Serviciile speciale ruse pregătesc o provocare contra propriilor soldați din Transnistria, pentru a da vina apoi pe Ucraina, spune Kievul / Moscova mută soldați din Orientul Îndepărtat înspre granița cu Ucraina - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Serviciile speciale ruse pregătesc o provocare contra propriilor soldați din Transnistria, pentru a da vina apoi pe Ucraina, spune Kievul / Moscova mută soldați din Orientul Îndepărtat înspre granița cu Ucraina

de G.S. Vineri, 14 ianuarie 2022, 14:01
- a A+
Imagine
Serviciile secrete militare ucrainene au declarat vineri că serviciile speciale ruse pregătesc ceea ce au numit "provocări" împotriva militarilor ruși aflați în regiunea separatistă moldovenească Transnistria pentru a acuza Ucraina, transmite Reuters.


Într-un comunicat, a precizat că provocările ar putea fi îndreptate împotriva unor depozite de artilerie ale forțelor armate ruse.

Ucraina a fost lovită vineri de un atac cibernetic masiv , prin care cetățenii acestei țări au fost avertizați să "se teamă și să se aștepte la ce este mai rău".

Incidentul informatic vine în contextul în care nu s-a ajuns la niciun progres în cadrul întâlnirilor dintre Rusia și statele occidentale, care se tem că Moscova ar putea lansa un nou atac asupra unei țări pe care a mai invadat-o în 2014.

"Sunetul tobelor de război este puternic", a declarat, plastic, un diplomat american de rang înalt.

Moscova mută soldați din Orientul Îndepărtat, probabil în Ucraina


Rusia neagă planurile de a ataca Ucraina, dar spune că ar putea întreprinde acțiuni militare nespecificate dacă nu sunt îndeplinite cererile, inclusiv o promisiune a alianței NATO de a nu admite niciodată Kievul.

Rusia a spus că trupele din estul său îndepărtat vor exersa deplasarea în zone militare îndepărtate pentru exerciții, ca parte a unei inspecții.

Imagini ale Ministerului Apărării publicate de agenția de știri RIA au arătat numeroase vehicule blindate și alte echipamente militare încărcate în trenuri în Districtul Militar de Est.

"Aceasta este probabil o acoperire pentru unitățile care sunt mutate spre Ucraina", a declarat Rob Lee, analist militar și membru al Institutului de Cercetare a Politicilor Externe cu sediul în SUA.

Mișcările au indicat că Rusia nu are nicio intenție de a reduce tensiunile din Ucraina, după ce s-a folosit de acumularea de trupe pentru a forța Occidentul să se așeze la masa negocierilor și pentru a impune cereri radicale de "garanții de securitate" - ale căror elemente cheie au fost descrise de Statele Unite ca fiind neacceptabile.

"Temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău"


Autoritățile ucrainene investighează atacul cibernetic de proporții, care a afectat vineri organizații guvernamentale, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe, cabinetul de miniștri și Consiliul de Securitate și Apărare.

"Ucrainene! Toate datele tale personale au fost încărcate în rețeaua publică. Toate datele de pe computer sunt distruse, este imposibil să le restabilești", spunea un mesaj vizibil pe site-urile guvernamentale piratate, scris în ucraineană, rusă și poloneză.

"Toate informațiile despre voi au devenit publice, temeți-vă și așteptați-vă la ce e mai rău. Acest lucru este pentru trecutul, prezentul și viitorul vostru".

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a declarat pentru Reuters că este prea devreme pentru a spune cine ar putea fi în spatele atacului, dar a precizat că Rusia a fost în spatele unor lovituri similare în trecut. Rusia nu a comentat imediat, dar a negat anterior că s-ar afla în spatele atacurilor cibernetice asupra Ucrainei.

Guvernul ucrainean a declarat că a repus în funcțiune majoritatea site-urilor afectate și că nu au fost furate date personale. O serie de alte site-uri guvernamentale au fost suspendate pentru a preveni răspândirea atacului.


13383 de afisariDe cine si de ce se teme Putin?
Cetateanul revoltat [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 14:56
+21/31
Negocierile NATO-Rusia au fost, de la bun inceput, o cacealma; caci, cum altfel poti numi o intalnire la care te duci dupa ce ai pus niste conditii total inacceptabile pentru partenerul de negociere... asa cum a facut Putin.
Acest esec (dinainte anuntat) al negocierilor va constitui pretextul pe care-l cauta rusii pentru a se lansa intr-o confruntare. Este clar ca rusii (Putin) considera ca este momentul, acum ori niciodata, sa incerce sa-si salveze regimul. Sa-l salveze de cine?...de NATO?... pare credibil ca NATO s-ar gandi vreodata sa atace Rusia?... e ridicol!
In schimb, posibila apartenenta a Ucrainei la structurile occidentale (intr-un termen nedeterminat), ar constitui pentru Putin cea mai mare amenintare, si nu de ordin militar, dar din punct de vedere ideologic si doctrinar. Sansa ca fostii tovarasi din URSS sa se transforme dupa standarde occidentale ar face ca Putin sa piarda controlul asupra propriei populatii (doar chestie de timp).
Occidentalizarea Ucrainei ar transforma cetatenii rusi din Rusia in cea mai mare amenintare, nu numai pentru Putin si acolitii lui, dar chiar pentru regimul dictatorial din Rusia, in ansamblu.
Pastrand proportiile simbolistice, e ca si cand ne-am imagina ca "zidul Berlinului" s-a mutat in Donbas!
Teama lui Putin este ca rusii din Rusia s-ar uita peste gard la ex-sovieticii din Ucraina la fel cum s-au uitat unii la fratii lor peste zidul pomenit.
Asta e frica lui cea mare si nu trupele armate ale occidentului. Cum timpul curge in defavoarea lui, Putin si strategii Kremlinului considera ca a venit clipa.
Sansele de reusita ale dictatorului ar fi minime daca Europa ar fi cu adevarat unita si ar vorbi pe o singura voce, ceea ce nu e cazul.
Ramane de vazut amploarea pe care o vor da rusii unei confruntari ce pare inevitabila. Mai ramane de pregatit scanteia, dar provocarile regizate sunt floare la ureche pentru tovarasi.
Asa a ajuns Putin la putere
kendf [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 15:04
+19/31
Cu asa zise atentate organizate de ceceni, el fiind eroul care a salvat Rusia. Numai ca cecenii aia semanau al dracu de bine cu agentii FSB.
inca 28 de comentarii comenteaza