Migraţia ilegală în Republica Cehă a crescut considerabil în 2021, potrivit datelor date publicităţii vineri de Serviciul de Poliţie Externă al acestei ţări.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit agenţiei, 11.170 de persoane au fost reţinute anul trecut în această ţară membră a Uniunii Europene pentru şedere sau intrare neautorizată, mai mulţi cu circa 4.000 comparativ cu anul precedent, relatează agențiile DPA și Agerpres.

Majoritatea - 53,9% - sunt ucraineni, care sunt adesea angajaţi ilegal pentru munci prost plătite, de exemplu în construcţii. Al doilea cel mai mare grup îl constituie cetăţeni ai Republicii Moldova.

De asemenea, poliţia a reţinut 1.330 de refugiaţi, dintre care majoritatea intenţionau să ajungă în Germania. Cei mai mulţi dintre aceştia au ajuns în Republica Cehă din Afganistan şi Siria.

Poliţia cehă a trimis anul trecut 331 de agenţi de poliţie în Macedonia de Nord, Serbia, Ungaria şi Slovenia, pentru a ajuta la securizarea frontierelor de-a lungul aşa-zisei rute balcanice pentru refugiaţi şi migranţi.