Parlamentul European cere stimularea migraţiei legale ca soluţie pentru criza de lucrători creată de îmbătrânirea populaţiei în UE - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

Parlamentul European cere stimularea migraţiei legale ca soluţie pentru criza de lucrători creată de îmbătrânirea populaţiei în UE

de V.M. Joi, 25 noiembrie 2021, 20:31
- a A+
Imagine
Parlamentul European a cerut, joi, Comisiei Europene să elaboreze un pachet de propuneri menite să promoveze venirea legală a migranţilor extracomunitari care doresc să lucreze în UE, ca măsură de atenuare a efectelor negative ale îmbătrânirii populaţiei europene şi crizei forţei de muncă.

Conform unei rezoluţii adoptate joi de legislativului european, acesta cere executivului comunitar să prezintă în termen de două luni un set de măsuri pentru "facilitarea şi promovarea intrării (în UE) şi a mobilităţii în interiorul UE pentru lucrătorii migranţi legali din ţări terţe", se arată într-un comunicat de presă al Parlamentului European, citat de Agerpres .

Printre alte măsuri solicitate Comisiei Europene, europarlamentarii menţionează revizuirea reglementărilor în vigoare aplicabile rezidenţilor din statele terţe, pentru a li se permite deplasarea dintr-un stat membru în altul conform regulilor aplicabile cetăţenilor comunitari, iar numărul minim de ani de şedere în UE necesari pentru obţinerea permisului de rezidenţă pe termen lung să fie redus la trei ani, de la cinci ani în prezent.

PE propune de asemenea modificarea actualelor reglementări pentru lucrătorii sezonieri, astfel încât aceştia să poată sta fără loc de muncă trei luni fără a li se revoca permisul de şedere.

"Europa se confruntă cu provocări demografice şi economice. Pentru a gestiona aceste provocări şi pentru a ne asigura că Europa poate fi puternică şi competitivă, avem nevoie de migraţie a forţei de muncă. Trebuie să facem mai atractiv pentru lucrătorii migranţi să vină în Europa şi avem nevoie să ajustăm sistemul astfel încât regulile să fie respectate", explică eurodeputatul Abir Al-Sahlani, din grupul Renew Europe.

Parlamentul European consideră că o strategie în acest sens poate fi o soluţie în faţa îmbătrânirii populaţiei UE, în condiţiile în care, conform estimărilor sale, o treime dintre locuitorii blocului comunitar vor avea în anul 2050 vârste de peste 65 de ani.


1190 de afisariIată de ce votez AUR la următoarele europarlamenta
Nyk1 [utilizator], Joi, 25 noiembrie 2021, 20:43
+11/13
re.

Așa să faceți și voi, chiar dacă nu votați cu ei în alegerile naționale. E important ca în UE să existe o opoziție sănătoasă față de ideile distructive ale elitelor. Iar prin faptul că, în loc să încurajeze natalitatea prin orice mijloace, preferă să aducă străini care nu ne împărtășesc valorile, aceste elite se fac vinovate de trădare.
Credeti ca sunt "naivi"
JustinHS [utilizator], Joi, 25 noiembrie 2021, 21:30
+11/13
ca nu spun nimic despre stimularea natalitatii europene? Nu, nu sunt deloc "naivi", ci sunt in razboi ideologic impotriva natalitatii europene, pentru impunerea Multiculturalismului lor neomarxist impotriva populatiei europene!
inca 11 comentarii comenteaza