Cazul Shuai Peng - Uniunea Europeană solicită dovezi verificabile în legătură cu situația jucătoarei de tenis - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853miercuri 01 dec 2021

Cazul Shuai Peng - Uniunea Europeană solicită dovezi verificabile în legătură cu situația jucătoarei de tenis

de Red. Sport Miercuri, 24 noiembrie 2021, 15:32
- a A+
Imagine
Uniunea Europeană a solicitat autorităţilor chineze "dovezi verificabile" cu privire la situația actuală a jucătoarei Shuai Peng, informează lequipe.fr.


UE "cere guvernului chinez să furnizeze dovezi independente şi verificabile ale stării sale de bine şi ale locului în care se află" - Nabila Massrali , purtătoare de cuvânt în cadrul Uniunii Europene.

"Sperăm că ea îşi va putea relua în curând activităţile sportive şi non-sportive normale. Am văzut declaraţiile atribuite lui Peng Shuai şi imaginile apariţiei sale publice.

Cu toate acestea, informaţiile despre acuzaţiile de abuz şi faptul că nu a mai fost văzută timp de două săptămâni rămân foarte îngrijorătoare. Nu putem comenta acuzaţiile în sine, dar solicităm o investigaţie completă şi transparentă", a adăugat Massrali, citată de News.ro.

Thomas Bach, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, a avut o discuţie prin apel video cu jucătoarea de tenis Shuai Peng, a cărei situaţie a stârnit controverse în ultima perioadă (a dispărut după ce a dezvăluit că a fost violată de un fost vicepremier chinez).


Ce s-a întâmplat cu Shuai PengShuai Peng, în vârstă de 35 de ani, l-a acuzat pe reţelele de socializare pe fostul vicepremier Zhang Gaoli - care din 2013 până în 2018 a fost unul dintre cei mai puternici şapte politicieni ai Chinei - că a forţat-o să facă sex în urmă cu trei ani, înainte de a o face amanta lui. Această acuzaţie a fost postată pe 2 noiembrie pe contul oficial Weibo, echivalent chinezesc al Twitter, al jucătoarei.

Site-urile și platformele social media din China au fost curățate de toate menționările numelui lui Peng și subiectele legate de acuzația făcută de aceasta.

S-ar putea să te intereseze și:


1846 de afisariUE
Ibit [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 18:40
0/0
Alta treaba nu are .............
comenteaza