SUA acuză Rusia a "poziţionat în avans" agenţi în Ucraina pentru a crea "un pretext pentru o invazie" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

SUA acuză Rusia a "poziţionat în avans" agenţi în Ucraina pentru a crea "un pretext pentru o invazie"

de V.M. Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 1:28
- a A+
Imagine
SUA au acuzat vineri Rusia că a "poziţionat în avans" agenţi în Ucraina pentru a desfăşura o operaţiune care să poată servi drept "pretext pentru o invazie" a forţelor Moscovei, relatează AFP și Agerpres.


"Rusia pune bazele pentru a avea posibilitatea de a crea toate piesele unui pretext pentru o invazie, inclusiv prin intermediul unor acte de sabotaj şi a unor operaţiuni de lansare a unor informaţii, acuzând Ucraina că pregăteşte un atac iminent împotriva forţelor ruse în estul Ucrainei", a spus un înalt responsabil american, prezentând informaţiile de care dispune Washingtonul în acest sens.

Guvernul american avertizează de mai multe săptămâni în legătură cu posibilitatea ca Moscova, pe care o acuză că a desfăşurat aproape 100.000 de soldaţi la frontiera ucraineană în vederea unei potenţiale ofensive, să creeze anterior un "pretext" pentru a trece la acţiune.

Consilierul preşedintelui Joe Biden pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat acest lucru şi joi în faţa presei, promiţând detalii privind concluziile serviciilor de informaţii americane, dar precizând în acelaşi timp că acestea cred că Kremlinul nu a luat încă o decizie definitivă privind un eventual atac.

"Am văzut această strategie la lucru în 2014", atunci când Rusia a anexat Crimeea, "ei pregătesc această strategie din nou", a avertizat Jake Sullivan.

Potrivit înaltului responsabil care a furnizat detalii suplimentare vineri, Washingtonul "dispune de informaţii care indică faptul că Rusia a poziţionat deja în avans agenţi pentru a derula operaţiuni sub un steag fals în estul Ucrainei".

"Aceşti agenţi sunt instruiţi în gherilă urbană şi utilizarea de explozibili pentru a desfăşura acte de sabotaj împotriva forţelor aliate Rusiei", dându-se drept ucraineni, a adăugat el.

Între timp, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a infirmat vineri relatările din media occidentale potrivit cărora Moscova ar pregăti o provocare în estul Ucrainei, calificându-le drept informaţii "nefondate", informează agenţia TASS, preluată de Reuters.

1480 de afisariExact
Rahan5 [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 3:37
+3/11
ca in noaptea de 22 spre 23 decembrie 1989 la Bucuresti !.
Sa impuste cati mai multi oameni in strada pentru a se consolida Iliescu sef al FSN.
Crearea diversiunii ca Iliescu, conducand Armata Romana, ,,a invins prin lupte sangeroase valul de teroristi arabi sustinatori ai lui Ceausescu".
hehe
transpenibilus [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 18:23
+2/4
Ai revenit Mihail.?
Ucraina nu trebuie sa devina delic neutra, draga misa, Ucraina piate deveni ce vrea ea penyru ca e o tara suverana si independenta.

Fascistii rusi pot dicta doar in Rusia (cat ii mai rabda poporul). Nu aveti niciun drept sa puneti conditii legate de viitorul sau prezentul Basarabiei, Ucrainei, Georgiei, Kazahstanului, Chinei, Japoniei, Romaniei, Poloniei sau Turciei. Panimat?
inca 10 comentarii comenteaza