Grupul pop suedez ABBA a urcat în fruntea topurilor din Marea Britanie cu „Voyage”, primul album de studio al cvartetului din 1981 încoace, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Voyage” a realizat 204.000 de vânzări în șapte zile de la lansarea sa vinerea trecută, cecea ce constituie cea mai puternică lansare de album din Marea Britanie din ultimii patru ani de la albumul „Divide” al starului pop britanic Ed Sheeran.

De la despărțirea lor la sfârșitul anului 1982, la un an după ultimul lor album „The Visitors”, Agnetha, Björn, Benny și Anni-Frid (acronim ABBA) nu mai lansaseră piese.

„Voyage” este al 10-lea album al lor clasat pe primul loc în Marea Britanie: doar alte șapte trupe sau artiști - Beatles, Elvis Presley, Rolling Stones, Robbie Williams, Madonna, Bruce Springsteen și David Bowie - au mai multe.

„Suntem atât de fericiți că noul nostru album pare să fie apreciat la fel de mult pe cât ne-a plăcut nouă să îl facem”, a spus grupul într-un comunicat.

„Suntem absolut încântați că un album a ajuns din nou pe primul loc în topuri”, au adăugat aceștia.

Cele 204.000 de vânzări realizate includ 90% albume fizice, inclusiv 29.900 de vinil, ceea ce îl face cea mai puternică lansare de vinil din secolul 21 în ceea ce privește vânzările pe o săptămână.

Recordul anterior a fost deținut de „Tranquility Base Hotel & Casino” al grupului rock britanic Arctic Monkeys, care a vândut 24.500 de discuri într-o săptămână în 2018.

Citește și: