Virgil Popescu: Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem suficient / Sunt complet nemulţumit de preţul gazului - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3585vineri 21 ian 2022

Virgil Popescu: Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem suficient / Sunt complet nemulţumit de preţul gazului

de V.M. Joi, 6 ianuarie 2022, 23:24
- a A+
Imagine
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, spune că România este dependentă de gazul rusesc, chiar dacă suntem al doilea mare producător de gaz. Pe timp de iarnă, România trebuie să importe 20-25% din necesar, iar infrastructura din zonă ne face dependenţi de gazul rusesc.


"România este o ţară producătoare de gaz, al doilea mare producător de gaz. E adevărat, pe perioada de iarnă ne asigurăm din import diferenţa de gaze. Dacă ne uităm la conductele care trec pe lângă România (...) ajungem la concluzia că gazul care poate să vină în România pentru a asigura necesarul pentru iarnă - acel 20-25% din import pe perioada de iarnă - este tot gazul rusesc. Suntem dependenţi de gazul rusesc. Deşi avem gaz, nu avem gaz suficient", a declarat joi seară, la Antena 3, ministrul Virgil Popescu, conform News.ro.

Acesta afirmă că este "complet nemulţumit de preţul gazului în general, nu doar de preţul gazului rusesc".

Vorbind despre preţul gazului, ministrul a precizat că, dacă firmele româneşti ar vrea să vândă la un preţ mai mic, "tot gazul s-ar duce către export".

"De aceea, preţurile sunt aproximativ la fel cu preţurile de pe bursele europene, pentru că altfel ar pleca, am rămâne fără marfă", a mai declarat ministrul.

Acesta a reiterat ideea că în aprilie s-ar putea ajunge la o scădere a preţului la gaz.


5076 de afisarihotilor
dualities [utilizator], Joi, 6 ianuarie 2022, 23:47
+5/5
Sunteti niste hoti dar asta stie toata lumea.E la mintea cocosului, VARA trebuie sa inmagazinati cat mai mult gaz ca sa aveti si pentru iarna.Daca nu aveti suficiente rezervoare de nu construiti? Vindeti vara gazul la pret de rahat turcesc si iarna il cumparati mult mai scumpo scump.Chiar asa mari mizerabili sunteti? sau sunteti prosti? sau amandoua?
Piata interna de resurse trebuie sa primeze
all23 [utilizator], Luni, 10 ianuarie 2022, 12:42
0/2
Toate produsele de tip materie prima/resursa trebuie sa se vanda pe piata interna. PEntru a exporta statul ar trebui sa puna taxe mari din care sa sprijine pe cei care investesc in prelucrare . Avem acum paradoxul ca , daca vrem un pret mai mic cu 10 % la gaze decat in Austria ( cum ar fi minima diferenta) OMV ar exporta tot gazul in Austria apoi l-ar intoarce in Romania la pret dublu! A mai facut-o in trecut si nu a patit nimic! A importat in trecut gaze cu 600 / mia mc din OMV Ungaria m ca sa justifice o marire a pretului ( in perioada aia se putea lua de la rusi cu 300 ) . Doar pentru aceasta inginerie trebuia sa aiba 4 % amenda pe cifra de afaceri aOMV. Astfel statul isi putea face banii pentru nationalizarea Petrom ....
comenteaza