Limitarea aplicării salariului minim pentru un angajat la 24 de luni - Marius Budăi: Sigur că se pot întâmpla abuzuri, să dea 1 leu în plus - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

Limitarea aplicării salariului minim pentru un angajat la 24 de luni - Marius Budăi: Sigur că se pot întâmpla abuzuri, să dea 1 leu în plus

de F.B. Miercuri, 24 noiembrie 2021, 17:12
- a A+
Imagine
Programul de guvernare prevede limitarea duratei de aplicare a salariului minim pentru o persoană la maxim 24 de luni, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim. Întrebat în comisiile reunite, ministrul propus pentru portofoliul Muncii a spus că se pot întâmpla și abuzuri, adică să se dea 1 leu în plus la salariu angajatului.


"Esența măsurii ca un salariat pe o funcție să nu fie plătit cu salariul minim mai mult de 24 de luni. Sigur că se pot întâmpla și abuzuri, să dea 1 leu în plus. Noi nu ne-am gândit aici la chestiunea neapărat financiară", a spus Budăi.

  • În programul de guvernare, în interiorul celor 24 de luni există o colaborare între stat și mediul de afaceri, astfel încât mediul de afaceri să fie sprijinit și încurajat să califice persoanele, să obținem astfel persoane calificate, forță de muncă calificată, astfel încât după 24 de luni să nu mai fie cazul să fie plătit cu salariul minim.
  • Calificarea să se facă prin programele Ministerului Muncii, prin discuțiile dintre Ministerul Muncii, Ministerului Educației, cu mediul de faceri și sindicatele, astfel încât să adaptăm acele cursuri de formare la solicitarea reală de pe piața muncii.

"Esența salariului minim și în Constituție este dată ca și o protecție socială, ori eu nu cred că munca trebuie plătită ca și protecție socială", a mai afirmat Marius Budăi.


4835 de afisariMai simplu: il da afara
Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:00
+5/5
Si angajeaza alt votant USL.
Sa se dea ca doar nu da de la el!
remicristian [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 19:14
+5/5
Poate ca ar fi bine sa asigure mai bine un cadru legilativ unde statul nu percepe impozite pe munca asa de mari si atunci vor iesi in sus pe cartea de munca multe salarii platite la gri. Oricum statul asta capturat de mafie nu merita nici respectul si nici banii nostri din taxe si impozite! Puie PSD, PUIE PNL, Puie Iohanis! Doar asta merita si nimic in plus! Or sa ne lase datori vinduti pe viitoare generatii si nu m-ar mira sa ajungem precum Grecia in pragul falimentului numai ca Romania nu este in eurozona ca sa fim salvati! Cu justitia sub talpa si cu fonduri imense de furat pot pleca linistiti din politica si sa lase tara in faliment peste trei ani!
inca 4 comentarii comenteaza