"Nu există niciun motiv de îndoială" privind protecția oferită de vaccinurile actuale împotriva Omicron - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022

"Nu există niciun motiv de îndoială" privind protecția oferită de vaccinurile actuale împotriva Omicron

de N.O. Miercuri, 8 decembrie 2021, 0:39
- a A+
Imagine
"Nu există niciun motiv să ne îndoim" de faptul că vaccinurile actuale protejează pacienții infectați cu Omicron împotriva formelor severe de Covid-19, a declarat marți, Michael Ryan, reprezentant al OMS, într-un interviu pentru AFP.


"Avem vaccinuri foarte eficiente care s-au dovedit a fi puternice împotriva tuturor variantelor până acum, în ceea ce privește severitatea bolii și spitalizarea, și nu există niciun motiv să credem altceva" cu Omicron, a explicat Ryan, subliniind totodată că ne aflam chiar la începutul studiilor unei variante depistate abia pe 24 noiembrie și care de atunci a fost reperată în aproximativ patruzeci de țări.

"Comportamentul general pe care îl vedem până acum nu arată nicio creștere a severității. De fapt, unele locuri din Africa de Sud raportează simptome mai ușoare", a spus marți omul de știință american Anthony Fauci , tot pentru AFP.

Șeful unui laborator de cercetare de la Africa Health Research Institute din Africa de Sud, care a fost primul care a izolat varianta Beta, o tulpină a coronavirusului care a fost identificată în Africa de Sud la sfârșitul anului 2020, a spus că vaccinul anti-Covid Pfizer protejează parțial împotriva Omicron.

În primele experimente care măsoară eficacitatea vaccinurilor anti-Covid împotriva variantei îngrijorătoare, cercetătorii institutului au descoperit că Omicron poate evita parțial vaccinul produs de Pfizer. Cu toate acestea, această evitare nu este completă și o doză booster poate oferi protecție suplimentară, a spus Alex Sigal într-o prezentare online de marți.1007 afisariDați-mi voie să mă îndoiesc!
BEDE [utilizator], Miercuri, 8 decembrie 2021, 7:13
0/0
Am cunoștințe care s-au vaccinat cu Pfizer și au făcut COVID. E drept că forme ușoare. Și aceasta a fost cam cu câteva săptămâni înainte de a se auzi ceva de omicron. Deci sunt suficiente motive ca oricine raționează să se îndoiască. Cine spune că nu se îndoiește fie caută neapărat să vândă un produs, fie nu raționează. Dar dacă mă îndoiesc, cum m-am îndoit și la începutul anului, aceasta nu îneseamnă că nu m-am vaccinat, nici că îi clasez ca escroci și criminali pe cei care promovează vaccinarea. Are oarece eficiență și, dacă la unul din 10000 sunt ceva efecte secundare mai deosebite, tot este mai de preferat vaccinul decât o formă gravă de COVID.
comenteaza