Dacian Cioloş: E cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Dacian Cioloş: E cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL

de I.B. Joi, 13 ianuarie 2022, 1:14
- a A+
Imagine
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a afirmat miercuri seară la Digi 24 că USR "decontează" politic ruperea coaliţiei cu PNL şi faptul că liberalii sunt acum la guvernare alături de PSD. "E cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL", adaugă el, potrivit News.ro.


"E foarte clar că aşteptările cetăţenilor vizavi de USR au fost foarte mari şi multă lume nu e mulţumită de ceea ce am reuşit să facem în cele opt luni cât am fost la guvernare. Chiar dacă noi avem argumente pentru fiecare lucru pe care am fi vrut să-l facem, dar nu am putut să-l facem, e cert că o parte din cetăţeni consideră că şi USR are o parte de vină pentru faptul că s-a destrămat coaliţia cu PNL şi că PNL-ul e acuma la guvernare cu PSD. Sunt conştient de lucrul acesta. Emoţiile au fost foarte mari în acea perioadă de criză politică. USR a decontat o parte din nemulţumiri şi e momentul să ne facem şi noi o analiză a ceea ce s-a întâmplat şi, mai ales, să ne pregătim pentru ceea ce urmează", a afirmat Dacian Cioloş, miercuri seară, la Digi 24.

El a susţinut că USR e "prins" între partidele vechi, aflate acum la guvernare, care toamna trecută "au plătit sume imense pentru propagandă, inclusiv împotriva USR", şi AUR, despre care a spus că "speculează emoţiile oamenilor" şi al cărui discurs "riscă să ne scoată din Uniunea Europeană".


3938 de afisariUn început bun.
asavreau [utilizator], Joi, 13 ianuarie 2022, 7:52
+6/12
Recunoașterea de către USR a greșelilor făcute de ei ,fără a acuza partenerii de guvernare, este un început bun pentru o eventuală participare la guvernare, într-o coaliție impusă de rezultatul votului. USR trebuie să urmărească interesele românilor, nu orgoliile personale ale câtorva indivizi ajunși //lideri// și care sau crezut stăpâni pe situație și pe destinele românilor. Impertinența nu face bine politicii. Când nu te poți abține,. ca lider, să nu jignești interlocutorii, folosești purtătorul de cuvânt al partidului care, este obligat prin funcție, să aibă o poziție neutră și un vocabular civilizat. Dovedești că ești civilizat și ai știință de carte dacă îți combați adversarul cu argumente științifice, folosind un vocabular civilizat, nu jigniri. Este valabil pentru orice partid. Păcat că, încă nu avem o presă responsabilă, capabilă să facă presiuni asupra politicienilor care au un vocabular civilizat, pentru a-i obliga să-și ceară scuze, ori să demisioneze. Nu ai dreptul să fii într-o funcție publică și să ai //țâfne// dictatoriale, să jignești cu invective. Nu ai argumente taci. Îți scoți pălăria și mulțumești pentru sfaturi și vei câștiga respect. Așa vreau să văd că fac liderii USR, demonstrând că sunt un partid modern ,civilizat, democrat și interesat de viața oamenilor.
USR a dezamăgit pe cei...
rsumy_ [utilizator], Joi, 13 ianuarie 2022, 9:08
+6/18
... care nu au votat cu USR.
Atât.
Restul sunt povești.
inca 36 de comentarii comenteaza