Șeful CJ Vâlcea: În județ sunt zeci de lucrări publice abandonate de firme / Un primar s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Șeful CJ Vâlcea: În județ sunt zeci de lucrări publice abandonate de firme / Un primar s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea

de G.S. Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 14:10
- a A+
Imagine
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, afirmă că în judeţ există zeci de lucrări ale căror beneficiari sunt autorităţile publice şi care au fost abandonate de constructori, el susţinând că pentru rezolvarea acestor situaţii este nevoie de "legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea".


Rădulescu afirmă, într-o postare pe Facebook, că un primar "s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea", el adăugând că "această umilinţă trebuie să înceteze".

Constantin Rădulescu (PSD), fost parlamentar şi aflat în al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, atrage atenţia, sâmbătă, asupra dificultăţilor cu care se confruntă administraţiile locale care semnează contracte pentru realizarea de lucrări, fără ca firmele contractante să respecte aceste contracte.
"Una dintre problemele cu care ne confruntăm noi, cei care lucrăm în administraţie, este cea legată de episoade triste, în care diverse firme participă şi câştigă licitaţii, uneori zeci de licitaţii, pentru lucrări spre exemplu… lucrări pe care uneori... le întârzie sau şi mai grav în anumite cazuri... nu le fac.

Motivele invocate sunt nenumărate: că plouă... că ninge ... că e COVID ... că nu au oameni, ba pentru că este mult de lucru… o mie de motive. Îmi spunea un primar că, efectiv, s-a rugat de un constructor până într-acolo încât să îi pupe mâna, numai să termine lucrarea. Această umilinţă trebuie să înceteze!", scrie Constantin Rădulescu, pe Facebook.

Şeful CJ spune că numai în Vâlcea "avem zeci de lucrări efectiv abandonate de constructor", iar beneficiarii, autorităţi publice, au puţine instrumente pentru a le putea continua.

"Din păcate, ce nu ştie lumea este că, atunci când reziliezi un contract, firmele te târăsc în procese care durează ani de zile, iar oamenii nu au nevoie de explicaţii de la primari, de la preşedinţii de CJ, ei aşteaptă lucrări finalizate", adaugă Rădulescu.

Acesta consideră că este nevoie de "legi bune, uşor de înţeles, uşor de aplicat şi uşor de respectat, legi corecte, pentru toată lumea".

El promite că va face publice detalii "despre fiecare caz în parte" cu privire la lucrările abandonate, subliniind că "soluţii pentru finalizarea lucrărilor există, însă sunt soluţii care ar trebui să fie ultima alternativă".

"Este un semnal clar pentru cei care cred că pot merge cu ticăloşia până unde vor ei folosindu-se de tot felul de chichiţe legislative sau case de avocatură!", explică Rădulescu afirmaţiile făcute pe reţeaua de socializare.


4143 de afisaricine-i de vina?
Wheelwright [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 14:24
+13/13
Consiliul Judetean care face contractul cu acele firme. Pai puneti voi penalitati de intarziere, porcedura rapida de reziliere. Aveti juristi angajati pe pile si nu stiti sa faceti contracte. E foarte simplu si usor cand ai penalitati si ala intarzie, pai il falimentezi numai aplicandu-i penalitatile, ca v-ar pupa el mana sa reziliati.
Vina e 100 % la statul roman pentru ca exista astfel de firme.
Cum se face ca atunci cand un privat contracteaza o firma de constructii pentru o lucrare si face un contract, nu ia asemenea tepe?
Deci „chichițele” și avocații sunt de vină…
Observator roman [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 14:28
+11/11
…nu idioții de primari și angajații lor analfabeți, umflați cu bani de partidele de la conducere…
inca 4 comentarii comenteaza