DOCUMENT Începe marea împărțeală: Ce decizie a luat Guvernul Ciucă pentru a numi mai ușor prefecții și subprefecții - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

DOCUMENT Începe marea împărțeală: Ce decizie a luat Guvernul Ciucă pentru a numi mai ușor prefecții și subprefecții

de I.B. Vineri, 26 noiembrie 2021, 0:53
- a A+
Imagine
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, poate fi numită în funcția de prefect, respectiv de subprefect o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiția ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcție să absolve un astfel de program. Anterior, termenul fusese de 1 an.

Cabinetul Nicolae Ciucă a adoptat în prima sa ședință o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări în structura Executivului, una dintre acestea fiind că atribuțiile viceprim-miniștrilor se stabilesc prin decizie a prim-ministrului, a anunțat joi seara Guvernul.

Actul instituie și o derogare de la dispozițiile art. 27 alin. 3 din Legea 55/2020, astfel că pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante din instituțiile publice se vor putea organiza concursuri, până la data de 1 iunie 2022.

Alte modificări întăresc rolul viceprim-ministrului:
  • La articolul 21, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (2) și (3), cu următorul cuprins:
  • "(2) În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, viceprim-ministrul emite ordine. (3) În situațiile în care nu își poate îndeplini temporar atribuțiile, viceprim-ministrul poate delega, prin ordin, atribuțiile stabilite prin decizie a prim-ministrului secretarilor de stat sau, după caz, consilierilor de stat din aparatul propriu de lucru."
  • 2. La articolul 22, alineatele (1) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins: "(1) Cancelaria Prim-Ministrului este structură cu personalitate juridică, în subordinea prim-ministrului, finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.


29362 de afisariDeci nu mai face pregatirea ca se schimba peste 18
Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 2:11
+13/17
luni oricum. Alte sinecuri pentru incompetenti?
PeeSeeeDeee
ovi84 [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 9:06
+9/9
cu alte cuvinte nu conteaza cum conduci si ce stii sa faci, ai timp peste 2 ani sa dovedesti ca incepi sa inveti
inca 3 comentarii comenteaza