Nucile sunt încuiate. Adică miezul lor este în interiorul unei carapace. Carapacea nu este de broască țestoasă. Este dintr-un material semilemnos. Nu de puține ori omul o sparge între pumni. Sigur, au fost inventați clestișori de tot felul, dar de ce să faci o investiție inutilă? Dacă ai chef/ți-aduce o rudă de la țară juma de kil de nuci, le spargi în căușul mâinilor. Dar în general, hypermarketurile&comoditatea ți-au creat punguțe cu sâmburi de nuci gata curățate. Ne întoarcem la întrebarea: cum se sparg nucile, cum se curăță. Și ce legătură are asta cu Tudor Chirilă, un cantautor renumit, cunoscut pentru vulcanismul lui. Are o metodă? Da! De ce am ține un secret și n-am dezvălui-o? Doar suntem jurnaliști curioși. În final, despre cine nu-și ia m- PSD înapoi.

HotNews.roFoto: Hotnews

Duminica se sparg nucile cu mâna.

Sau în orice timp liber pe care-l putem numi duminică. De ce? Pentru că există o rezistență a nucilor. Și există o stare de luzăr când nu reușești nuca s-o spargi. Ambele stări de lucruri sunt una dată de la natură, cealaltă de la natura umană. De aceea se recomandă un timp de duminică. Acest timp înseamnă libertate. Te accepți și ca idiot, și ca spirit. Și cu bune și cu rele.

Avem nevoie de câte 2 nuci.

Le luăm în căușul palmei și cu palma cealaltă strivim nucile. Deci, 2 nuci, 2 palme. Mai este o metodă, cu mult mai eficientă. O nucă, un ciocan. În loc de ciocan se poate folosi orice altceva. Dur, puternic. Și mare atenție! Acel ceva nu trebuie să crape după efectuarea operației de spargere 1 nucă. De aceea, recomand pumnii și/sau ciocanul.

Pumnii nu trebuie să fie de tractorist.

Orice 2 pumni pot sparge 2 nuci. E o tehnică. Nucile nu se așează ambele pe dungă. Nu. Una pe dungă, una pe partea bombată. Burta nucii este locul fragil unde dunga lovește prin presare. Se poate numără până la 5. Și La 5 se adună puterile minții și trupului în pumni și se atacă problema. Da, mulți oameni se numesc singuri luzări că nu reușesc o mișcare atât de simplă. Mulți. Dar, prin exercițiu, se vor numi învingători, neînfricați.

BREAKING! Acum vă prezint metoda Tudor Chirilă.

A venit momentul mult așteptat. Sincer, onest o spun: habar n-am care e metoda lui. Nu-i sunt prieten, apropiat. Îi ascult muzica, îi văd postările pe net și mi se pare mie că mă pot gândi și la felul în care el își sparge nucile. Repet, habar n-am cum își sparge nucile. Nu cumva e alergic la nuci? Nu știu. Habar n-am.

Pornim de la nuca cea mai simplă: Tudor are dreptul să aibă toate opțiunile din lume și să scrie pe net ce vrea.

Ba, chiar să susțină în public, chiar de pe scenă absolut ce vrea. Sigur, îi opresc doar bunul simț, cultura, chestii de astea minore. Fiind în public, pe scenă, Tudor devine model. Model? Da, lumea se omoară după fanatizare și să fie în turma fanilor. Doar n-o să apargă nuci. Preferă să fie fan. Să se fanatizeze. Ori, fanatizarea aduce orbire, intoleranță și mai ales obsesia că modelul nu trebuie să aibă nuanțe, n-are voie să se răzgândească. e ca o nucă. Nu mai poate fi măr, pară, maimuță. Nucă e, nucă moare.

Adică, în speța noastră, nuca.

Dacă Tudor ne-ar spune că urăște nucile... Dacă-dacă are un chef de nuci trase la tigaie cu puțin ulei și sare potrivită după gust? Dacă ar face asta. Și s-ar dezvălui cu asta? Ar fi un mișel, răzgândac, un ins abject care minte, care distruge mințile poporului. Este vina lui că urăște nucile din cauza unor experiențe rele și că-i place nuca trasă la tigaie cu sare - o experiență plăcută? Da, da! - dar în fapt de vină sunt fanii, nu modelul, nu nucile. Fanii sunt cei care n-au discernământ. Fanii sunt de vină că nu văd lucrurile de la nivelul modelului lor. Un Chirilă este un Tudor. este om. Poate trece prin ce experiențe vrea, poate mânca nuci cum vrea. E om.

Înjuratul la vedetă? Asta înseamnă că fanii habar n-au avut și habar nu au cum a ajuns Tudor Chirilă la ideea că trebuie să vină în Piața Victoriei împotriva PSD și Dragnea. Habar n-au de ce Tudor Chirilă s-a hotărât să voteze pentru Iohannis, PNL, USR. De ce a considerat că pe baricada lui politică sunt cei buni PNL și USR și răi PSD. De ce Chirilă acum a spart nucile Cîțu și Iohannis cu palma, între degete. Cu forța dez-amăgirii prin care trece.

Acum Tudor Chirilă este supus unui tir nedrept de ne-isprăviți, adică români ce n-au știut de ce au mers la vot și acum nu știu de ce trebuie să-și ia muia înapoi. Tudor i-a lăsat în plata Domnului. Chirilă spre deosebire de ei știe. Politica, el o concepe, ca o participare directă, onestă la treburile cetății. Politica nu este doar locul murdar unde ajung niște murdari. Ăla pare a fi doar Parlamentul. Nu, politica este o drăcie cu mult mai largă, o nucă, de ce nu. Toată lumea ar trebui să fie în politică, să se intereseze de treburile cetății, cum o face Chirilă. Da, nu-i obligatoriu să intri tu în Parlament. Dar să caști gura, să ai opțiuni, nuci, adică, trebuie.

Tudor este în Politică. Tudor are nuci. A amendat de la distanță derapajele. Cam asta înseamnă să ai nuci, să ai opinie politică, să fii în politică. Să fii conștient de opțiuni și de dez-amăgiri. Fanii lui au luat votul de-a gata, ideile gata rumegate de Chirilă ca și cum el știe mai bine. Atenție! Chirilă n-are legământ cu un partid. Are legământ cu el. Cu ce crede, cu ce face, ce vrea...

Acum când Chirilă scrie împotriva celor ca Iohannis și Cîțu, Tudor este scuipat, înjurat, arătat de tot mocofanul. Fanii sunt dezamăgiți. Ne-isprăviți, că habar n-au ce să aleagă, habar n-au de experiențe diverse, sunt isteți la înjurături. Tudor Chirilă știe că istoria politică este una și e plină de nuanțe și dez-amăgiri. Fanii care-l înjură habar n-au.

Eu cred că Tudor Chirilă știe să spargă nucile. Chiar dacă îi plac, sau nu. Și cu discernământ, adică poate fi și dezamăgit. Eu cred că acești ne-isprăviți care-l înjură preferă nucile de la supermarket. Gata sparte, gata pregătite. Ne-isprăviții nu știu însă ce farmec au încercările ratate de a sparge nuci între palme, pumni, degete. În zile pe care noi, degustătorii de nuci, le numim duminici.

PS: Oamenii cu discernământ nu și iau niciodată m- înapoi. Ele rămân veșnic la PSD.