Luministul șef acuză "neglijență și lipsă de profesionism" pe platoul "Rust", unde Halyna Hutchins a fost împușcată mortal: O femeie de 24 de ani nu poate fi în niciun caz un armurier profesionist - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946miercuri 08 dec 2021

Luministul șef acuză "neglijență și lipsă de profesionism" pe platoul "Rust", unde Halyna Hutchins a fost împușcată mortal: O femeie de 24 de ani nu poate fi în niciun caz un armurier profesionist

de N.O. Luni, 25 octombrie 2021, 23:49
- a A+
Imagine
Tehnicianul șef al echipei de filmare a westernului "Rust", care spune că a ținut-o în brațe pe Halyna Hutchins după ce a fost împușcată mortal, a scris pe Facebook că tragedia a fost cauzată de "neglijență și lipsă de profesionalism". "O femeie de 24 de ani nu poate fi în niciun caz un armurier profesionist", a scris Serge Svetnoy, arătând spre lipsa de experiență a lui Hannah Gutierrez Reed ca principala sursă a tragediei.


"Profesioniștii sunt oamenii care au petrecut ani de zile pe platouri, oameni care cunosc această meserie de la A la Z; Aceștia sunt oamenii care au reflexele de asigura siguranța pe platouri; nu trebuie să li se spună să pună sacul de nisip pe un trepied, să fixeze scara pe scenă sau să îngrădească locul exploziei. O au în sânge", a mai scris șeful de lumini care îi trage la răspundere pe producători.

"Avem o muncă fascinantă și uimitoare, dar este și periculoasă. Filmăm în munți, în apă deschisă, sub apă. Avem explozii, împușcături cu arme, accidente de mașină, electricitate până la urmă și multe altele. Pentru a economisi bani, angajăm uneori oameni care nu sunt pe deplin calificați pentru o slujbă complicată și periculoasă și riști viețile celorlalți apropiați și viețile voastre de asemenea", acuză el.

Guillaume Delouche, armurier la Hollywood de aproape 30 de ani, s-a declarat "foarte surprins" că cineva cu această vârstă și cu doar două filme la activ "ar putea fi un armurier șef într-un film care trebuie să conțină o mulțime de scene cu arme de foc", relatează AFP.

Tânăra de 24 de ani ce fusese angajată ca armurier al filmului Rust cu Alec Baldwin mai provocase probleme și ultimei pelicule la care lucrase, filmările acesteia fiind întrerupte pentru scurt timp pentru că dăduse o armă neverificată corect unei actrițe de 11 ani, a scris Daily Beast, care citează două surse din domeniul producției cinematografice.

"Era puțin neglijentă cu armele, fluturându-le în aer din când în când", a spus o sursă ce a lucrat împreună cu armurierul Hannah Gutierrez-Reed la filmul "The Old Way", în care joacă Nicholas Cage.

"De câteva ori a încărcat gloanțele oarbe și făcea acest lucru într-un mod care nu era sigur", a adăugat sursa.


O petiție de pe site-ul change.org, care cere interzicerea armelor de foc reale la filmări și condiții de muncă mai bune pentru echipe, a strâns peste 27.000 de semnături până luni la prânz.

Citește și:


9276 de afisariSexiști răi ce sunteți!
Dalla [utilizator], Marţi, 26 octombrie 2021, 0:57
+9/11
Poate ca producătorii au fost seduși de cum flutura ea armele în aer, sau probabil că au văzut-o executând o parcare laterală perfectă.
Nu e ea de vina
Ultimul_Templier [utilizator], Marţi, 26 octombrie 2021, 2:52
+4/10
Ci acei ce au indepartat-o brutal de ...cum ii spune? Am un lapsus.Obiectul acela in care uneori se gateste mincarea pe aragaz...
inca 4 comentarii comenteaza