Shopping Crăciun în Hypermarket. Am luat de toate și totuși îmi lipsește ceva - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575vineri 21 ian 2022
Piața și Crăciunul

Shopping Crăciun în Hypermarket. Am luat de toate și totuși îmi lipsește ceva

de Eugen Istodor Joi, 23 decembrie 2021, 9:42
- a A+
Imagine
​​Shopping Crăciun în Hypermarket. Am luat de toate și totuși îmi lipsește ceva. Și cărți, chiar. Și cadouri, chiar. Și înc-un kil de slănină pentru sarmale. Și-ncă 2 kile de mandarine. Brad, globuri. Până și ceai gastric. Pînă și scobitori. Am luat de toate și totuși îmi lipsea ceva. E boală. E blestemul cumpărăturilor. E blestemul lui Moș Crăciun. Și blestemul lui Hristos la naștere. O psihanaliză a shoppingului dezlănțuit. ​​Shopping Crăciun în Hypermarket.​​​


Shopping Crăciun în Hypermarket. Limită de bani? N-am mulți bani, dar nici nu stau să-i număr. Deci, nu mă opresc banii. Limită în creier? Ieșit din starea asta de vegetală pandemică rad tot, îmi place tot. Deci, după ce-am fost cârtiță pandemică, ochii deschiși spre lumina mall-ului, hypermarketului îmi sunt fermecați. Nu mă pot abține să nu mă împărtășesc din toate și tot. Din ce văd, din ce simt. Am luat praf de copt să fac tort de mere, deși luasem 3 cozonaci deja. Mi-am luat căciuliță, deși mai am 23 acasă. Deci, bani n-am dar îi dau pe toți. Deci, creierul mi-e sugativă de Sărbătoare. Vreau să mănânc deși se vede treaba că am trecut la îmbuibare. Car 6 pungi uriașe de rafie după mine. Din hypermarket la mașină. Din mașină pe scările blocului fără lift.
Cartofi 2 kile, ceapă 2 kile, orez, carne tocată, varză murată, caltaboș, lebăr, cap de piept afumat, șunculiță, mărar, pătrunjel, piftie, salamuri, brănză mucegai, telemea, cașcaval cu găuri, avocado, portocale, mandarine, mere, pere, lămâi, țelină, morcovi, hrean, ardei iute, făină, mălai, mango, cocos, ananas, agriș, cătină albă, castane, nuci, kaky, papaya, măsline, smochine, zarzăre, dude. Sparanghel, mititei, mușchi de porc, sfeclă, conopidă, gulie, pepene galben. Dovleac, spanac, porumb.

Am înebunit, fraților. Cadouri. Am luat. Pijamale, chiloți, față de masă.

Ce mă fac? De la pandemie. N-am mai ieșit la shopping așa.
Plus psihoza sărbătorilor. Toți cumpără, ce eu sunt mai sărac, mai prost?

Nu știu, foi de varză v-am zis c-am luat?

Este clar că nu voi respecta nimic de Crăciun. Nici dietă, nici mâncare rațională. VOI FACE risipă alimentară. Voi arunca la tomberon cu tona. Cu toba. Voi fi condamnat la iad pe lumea viitoare. Ce-i cu mine? Voi știți?


Încă din hypermarket am simțit ceva. Era nelămurit, nenumit. Luasem de toate. Voi n-ați trăit același sentiment? Am luat de toate și totuși îmi lipsea ceva. Am luat de toate și totuși îmi lipsește ceva. Ce? Habar n-am. Dar voi sunteți în stare să Ghiciți? Shopping Crăciun în Hypermarket.


3999 de afisariLipseste un element important! Creierul...
mike123 [utilizator], Joi, 23 decembrie 2021, 15:44
+10/12
Nu plecati de acasa fara el!
asa-i romanu
piticu_enigmatic [utilizator], Joi, 23 decembrie 2021, 10:09
+5/7
vrea sa aiba de toate sa dea bine pe FB in 4K si pe TikTok ca sa simta ca traieste si e apreciat. Chestie de psihic. Pe langa cumparaturile astea nesabuite sa fie sa avem sa bagam in noi ca poate maine nu mai apucam mai e si comportamentul tipic in hipermarket al romanului. Nesimtire 100%. Unu a platit cu fise de 50 de bani un bon de vreo 100 de lei. Coada revolta blesteme (in gand). Unu lasa caruciorul in mijlocul culoarului. Altu citeste toate etichetele de la produse blocand tot raftul 30 de minute. Altu nu-si gaseste cardul banii portofelul la casa sau il scoate din fundul gentii. Altu se baga in fata "nu v-am vazut ca stati la coada". Altu m-a impins din spate la coada pana m-a dat la o parte ca se grabea batran n-auzea bine d-astea...n-am zis nimic. Chestie de karma planete. Incerc sa fiu mai bun. Da numai acum.
inca 10 comentarii comenteaza