Jose Pekerman, selecționer la 72 de ani - Argentinianul va pregăti naționala Venezuelei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614sâmbătă 22 ian 2022

Jose Pekerman, selecționer la 72 de ani - Argentinianul va pregăti naționala Venezuelei

de Silviu Dumitru Marţi, 30 noiembrie 2021, 23:39
- a A+
Imagine
​Argentinianul Jose Pekerman, în vârstă de 72 de ani, este noul selecționer al naţionalei Venezuelei, care deja a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2022, informează AFP.


"Bun venit, Jose Nestor Pekerman. Pekerman este <vinotinto (n.r. - vin roşu, supranumele selecţionatei venezuelane)>", a anunţat, marţi, forul de la Caracas (FVF).

"Ştiu că sunt în locul potrivit. Avem o idee în comun: să lăsăm o amprentă", a declarat Pekerman , care a preluat conducerea tehnică a singurei echipe sud-americane care nu a participat niciodată la o Cupă Mondială şi care are ca obiectiv calificarea la CM-2026.

"Este o zi de bucurie pentru fotbalul venezuelan", a spus preşedintele FVF, Jorge Gimenez.

Pekerman a antrenat Argentina între 2004 şi 2006, iar la Cupa Mondială din Germania a ajuns în sferturile de finală. El a pregătit şi naţionala Columbiei, din 2012 până în 2018, ajungând şi cu această reprezentativă în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, în 2014, fază în care a fost învinsă de Brazilia, ţara gazdă.

Noul selecţioner îl înlocuieşte pe venezuelanul Leo Gonzalez, interimar pentru scurt timp după demisia din august a portughezului Jose Peseiro, care şi-a reziliat contractul din cauza unor salarii neplătite, informează News.ro.


846 de afisariNiciun comentariu
comenteaza