Ministerul Sănătăţii de la Manila a confirmat sâmbătă transmiterea comunitară a variantei Omicron coronavirusului în Filipine, în contextul în care numărul infecţiilor a atins un nou record pentru a treia zi consecutiv.

Piata FilipineFoto: Sherbien Dacalanio-Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Observăm transmiterea comunitară a variantei Omicron în regiunea capitalei”, a declarat un reprezentant al ministerului într-o conferinţă, conform Agerpres.

Regiunea metropolitană a capitalei Filipinelor este un important centru urban ce numără 16 oraşe în care trăiesc mai mult de 13 milioane de oameni. Transmiterea comunitară a variantei Omicron este caracterizată de o creştere accentuată a numărului de cazuri. Autorităţile filipineze se aşteaptă ca vârful acestui val de infectări să fie atins în intervalul dintre sfârşitul acestei luni şi jumătatea lunii februarie.

Ministerul Sănătăţii de la Manila a raportat sâmbătă 39.004 de noi cazuri de infectare. Între timp numărul cazurilor pozitive active în Filipine a atins de asemenea un nou record, ajungând la 280.813.

Cu un total (de la începutul pandemiei) de peste 3,16 milioane de cazuri şi aproape 53.000 de decese puse pe seama noului coronavirus, Filipinele sunt cel mai afectat stat din Asia de sud-est, după Indonezia.