Aproximativ 900.000 de copii americani cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani au primit prima doză de vaccin Pfizer împotriva Covid-19 de când campania pentru această grupă de vârstă a fost lansată acum o săptămână în Statele Unite, potrivit AFP.

Vaccinul Pfizer-BioNTechFoto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Acesta este „un început bun”, a declarat miercuri coordonatorul pentru pandemie de la Casa Albă, Jeff Zients, anunțând cifrele la o conferință de presă săptămânală.

El a anticipat o accelerare a ratei vaccinării în următoarele săptămâni, centrele de vaccinare fiind aprovizionate treptat cu doze pentru sugari.

Statele Unite au 28 de milioane de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.

Aproximativ „încă 700.000 de programări au fost deja făcute” la farmacii, a adăugat Zients.

Pe lângă farmacii, vaccinările pot avea loc și la anumiți medici pediatri, în spitale de copii sau în locuri noi amenajate special pentru această nouă campanie. Un total de 20.000 de locuri de vaccinare sunt planificate pentru copii, a amintit Jeff Zients.

Vaccinarea acestei grupe de vârstă a fost lansată săptămâna trecută în urma autorizației de către autoritățile sanitare.

Vaccinul se administrează întotdeauna sub formă de două injecții, la distanță de trei săptămâni. Dar doza a fost ajustată la 10 micrograme per injecție, comparativ cu 30 de micrograme pentru grupurile mai în vârstă.

„Chiar dacă copiii sunt mai rezistenți la acest virus decât adulții, ei rămân în pericol”, a amintit Rochelle Walensky, directorul Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC), principala agenție federală de sănătate a țării.

Ea a amintit că Statele Unite au înregistrat în continuare o medie de 73.000 de cazuri noi de Covid-19 pe zi și aproximativ 1.000 de decese zilnic.