Pasajul pietonal de la Piața Eroii Revoluției, început de Primăria Capitalei în 2007 și abandonat un an mai târziu, deși era aproape gata, va fi dat Primăriei Sectorului 4 pentru a termina lucrările, potrivit unei hotărâri aprobate vineri de Consiliul Local Sector 4. După finalizarea lucrărilor acesta va reveni la Primăria Capitalei. Intersecția de la Eroii Revoluției este una dintre cele mai dificile și prost semaforizate pentru pietoni, fiind o aventură să o traversezi, iar acest pasaj va rezolva o parte din probleme.

Piata Eroii RevolutieiFoto: www.instantstreetview.com

Pasajul pietonal are o lungime de 40 de metri și o lățime de 4,5 metri, trei cai de acces, trei escalatoare și trei lifturi pentru persoanele cu dezabilități și va conecta stațiile mijloacelor de transport în comun din zona. Proiectul inițial prevedea și modernizarea carosabilului și amenajarea de locuri de parcare, modernizarea trotuarelor, a refugiilor RATB, dar și a spațiilor verzi.

Lucrările la Pasajul pietonal de la Piața Eroii Revoluției sunt abandonate din 2008, deși Primăria Capitalei a plătit în totalitate lucrarea și ar fi trebuit să fie gata până acum, potrivit unui răspuns dat de Primăria Capitalei în 2013 la solicitarea HotNews.ro. Reprezentanții municipalității au răspuns atunci că au reziliat contractul cu vechiul constructor și ar urmă să aibă loc o nouă licitație, dar ea nu a fost organizată nici până azi.

De asemenea, reprezentanții municipalității au comunicat atunci că lucrarea nu a fost pusă în conservare, deși a fost abandonată.

Lucrările la pasajul pietonal de la Piață Eroii Revoluției au început în 2007, executantul lucrării, desemnat în urmă licitației, fiind consorțiul Iridex&Sopmet, care trebuia să termine lucrarea în 18 luni contra sumei de circa 12 milioane lei.

În 2008 lucrările au fost sistate de conducerea de la acea vreme a Municipalității, în vederea semnării unui act adițional de creștere a valorii contractului și a termenului de execuție. În iulie 2008, după ce s-a schimbat conducerea Primăriei Capitalei, s-a cerut rezilierea contractului cu constructorii Iridex Grup Construcții și Sopmet.