Siguranța alimentară: aditivul alimentar dioxid de titan interzis începând din această vară - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022

Siguranța alimentară: aditivul alimentar dioxid de titan interzis începând din această vară

de I.B. Vineri, 14 ianuarie 2022, 16:45
- a A+
Imagine
Comisia Europeană a adoptat vineri o interdicție de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar. Interdicția se va aplica după o perioadă de tranziție de șase luni. Cu alte cuvinte, începând din vară, acest aditiv nu ar mai trebui adăugat în produsele alimentare.


Dioxidul de titan se utilizează pentru a conferi o culoare albă multor produse alimentare, de la produse coapte și paste tartinabile, până la supe și sosuri, sosuri pentru salate și suplimente alimentare. Statele membre au aprobat în unanimitate propunerea Comisiei, prezentată în toamna trecută.

"Siguranța alimentelor pe care le consumă cetățenii noștri și sănătatea lor nu sunt negociabile. De aceea, efectuăm un control strict și permanent pentru a garanta cele mai înalte standarde de siguranță pentru consumatori. O piatră de temelie a acestei activități este să ne asigurăm că numai substanțele sigure, susținute de dovezi științifice solide, ajung în farfuriile noastre. Prin interdicția de astăzi, eliminăm un aditiv alimentar care nu mai este considerat sigur. Contez pe faptul că autoritățile statelor membre vor coopera asigurându-se că operatorii din sectorul alimentar vor înceta să utilizeze E171 în produsele alimentare.", a declarat comisara Stella Kyriakides, responsabilă cu sănătatea și siguranța alimentară.


1038 de afisariNanoparticule
paul22 [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 18:19
+1/1
Dioxidul de titan e interzis nu pentru ca e un aditiv ci pentru ca e folosit sub forma de nanoparticule. Dioxidul de titan cu continut mare de nanoparticule e deja considerat un carcinogen cand e inspirat.
Eliminam un aditiv care nu mai e considerat sigur
andipetre [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 16:56
-1/1
...dar ii pastram pe ceilalti, despre care vom constata in viitor ca nu sunt siguri.

Principiul "nu exista acum nicio dovada ca face rau" nu e cel mai intelept in alimentatie sau medicina.
comenteaza