Ecologista Annalena Baerbock, prima femeie șefă a diplomației germane - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

Ecologista Annalena Baerbock, prima femeie șefă a diplomației germane

de I.B. Joi, 25 noiembrie 2021, 23:41
- a A+
Imagine
Copreședintele Verzilor Germani, Annalena Baerbock, va deveni noul ministru de externe al țării și, astfel, va fi prima femeie care va ocupa postul, a anunțat partidul său joi seară, potrivit AFP.


Ecologista în vârstă de patruzeci de ani, candidată la postul de cancelar la ultimele alegeri legislative, va prelua funcția la începutul lunii decembrie, în cadrul coaliției guvernamentale formată miercuri cu social-democrații și liberalii.

Verzii au anunțat, de asemenea, că celălalt copreședinte al lor, Robert Habeck, va conduce un "super-minister" care reunește Clima și Economie.

Annalena Baerbock îl va înlocui pe social-democratul Heiko Maas la Ministerul de Externe. Ea va fi, de asemenea, cea mai tânără persoană care a ocupat postul din istoria Germaniei.

În timpul campaniei electorale recente, oficialul de mediu a promis că va da o nouă viață diplomației germane, în special adoptând un ton mai ferm față de Rusia și China.

Uniunea Europeană are nevoie de "o politică externă puternică a Germaniei, deschisă, dar activă", a argumentat Annalena Baerbock în mai în fața thinktank-ului Consiliului Atlantic.

Opozantă a gazoductului Nordstream 2, care ar trebui să permită transportul gazelor rusești, acest avocat specializat în drept internațional consideră că "o altă abordare față de regimurile autoritare" este "o întrebare cheie" pentru viitorul guvern", pentru siguranța noastră și pentru valorile noastre".


592 de afisarihehehehe
john70 [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 0:54
0/2
Ii va lua locul lui Mogherini la imbecilitate.


Cu plagiatul cum ramane?

Ce se mai dadeau ONG-urile de-a dura daca ministrul de externe al Romaniei ar fi plagiat ca asta.
comenteaza