Premierul și ministrul Finanțelor au discutat cu bancherii. Printre temele abordate: extinderea digitalizării la nivelul administrației publice, semnătura electronică, finanțările destinate unor sectoare de activitate - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Premierul și ministrul Finanțelor au discutat cu bancherii. Printre temele abordate: extinderea digitalizării la nivelul administrației publice, semnătura electronică, finanțările destinate unor sectoare de activitate

de DP Vineri, 14 ianuarie 2022, 17:27
- a A+
Imagine
Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a avut, astăzi, consultări cu reprezentanții Asociației Române a Băncilor, în contextul dialogului deschis pe care Guvernul îl are cu mediul economic și cu structurile asociative, au transmis vineri după amiază oficialitățile guvernamentale. Operaționalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență, derularea programelor guvernamentale de finanțare pentru susținerea unor sectoare de activitate și dezvoltarea proiectelor de debirocratizare și digitalizare la nivelul administrației publice au fost principalele teme de discuție abordate, alături de nevoia de capitalizare a companiilor românești.


“Avem nevoie de un parteneriat real, care să valorifice potențialul de dezvoltare economică a României, acces la capital pentru mediul de afaceri și susținere în complementaritate cu zecile de miliarde de euro care vor intra în țară în următorii ani, prin PNRR și Programele Operaționale. Pe lângă cele 30 de miliarde de euro - investițiile pentru susținerea reformelor din PNRR, avem 12 miliarde de absorbit din fondurile pentru perioada 2014-2020, la care se adaugă fondurile pentru perioada 2021-2027, pentru care trebuie sa primim avize pe Programe Operaționale. Banii europeni vor susține economia României, alături de instrumentele financiar-bancare. Mediul de afaceri, IMM-urile, fermierii români au nevoie de acces la capital. Vom crea o structură inter-ministerială de dialog cu sistemul bancar, la nivel guvernamental, în subordinea premierului. Dorim să demarăm împreună cu sistemul bancar un program de educație antreprenorială, de business, de lucru cu băncile, prin care oamenii de afaceri români să înțeleagă și să acceseze oportunitățile de dezvoltare oferite de accesul la capital", a declarat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

O temă complementară a discuției a vizat derularea programelor guvernamentale de finanțare și a schemelor de ajutor de stat destinate susținerii întreprinderilor mici și mijlocii, industriei agro-alimentare, cu accent asupra creșterii competitivității și performanței economice. Viitoarele finanțări generate pentru susținerea marilor proiecte energetice au fost prezentate ca fiind oportunități importante de implicare a sectorului bancar, o atenție specială fiind acordată proiectelor destinate producției interne a capacităților necesare.

Participanții au evidențiat nevoia extinderii proiectelor de digitalizare la nivelul administrației publice, atât în relația statului cu cetățeanul, cât și în cea dintre stat și mediul de afaceri.

Semnătura electronică poate juca un rol important în optimizarea accesului la fluxurile de informații, s-a menționat, de asemenea, în cadrul întâlnirii. De altfel, digitalizarea administrației reprezintă un punct important în PNRR, pentru care sunt alocate surse consistente de finanțare. Totodată, sprijinul oferit în special companiilor mici sau mijlocii va fi esențial atât în domeniul educației financiar-bancare, precum și pentru digitalizarea acestora.

La întâlnirea de la Palatul Victoria au participat, din partea Guvernului, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, ministrul Energiei, Virgil Popescu, șeful Cancelariei Prim-ministrului, Mircea Abrudean.

Din partea Asociației Române a Băncilor au participat: Bogdan Neacșu, președinte CEC Bank și președinte al Consiliului Director ARB, Traian Halalai, președinte EximBank, Mihaela Bîtu, CEO ING Bank, membru Consiliu Director ARB, Dana Dima, vicepreședinte Banca Comercială Română, Ömer Tetik, CEO Banca Transilvania, Ion Stan, prim-președinte Alpha Bank România, membru Consiliu Director ARB, François Bloch, CEO BRD – Groupe Société Générale, Roxana Hidan, director general adjunct OTP Bank România, Răsvan Radu, CEO UniCredit Bank România, Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank România, Gabriela Folcuț, Director Executiv ARB.


1543 de afisariDebirocratizare si digitalizare! Ha,ha!
DomnuTrandafir [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 19:39
+1/1
În loc să caute cei mai buni candidaţi pentru poziţiile-cheie din institu­ţiile publice şi din ministere, guvernele, indiferent de partidele din care sunt alcătuite, pornesc procesul de recrutare invers, în care candidatului i se găseşte un loc într-o instituţie, un proces toxic pentru toată administraţia publică din România.

Asa ca mai incet cu pianul pe scari!

Debirocratizarea o fraza de dansii inventata!
Identic cu digitalizarea!

Capturarea politicii de către servicii secrete şi militari nu este nicăieri în regiune atât de mare ca în România, unde procesul a dus la o accentuată contra-selecţie, împingând la vârf doar holograme – oameni vulnerabili şi dispensabili, ce nu pot avea o carieră fără protecţia epoleţilor, uniţi într-o francmasonerie a sfertodocţilor şmecheri.

PSD a ajuns la putere, iar principalul lor obiectiv a fost să-şi pună clientela la butoane.
Acaparand totul precum otomanii pe vremuri!

Poţi să pui în posturile alea nişte PNL-isti dar e la fel.
De incapabili si in foame adanca!

Cu papagalii ăştia vrei Generale sa faci digitalizare sau debirocratizare?
������������
comenteaza