​​VIDEO Atac armat într-un liceu din SUA: trei elevi ucişi, opt răniţi - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

​​VIDEO Atac armat într-un liceu din SUA: trei elevi ucişi, opt răniţi

de V.M. Miercuri, 1 decembrie 2021, 1:53
- a A+
Imagine
Un adolescent de 15 ani a deschis, marţi, focul într-un liceu din nordul Statelor Unite, făcând trei morţi în rândul elevilor şi opt răniţi, printre care un profesor, a anunţat poliţia locală, scriu AFP, Reuters şi Agerpres .


Presupusul trăgător, elev la aceeaşi instituţie învățământ din Oxford, statul Michigan, a fost arestat şi nu a oferit explicaţii cu privire la fapta sa, a declarat Michael McCabe, un responsabil al poliţiei din comitatul Oakland.

"Poliţiştii au arestat suspectul în cinci minute de la primul apel" la serviciile de urgenţă, a explicat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit autorităţilor din acest oraş situat la nord de Detroit, alerta a fost dată la ora locală 12.51. Atacatorul a tras de la 15 până la 20 de ori cu o armă semiautomată.

El nu a opus rezistenţă agenţilor care l-au arestat şi nu şi-a explicat acţiunile. A invocat dreptul de a refuza să vorbească, a subliniat Michael McCabe.

Ancheta va trebui să stabilească dacă autorul focurilor de armă a tras la întâmplare sau a vizat victime identificate, a adăugat el.

"Este o situaţie foarte tragică", a explicat poliţistul. "Avem mulţi părinţi foarte stresaţi", a continuat el.

Atacurile armate soldate cu multe victime, un flagel recurent în Statele UnitePotrivit statisticilor organizaţiei Everytown For Gun Safety, atacul armat din Oxford are bilanţul cel mai grav într-o şcoală în 2021.

Până în prezent, în SUA s-a înregistrat 138 de atacuri armate, dintre care 26 cu unul sau doi morţi de fiecare dată.

Atacurile armate soldate cu multe victime rămân un flagel recurent în Statele Unite, mai ales în şcoli, supermarketuri sau la locul de muncă.

În 2018, un masacru la un liceu din Parkland, Florida, când un fost elev a tras cu o puşcă semiautomată AR-15, omorând 17 persoane şi rănind alte aproximativ 15 de Ziua Sf. Valentin, a provocat o undă de şoc în întreaga ţară şi a relansat manifestaţiile în favoarea unor controale mai stricte asupra vânzărilor de arme de foc.

Dar blocajele din Congres, sub influenţa lobby-ului armelor, fac improbabil orice progres major în această privinţă, în pofida apelurilor din partea responsabililor politici, inclusiv a preşedintelui Joe Biden, de a înăspri regulile privind circulaţia lor.


1802 afisarimda
srpc [utilizator], Miercuri, 1 decembrie 2021, 2:42
+6/12
asta e efectul bullying-ului, larg raspandit in colegiile americane; cate un ins slab de inger, bataia de joc a colegilor, hotaraste sa se razbune, iar rezultatul e mereu tragic
Parerea americanilor despre Biden
feroviarul123 [utilizator], Miercuri, 1 decembrie 2021, 8:41
+6/8
Let's go Brandon! E prea devreme sa speculam cauzele mai ales ca ucigașul a ales sa se protejeze cu un avocat. Ucigașul din Parkland avea probleme emoționale de exemplu despre care autoritățile stiau. Fusese mutat de colo colo prin scoli practic largându-i aria de acțiune. Acolo au fost multe deficiente din partea politiei, care nu au intervenit imediat desi aveau un om înarmat la fata locului si chiar dupa venirea întăririlor nu au intrat in scoala. De asta multi americani sunt revoltați pe autorități care nu fac nimic si o tin cu obsesia cu luatul armelor.
inca 4 comentarii comenteaza