Sârbii sunt împărțiți în privința situației lui Djokovic: De la "îl tratează ca pe un imigrant nenorocit din cauza propriilor lor probleme" la "fie se vaccinează, fie se încăpățânează și își încheie cariera" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Sârbii sunt împărțiți în privința situației lui Djokovic: De la "îl tratează ca pe un imigrant nenorocit din cauza propriilor lor probleme" la "fie se vaccinează, fie se încăpățânează și își încheie cariera"

de G.S. Vineri, 14 ianuarie 2022, 14:52
- a A+
Imagine
​Novak Djokovic este un erou național acasă, în Serbia, dar după ce Australia i-a anulat vineri viza pentru a doua oară din motive de sănătate publică, unii sârbi au sugerat că jucătorul nevaccinat este singurul vinovat, transmite Reuters.


Jucătorul numărul unu mondial în circuitul masculin se opune vaccinării obligatorii, dar obținuse o derogare medicală de la regula Australiei ca toți vizitatorii să fie vaccinați împotriva COVID-19, însă viza i-a fost anulată la sosire.

Deși o instanță a anulat această decizie din motive procedurale, majoritatea australienilor susțin linia dură a guvernului lor în ceea ce privește pandemia, iar ministrul imigrației, Alex Hawke, și-a folosit puterea de a anula din nou viza.

"Țara lor, regulile lor", a declarat Jovo Tadic pentru Reuters la Belgrad. "Dacă Australia îți spune să te vaccinezi pentru a intra, fă-o - sau vei avea probleme", a adăugat el.

Deținătorul a 20 de titluri de Grand Slam este venerat ca fiind cel mai mare sportiv sârb, dar mulți din Belgrad spun că refuzul său de a se vaccina ar putea acum să-i afecteze cariera.

"Cred că va avea o problemă la alte turnee, deoarece se pare că vaccinarea va fi obligatorie pentru toate... va trebui să o facă dacă vrea să rămână în top", a declarat belgrădeanul Marko Stanic.

Deși Djokovic nu a făcut campanie împotriva vaccinării, el a vorbit despre beneficiile abordărilor alternative în ceea ce privește sănătatea și nutriția.

"Fie se poate vaccina pentru a rămâne numărul unu mondial - fie se poate încăpățâna și își poate încheia cariera", a spus Ana Bojic.

Australia a îndurat unele dintre cele mai lungi lockdown-uri din lume și a înregistrat o creștere bruscă a numărului de cazuri din cauza variantei Omicron.

"Îl tratează ca pe un imigrant nenorocit"


Dar unii sârbi au continuat să creadă că Djokovic a fost transformat într-un țap ispășitor politic de către guvernul premierului australian Scott Morrison, care trebuie să organizeze alegeri până în luna mai.

"Australienii îl târăsc ca pe o cârpă veche... sunt gata să îl distrugă pe numărul unu mondial din cauza politicii", a declarat Aleksandar Petrovic.

"A câștigat nouă turnee de Mare Șlem (în Australia) și ei îl tratează ca pe un imigrant nenorocit din cauza propriilor lor probleme", a spus Djordje Simic.

Nikola Pilic, un croat care a supravegheat începutul carierei lui Djokovic, a afirmat că nu a fost surprins de o nouă anulare a vizei.

"Au creat haos", a spus el. "Încă din prima zi, ... au început să-l trateze ca pe un criminal. Nu este prima dată când Novak a fost tratat diferit de (Rafael) Nadal și (Roger) Federer", a declarat Pilic la Prva TV din Belgrad.

COVID-19 a ucis 13.003 persoane în Serbia, care are o populație de aproximativ 7 milioane de locuitori, în timp ce în această țară au fost înregistrate 1,39 milioane de cazuri. Aproximativ 47% dintre sârbi au fost complet vaccinați.


Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalistNovak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată ".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe", deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".


Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul săuDjokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său".

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania , în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă:


5368 de afisariDevine impopular si la el acasa
vertus [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 15:07
+7/25
Daca impun regula vaccinarii pentru a participa la marile turnee, cariera lui ia sfarsit. E atat de prost incat ar refuza vaccinarea chiar cu pretul carierei.
????
T-Ora [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 16:34
+7/15
Pe langa Equilibrium ai uitat Matrix si Tom si Jerry. Ai vazut ce i se intampla ui Tom daca vrea sa faca pe desteptul ?

Daca ai ajuns sa dai ca exemplu un film de SF din 2002.....un articol stiintific serios despre vaccinare nu-ti trece prin cap sa citesti? E drept ca sa te uiti al un film SF si sa te crezi salvatorul lumii este ceva mai simplu....
inca 20 de comentarii comenteaza