Vasile Dîncu (PSD) a preluat vineri, oficial, Ministerul Apărării de la predecesorul său, premierul Nicolae Ciucă, pe care l-a elogiat: ”Mă bucur că unul dintre cei mai importanți generali ai armatei române preia conducerea societății noastre. Este un moment important”.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Veți prelua un minister ai căror oameni așteaptă de la dvs. doar ce trebuie să facă și ce misiune au”, a spus Nicolae Ciucă, la predarea ștafetei, adăugând că "nu ne putem atinge obiectivele dacă nu folosim entuziasmul oamenilor care lucrează în instituție".

”Pe vremea când am făcut eu armata se spunea personal muncitor civil. Acum nu cred că li se mai spune așa (angajaților din minister- n/red). (...) Am văzut emoție (în discursul lui Nicolae Ciucă- n.red). Mă bucur că unul dintre cei mai importanți generali ai armatei române preia conducerea societății noastre. Este un moment important”, a spus Dîncu, adăugând că speră la tot sprijinul premierului Nicolae Ciucă.

Social-democratul Vasile Dîncu, sociolog de profesie, afirma luni, întrebat ce anume îl recomandă pentru a deţine funcţia de ministru al Apărării Naţionale, că a făcut stagiul militar, studii privind strategiile, dar şi o "revistă de cultură şi gândire strategică".

  • "Eu sigur că nu sunt militar sau nu am fost militar pentru zona apărării, dar am lucrat în domeniul strategiilor pentru... să zicem aşa, cultură de securitate, am scris studii despre chestiunea asta, am făcut stagiul militar şi asta ar putea să fie o condiţie.
  • De-a lungul cercetărilor mele am studiat, am construit o revistă - Sinteza, o revistă de cultură şi gândire strategică şi evident că este şi o propunere politică aceasta.
  • Generalii se ocupă de tactică şi de strategia de război şi un ministru civil se ocupă, până la urmă, de proiecţia apărării în societate, de cultura de securitate, de modalitatea în care inserăm întreaga societate, să spunem din specialişti, în ceea ce se numeşte astăzi securitatea naţională, mai mult decât o securitate care este asigurată doar de militari.
  • Astăzi avem un concept extins de strategie de apărare naţională, conform strategiei de apărare publicată recent, unde civilii, specialiştii, sociologi, psihologi sau ceilalţi au un rol foarte important”, a susținut Dîncu.

Citește și: Profil de ministru Un sociolog în fruntea Armatei - Cine este Vasile Dîncu, propus de PSD ministru al Apărării