, dar ştiu că este dificil şi nu o să mă gândesc la asta, iau zi cu zi.

Nu cred că sunt la cel mai înalt nivel, ca în trecut, dar mă simt bine, încrezătoare că jocul e acolo, că mişcarea e acolo, psihic sunt destul de puternică.

Nu a fost cea mai bună zi a mea pe teren, azi, dar a fost primul meci al unui Grand Slam şi nu e niciodată uşor. Mă simt confortabil totuşi, mă simt bine şi simt că sunt într-o condiţie bună.

Meciurile de la finalul anului trecut, de la turneele mici m-au ajutat, am făcut câteva meciuri bune şi mi-am recăpătat încrederea. Am început anul într-o formă bună.

Am avut întotdeauna senzaţia că urmăresc ceva, chiar şi atunci când eram numărul 1 mondial, întotdeauna urmăream să câştig turnee, uneori un loc mai bun în clasament, dar nu aşa mult. Am căutat mai mult să câştig titluri.

Acum caut un loc mai bun într-un fel, să ajung în Top 10. Este o bună motivaţie, o bună provocare, ştiu că nu e uşor, o să fie greu şi am de câştigat meciuri bune ca să revin acolo, dar sunt pregătită să fac asta. Dacă voi munci din greu, simt că am o şansă" - Simona Halep, la interviul de pe teren, citată de News.ro.

Statistica partidei dintre Simona Halep și Magdalena Frech:

Ași: 4-0

Duble greșeli: 1-3

Puncte câștigate cu primul serviciu: 61% - 47%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 47% - 34%

Puncte de break câștigate: 58% (7/12) - 80% (4/5)

Puncte câștigate la fileu: 67% (6/9) - 50% (3/6)

Lovituri câștigătoare: 25 - 12

Erori neforțate: 27 - 22

Viteză medie primul serviciu: 157 km/h - 159 km/h

Viteză medie al doilea serviciu: 124 km/h - 126 km/h.

Aici poți urmări un rezumat al partidei dintre Simona Halep și Magdalena Frech.

De știut:

  • Cea mai importantă performanță a Simonei (15 WTA) la Melbourne este calificarea în finală, la ediția din 2018, când a fost învinsă de daneza Caroline Wozniacki, scor 7-6(2), 3-6, 6-4.
  • Pentru calificarea în turul al doilea, Simona Halep va primi 97.210 euro şi 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu.
  • Pentru un loc în turul al treilea, Halep (favorită 14) se va duela cu învingătoarea partidei dintre Katie Volynets (SUA - 176 WTA) și Beatriz Haddad Maia (Brazilia - 83 WTA).
  • Simona nu a mai întâlnit-o pe Volynets și a câștigat singura confruntare cu Haddad Maia (7-5, 6-3, la Wimbledon 2017).