Manfred Weber îl susține pe Silvio Berlusconi pentru preşedinţia Italiei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022

Manfred Weber îl susține pe Silvio Berlusconi pentru preşedinţia Italiei

de G.S. Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 15:03
- a A+
Imagine
Politicianul german conservator Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European, şi-a exprimat sâmbătă susţinerea pentru candidatura lui Silvio Berlusconi la preşedinţia Italiei, după ce partidele italiene de centru-dreapta au convenit asupra acesteia , relatează dpa, potrivit Agerpres.


"Ca lider al PPE, îl susţin pe Berlusconi la preşedinţia republicii pentru că a arătat că are înţelegerea pentru a deţine această funcţie", a declarat Weber pentru Corriere della Sera.

Aleşi ai mai multor formaţiuni de dreapta - între care Liga şi Fraţii Italiei - s-au reunit vineri seara la vila din Roma a lui Berlusconi (85 de ani), unde au convenit că acesta este persoana potrivită pentru a deveni şeful statului, având "autoritatea şi experienţa pe care ţara le merită şi italienii le aşteaptă" în actuala situaţie dificilă, conform unei declaraţii difuzate ulterior.

În schimb, reprezentanţi ai stângii au criticat aceste planuri, Giuseppe Conte, liderul Mişcării 5 Stele calificând candidatura lui Berlusconi drept o "opţiune de neconceput".

În Italia, preşedintele este ales de deputaţi, senatori şi liderii celor 20 de regiuni, un prim tur de scrutin fiind prevăzut pentru 24 ianuarie. Actualul preşedinte, Sergio Mattarella, a exclus un al doilea mandat.267 de afisariForza, Silvio!
Nyk1 [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 15:13
+1/1
Se trăia mai bine în Italia pe vremea când era el prim-ministru decât acum, sub socialiștii eurocrați!
Forza,Silvio!
sbangi [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 16:32
0/0
am trăit mai bine în anii 80, când PSI (Partidul Socialist Italian) din care Berlusconi făcea deja parte era vârful balanței politicii italiene, a banilor pe care i-au furat (și se știa că au furat) majoritatea erau reutilizați. să susțină economia italiană spre deosebire de actualele guverne pseudo-socialiste de toate latitudinile lumii (inclusiv România) care se gândesc doar să-și îmbogățească reprezentanții.
inca 1 comentariu comenteaza